Hostel/huttentochten, kampeertrektochten en dagtochten, van lichte tot zware wandelreizen. Unieke groepsreizen voor 25 t/m 40-jarigen door heel Europa. Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hemelpoort van de Pyreneeën

Frankrijk en Spanje

20-07 t/m 30-07-2023

Een pittige wandeltocht als variant op “La Porta de Cel” ofwel De Hemelpoort route! Op hoge toppen kunnen we de hemel bijna aanraken en deze weerspiegelen in de vele glinsterende bergmeertjes waaraan we wildkamperen onder een sterrenhemel. Lieflijke alpenweiden wisselen af met rotspartijen in de Pyreneeën van Spanje en Frankrijk.

21-07 t/m 30-07-2023

Ontdek de verschillende gletsjers in het Nationaal park Vanoise! Tijdens deze prachtige huttentocht lopen we in zeven dagen om de ‘Glaciers de la Vanoise’ heen. We trekken door ruig terrein wat dankzij de status als Nationaal park in de lente en zomer bezaaid is met bloemen en planten. En vergeet de dieren niet ;) Laat je betoveren!

21-07 t/m 31-07-2023

Ga je deze zomer mee kanoën over de Krutynia rivier tussen de Poolse Mazurische meren? Overdag actief en ’s nachts kamperen op campings. Dwars door natuurreservaten volgen we riviertjes die meren verbinden, met de trage stroom mee is het genieten van de natuur.
Dit is een reis van TREQ Kanoreizen.

28-07 t/m 06-08-2023

Dwars door de Alpen zonder enorm af te zien! De Alpe Adria Trail volgt de mooiste paden langs rivieren en over goed begaanbare passen. Een fantastische mogelijkheid om kennis te maken met al het moois dat Slovenië te bieden heeft: kolkende rivieren, uitgestrekte bossen en prachtige uitzichten op hoger gelegen bergmassieven.

19-08 t/m 27-08-2023

Pak je rugtas in en ga met ons mee wildkamperen in Italië! We reizen af naar de Susa vallei en Natuurpark Orsiera Rocciavrè. Hier wandelen we in een afwisselend landschap op de grens van bos en bergen. Aan het eind van de dag zet je je tent op een mooi plekje onder de sterrenhemel en genieten we van een zelf gekookte maaltijd.

Stubaier Höhenweg

Oostenrijk

25-08 t/m 04-09-2023

Maak met ons een trektocht langs één van de mooiste en meest veelzijdige route in de Alpen: de Stubaier Höhenweg. We wandelen langs lieflijke almen met uitzicht op gletsjers, meertjes en watervallen. Soms wordt het lopen even klauteren om de ruige bergen van het Stubaital te trotseren.

Heidschnuckenweg

Duitsland

13-09 t/m 17-09-2023

Op tocht door Noord-Duitsland, over de Heidschnuckenweg ontdekken we de uitgestrektheid van de Lüneburger Heide. Lopend door ongerepte bossen ontmoeten we de Heidschnucken, de typische langharige heideschapen. Onze wandeling kent vrijwel geen stijgingen, maar laat ons vol van de nazomer genieten.

Dolorama

Italië

06-10 t/m 14-10-2023

Maak een najaarstocht door de Dolomieten met spectaculaire uitzichten. We lopen over comfortable bos- en wandelpaden, door alpenweiden en overnachten in vrij luxe hutten waar we ons hart kunnen ophalen aan de Italiaanse keuken.

14-10 t/m 21-10-2023

Lekker herfstwandelen in een van de mooiste gebieden van Duitsland: de Harz, langs de bekroonde Harzer-Hexen-Stieg. Terwijl we comfortabel overnachten in pensions, hostels en hotels, gaan we op heksenjacht en leren we het mijnbouwverleden van deze regio kennen.

