Over Spring

Als werkgroep van het Nivon organiseert Spring reizen en weekenden voor enthousiaste buitensporters. Spring richt zich op de doelgroep 25 t/m 40 jaar. We zijn allemaal vrijwilligers en ook onze leeftijd valt binnen deze groep. 

Spring Reizen is een werkgroep van Nivon natuurvrienden, hier een groepsfoto van een opleidingsweek tot reisbegeleider (Niels Wheeler)Wandelreisorganisatie

Spring Reizen is een reisorganisatie zonder winstoogmerk (non-profit) die actieve, sociale en gelijkgestemde leeftijdsgenoten bij elkaar brengt door het organiseren van avontuurlijke wandelreizen, wandelweekenden en aanverwante buitensportactiviteiten. Iedere reis vindt slechts éénmaal plaats en is daarmee uniek. Spring richt zich op de doelgroep 25 t/m 40 jaar.

Vrijwilligersorganisatie

Spring is een organisatie van vrijwilligers van 25 t/m 40 jaar. Iedere reis wordt voorbereid en uitgevoerd door twee begeleiders. Zij hebben een intensieve opleiding gevolgd bij ervaren reisbegeleiders. Er is sprake van een langdurige relatie tussen alle vrijwilligers en samen zijn zij verantwoordelijk voor de ontwikkelingen binnen Spring.

Nivon natuurvriendenOnderdeel van Nivon Natuurvrienden

Spring is een onderdeel van de vereniging Nivon Natuurvrienden. De uitgangspunten van de Nivon reizen zijn ook uitgangspunten van Spring. Het zijn groepsreizen met aandacht voor de sociale en avontuurlijke aspecten. De deelnemers leveren een actieve bijdrage aan het slagen van de reis; de reisbegeleiders zijn geen reisleiders. Spring organiseert haar activiteiten op een duurzame manier. Hierbij kiezen we voor het genieten van eenvoud.

Nivon activiteiten

Bij het Nivon wordt er met en voor elkaar gewerkt aan een eerlijke en groene samenleving. Het Nivon heeft natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen. Ze organiseren allerlei reizen en activiteiten, waarbij iedereen welkom is. Daarnaast onderhouden ze lange afstandwandelpaden en streekpaden. Nivon Jong organiseert en promoot verschillende reizen en weekenden voor de leeftijdsgroep 15-30 jaar. Salto Reizen organiseert net als Spring actieve wandelreizen en weekenden, maar dan voor de doelgroep 40-55 jaar.

Leden voordeel

Als Nivon-lid krijg je korting op alle activiteiten en overnachtingen in natuurvriendenhuizen, ook internationaal. Verder krijg je korting op de Nivon wandelgidsen. Elk kwartaal ontvang je op papier of via e-mail de Toorts, het Nivon magazine. Bij buitensportzaak Carl Denig krijg je 10% korting. Op maaltijden krijg je bij Globetrotter Buitensportvoeding 10% korting en 15% op losse ingrediënten, als je voor €25 of meer bestelt.

De normale lidmaatschapsprijzen bedragen €40 per jaar (2018), kijk op de Nivon website voor een compleet overzicht.