Hostel/huttentochten, kampeertrektochten en dagtochten, van lichte tot zware wandelreizen. Unieke groepsreizen voor 25 t/m 40-jarigen door heel Europa. Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voor veel mensen is de kerstvakantie het moment om hun zomervakantie te plannen. Daarom hebben wij er afgelopen jaren voor gezorgd dat onze reizen op dat moment al te boeken waren. Dit jaar kiezen wij er echter voor de reizen iets later beschikbaar te maken; dat doen we omdat we de kans zo groot mogelijk willen houden dat de reizen die je boekt ook echt vertrekken.

De wonderen van Ligurië

Frankrijk en Italië

23-07 t/m 01-08-2021

Altijd als eens willen wildkamperen in de bergen, maar wel wandelen op goed begaanbare paden en korte loopdagen? Dat is te combineren in deze grensoverschrijdende tocht door de Ligurische Alpen in Italië en de Mercantour in Frankrijk met als hoogtepunt het Dal der Wonderen (Vallée des Merveilles) met haar historische rotstekeningen.

05-08 t/m 08-08-2021

Een zomerse mini-vakantie in eigen land. In een lang weekend verken je het Graafschapspad tussen Ruurlo en Hanzestad Zutphen. De tassen zijn relatief licht want we nemen geen kookspullen mee en eten kopen we onderweg. Dit is bij uitstek een wandelreis om op je gemak van de omgeving te genieten. En natuurlijk van een ijsje of drankje op het terras!
- Bekijk dit lange weekend op de weekendpagina.

06-08 t/m 15-08-2021

Het is volop zomer, de meeste sneeuwvelden zijn verdwenen en de weiden staan vol bloemen. Dit is een prachtige tijd om door de Franse bergen te trekken. We maken een uitdagende kampeertrektocht door het hart de Pyreneeën, grotendeels door het gevarieerde Parc National des Pyrénées Occidentales.

Escapardennes

Luxemburg

14-08 t/m 22-08-2021

Steile paden, rotsige hellingen, prachtige vergezichten en onderweg veel cultuur. Deze wandeltocht over één van de beste trails van Europa heeft het allemaal. Op een steenworp afstand van Nederland maken we een meerdaagse kampeertrektocht met voldoende hoogtemeters. Ben jij klaar voor Lee Trail en de Eislek Trail in Luxemburg?

03-09 t/m 12-09-2021

Heb jij zin in een pittige nazomerreis met het comfort van berghutten? Ga dan mee op deze uitdagende en weinig belopen huttentrektocht door alpien gebied. Geniet van prachtige uitzichten, ervaar de rust van de bergen en proef de Italiaanse keuken. Dit alles op slechts één dag reizen vanaf Nederland. Laat je verrassen door de Piemontese Alpen!

25-09 t/m 03-10-2021

Tijdens deze reis genieten we van het landschap van Luxemburgs Klein Zwitserland. We lopen een groot deel van Mullerthal Trail. Ga mee en laat je verrassen door enorme rotsformaties, lieflijke beekjes en prachtige bossen! We maken dagwandelingen met een lichte rugzak en gezellige dorpjes onderweg, dus het is echt vakantie!

Goldsteig

Duitsland

16-10 t/m 24-10-2021

Heerlijk wandelen in de Duitse bossen op de grens met Tsjechië en Oostenrijk. Met het comfort van een goed bed en een lichte rugzak, en met een paar pittige klimmetjes die mooie vergezichten opleveren tot aan de Alpen.

Steig am Rhein

Duitsland

27-10 t/m 31-10-2021

Volop genieten van de herfst!! De Rheinsteig en de Rheinburgerweg horen tot de mooiste wandelroutes in Duitsland. Het biedt fantastische uitzichten op oude burchten en een panoramaview op het wereldberoemde Rijndal. Een tocht met pittige klimmetjes door de loofbossen in prachtige herfstkleuren!

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van reizen die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Winter in het Ertsgebergte

Duitsland en Tsjechië

22-02 t/m 01-03-2020

De sneeuw kraakte onder je sneeuwschoenen. Om ons heen stonden hoge bomen, bedekt met een laagje verse sneeuw. We waren in het Ertsgebergte, op de grens van Duitsland en Tsjechië, waar we genoten van dit sprookjesachtige winterse landschap. Anne schreef er een gedicht over.

31-12 t/m 31-12-2019

Een terugblik op alle geweldige tochten die we de afgelopen jaren gemaakt hebben, allemaal samengevat in één filmpje. Sit back and relax! Waar wil jij nog heen? Check onze bestemmingen voor komend jaar in de Toorts en houd in januari onze website in de gaten!

Het Woud van Chimay

België en Frankrijk

22-05 t/m 26-05-2019

We gingen ‘back to basic’ op deze korte kampeerreis door de zuidelijke Ardennen langs campings en bivakzones. De wandeling door de bossen van Chimay en de Viroin- en Hermetonvallei bracht ons terug in de tijd, op de stilste plekjes en door de mooiste dorpjes van Franstalig België. Bekijk de foto's van deze zonnige dagen.

Salzburger Almenweg

Oostenrijk

24-08 t/m 02-09-2018

In het Salzburgerland zijn de toppen in vergelijking met andere delen van de Alpen relatief laag. Hierdoor was het mogelijk om een mooie huttentocht te wandelen zonder al te veel hoogtemeters te moeten maken. Laat je in dit fotoverslag meenemen op deze zomerse reis naar het deels besneeuwde Oostenrijkse Salzburgerland.

Lente in de Lakes

Groot-Brittannië

22-04 t/m 30-04-2017

Dit reisverslag neemt je mee naar het mooiste gebied van Engeland: het Lake District! Wandelen over de ruige groene heuveltoppen en langs de vele kristalheldere meren waar het gebied zijn naam aan dankt. Bekijk de video en lees het verslag.

30-09 t/m 09-10-2016

Een nazomertocht met een mediterraans tintje, aangename temperaturen en overnachtingen in witte Moorse dorpjes aan de voet van de Sierra Nevada.

Huttensfeer

Italië

02-09 t/m 11-09-2016

Dit fotoverslag geeft een creatieve sfeer impressie weer van Italiaanse berghutten. Het idee kwam van reisbegeleider Chris en deelneemster Janneke Stoffelen ging de uitdaging aan. De foto's zijn gemaakt tijdens de zomerse huttentocht Alta Via dell’Adamello door de Dolomieten.

23-04 t/m 02-05-2016

Corsica is de perfecte zonnige voorjaarsbestemming! Aan de kust staat alles volop in bloei, terwijl hoog daarboven de onbereikbare toppen nog flink besneeuwd zijn. Op de route Mare e Monti zie je het eiland op haar mooist.

31-07 t/m 09-08-2015

Tijdens deze reis bewandelden we de eerste etappes van de prachtige Grande Traversata delle Alpi (GTA) in Italiaans Noord‐Piemonte. Een tocht door het land van Walser met frisse bergmeren en schitterende panorama’s op hoge Alpen‐toppen zoals de Weissmies. Rianne Jansen schreef er een verslag over.