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van reizen die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

National Park Lake District

Groot-Brittannië

13-05 t/m 22-05-2022

Groene bergkammen, romantische meren, pittoreske dorpjes en lieflijke valleien. Deze uitdagende wandeltrektocht in het Lake District kent vele gezichten. In het voorjaar zijn we ruim een week op pad geweest dit nationale park, met ’s avonds een fijn bed in een jeugdherberg of b&b. Lees hier het reisverslag van deelneemster Eva.

06-08 t/m 15-08-2021

Het was volop zomer, de meeste sneeuwvelden waren verdwenen en de weiden stonden vol bloemen. Het was een prachtige tijd om door de Franse bergen te trekken. Spring maakte een uitdagende kampeertrektocht door het hart de Pyreneeën, grotendeels door het gevarieerde Parc National des Pyrénées Occidentales. Bekijk hier de foto's!

Winter in het Ertsgebergte

Duitsland en Tsjechië

22-02 t/m 01-03-2020

De sneeuw kraakte onder je sneeuwschoenen. Om ons heen stonden hoge bomen, bedekt met een laagje verse sneeuw. We waren in het Ertsgebergte, op de grens van Duitsland en Tsjechië, waar we genoten van dit sprookjesachtige winterse landschap. Anne schreef er een gedicht over.

31-12 t/m 31-12-2019

Een terugblik op alle geweldige tochten die we de afgelopen jaren gemaakt hebben, allemaal samengevat in één filmpje. Sit back and relax! Waar wil jij nog heen? Check onze bestemmingen voor komend jaar in de Toorts en houd in januari onze website in de gaten!

Het Woud van Chimay

België en Frankrijk

22-05 t/m 26-05-2019

We gingen ‘back to basic’ op deze korte kampeerreis door de zuidelijke Ardennen langs campings en bivakzones. De wandeling door de bossen van Chimay en de Viroin- en Hermetonvallei bracht ons terug in de tijd, op de stilste plekjes en door de mooiste dorpjes van Franstalig België. Bekijk de foto's van deze zonnige dagen.

Salzburger Almenweg

Oostenrijk

24-08 t/m 02-09-2018

In het Salzburgerland zijn de toppen in vergelijking met andere delen van de Alpen relatief laag. Hierdoor was het mogelijk om een mooie huttentocht te wandelen zonder al te veel hoogtemeters te moeten maken. Laat je in dit fotoverslag meenemen op deze zomerse reis naar het deels besneeuwde Oostenrijkse Salzburgerland.

Lente in de Lakes

Groot-Brittannië

22-04 t/m 30-04-2017

Dit reisverslag neemt je mee naar het mooiste gebied van Engeland: het Lake District! Wandelen over de ruige groene heuveltoppen en langs de vele kristalheldere meren waar het gebied zijn naam aan dankt. Bekijk de video en lees het verslag.

30-09 t/m 09-10-2016

Een nazomertocht met een mediterraans tintje, aangename temperaturen en overnachtingen in witte Moorse dorpjes aan de voet van de Sierra Nevada.

Huttensfeer

Italië

02-09 t/m 11-09-2016

Dit fotoverslag geeft een creatieve sfeer impressie weer van Italiaanse berghutten. Het idee kwam van reisbegeleider Chris en deelneemster Janneke Stoffelen ging de uitdaging aan. De foto's zijn gemaakt tijdens de zomerse huttentocht Alta Via dell’Adamello door de Dolomieten.

23-04 t/m 02-05-2016

Corsica is de perfecte zonnige voorjaarsbestemming! Aan de kust staat alles volop in bloei, terwijl hoog daarboven de onbereikbare toppen nog flink besneeuwd zijn. Op de route Mare e Monti zie je het eiland op haar mooist.

31-07 t/m 09-08-2015

Tijdens deze reis bewandelden we de eerste etappes van de prachtige Grande Traversata delle Alpi (GTA) in Italiaans Noord‐Piemonte. Een tocht door het land van Walser met frisse bergmeren en schitterende panorama’s op hoge Alpen‐toppen zoals de Weissmies. Rianne Jansen schreef er een verslag over.