Lees ook onze andere blogs en reisverslagen.

Culinair op reis met rugzakrecepten

Een veel gehoord misverstand over kamperen buiten de bewoonde wereld is dat je dan moet inleveren op lekker eten onderweg. Maar niets is minder waar: je kan juist heel erg lekker koken uit een rugzak! Wij halen onze inspiratie vaak van rugzakrecepten.blogspot.nl, een initiatief van een aantal Spring vrijwilligers.

Wie heeft er nog tips of recepten voor lichtgewicht, voedzame en, bij voorkeur, duurzame trekkingmaaltijden? Wij zetten ze graag op onze kookblog! Stuur het, liefst met foto, naar rugzakrecepten@gmail.com.

Er is geen reden om op een wandeltrektocht geen toetjes te maken zoals hier een saromatoetje met smarties en crunchy muesliGedroogde producten aanvullen met lokale verse groente doet wonderen voor een heerlijke maaltijd bij het wildkamperen (Miranda van Zoelen)Eten versieren met eetbare bloemen en verse kruiden (Geertje Haverkamp)Halverwege een kampeertrektocht een lokaal kaasje uit je rugtas toveren valt altijd goed op een groepsreis (Saar Langelaan)Op onze kampeerreizen koken we altijd op benzinebranders en de maaltijden vullen we aan met kruiden en waar mogelijk met lokale verse producten (Erwin Burema)