Lees hier de blogs van onze vrijwilligers, vol met interessante verhalen en materiaaltips. Raak je niet uitgelezen? Op de archiefpagina staan alle oude blogs. Neem voor vragen contact met ons op.


Reisbegeleidster Jitske, trail naam 'Diesel', wandelt haar tweede deel van de Continental Divide Trail in Amerika en houdt ons op de hoogte met haar blog!


Een veel gehoord misverstand over kamperen buiten de bewoonde wereld is dat je dan moet inleveren op lekker eten onderweg. Maar niets is minder waar: je kan juist heel erg lekker koken uit een rugzak! Wij halen onze inspiratie vaak van rugzakrecepten.blogspot.nl, een initiatief van een aantal Spring vrijwilligers.


Reisbegeleider Claire deelt met enthousiasme over haar wandel- en buitensportavonturen op haar blog www.reiske.nl


2016-2017 - In de nieuwsbrief laten we vrijwilligers aan het woord. Wie zijn we en wat houdt ons bezig? En wat doen we zoal voor Spring? In dit blog staan de stukjes die onze vrijwilligers schreven.


Een verzameling van tips voor op reis uit onze nieuwsbrieven, te beginnen met tips over blaren en teken. Daarna volgen nog 'fit op reis', een stuk over duurzaam reizen en informatie over eetbare planten. Doe er je voordeel mee en geniet van je reis!


Onze reisbegeleiders hebben veel ervaring met materialen op wandelreizen. Van rugzakken tot slaapzakken en van schoenen tot handschoenen en kleding. Zij kunnen je op de preünie adviseren over welke materialen geschikt zijn voor je reis. In de nieuwsbrief staan zo nu en dan materiaaltips die op deze pagina verzameld worden.


8 oktober 2014 - Deze zomer is mij één ding duidelijk geworden in de Alpen: een goede reisbegeleider weet wat te doen bij regen! Natuurlijk heb ik het dan over de verantwoordelijkheid om de weersontwikkelingen op de voet te volgen. Maar daarnaast bestaat wellicht een nog grotere uitdaging: De sfeer er in houden bij mensen die toen ze de reis boekten zomerse alpenweiden voor zich zagen. Een heel ander soort risicomanagement…


20 mei 2014 - Twee paraplu's, drop voor een heel weeshuis, een familieverpakking haargel, pantoffels, grote tubes tandpasta, shampoo of zeep, een literfles limonade en een festival-poncho (als regenkleding); een greep uit de categorie 'alles wat je thuis laat is mooi meegenomen'.


14 maart 2014 - Ken je die wandelkaarten met een focus op één route? Wat heb je aan zo’n kaart? Je hebt geen totaal overzicht. Eén keer een afslag te vroeg of een verkeerd pad en je kunt met een beetje pech flink verdwalen. Bovendien ben je totaal niet flexibel meer en staar je je blind op één route.


4 maart 2014 - Vrijwilligerswerk zocht ik, en dan iets waar ik écht enthousiast van zou worden. Nou, dat heb ik geweten. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder, heb ik een leerzame opleiding achter de rug, een hele mooie reis begeleid en ben ik voorzitter van een enthousiaste club buitensporters. Ik heb de leukste vrijwilligersbaan van Nederland!


Raak je niet uitgelezen? Op deze archief pagina vind je de links naar een alle oude blogs.