Hostel/huttentochten, kampeertrektochten en dagtochten, van lichte tot zware wandelreizen. Unieke groepsreizen voor 25 t/m 40-jarigen door heel Europa. Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

National Park Lake District

Groot-Brittannië

Groene bergkammen, romantische meren, pittoreske dorpjes en lieflijke valleien. Deze wandeltrektocht in het Lake District kent vele gezichten. Dit voorjaar gaan we ruim een week op pad door dit nationale park, met ’s avonds een fijn bed in een jeugdherberg.

Op hoogte door de Pyreneeën

Frankrijk en Spanje

Het is volop zomer, de meeste sneeuwvelden zijn verdwenen en de alpenweiden staan vol bloemen. Kortom een prachtige tijd van het jaar om de Franse en Spaanse bergen in te gaan. We maken een pittige huttentocht in de Pyreneeën, grotendeels door het zeer gevarieerde Nationaal Park "des Pyrénées Occidentales".

De wonderen van Ligurië

Frankrijk en Italië

Altijd al eens willen wildkamperen in de bergen, maar wel wandelen op goed begaanbare paden en korte loopdagen? Dat is te combineren in deze grensoverschrijdende tocht door de Ligurische Alpen in Italië en de Mercantour in Frankrijk met als hoogtepunt het Dal der Wonderen (Vallée des Merveilles) met haar historische rotstekeningen.

Zomer in Sylarna

Noorwegen en Zweden

Sylarna is een indrukwekkend bergmassief in het grensgebied van Noorwegen en Zweden. Hier wandel je over uitgestrekte hoogvlaktes met uitzicht op gletsjers. Wat is er fijner dan na een lange wandeldag in de berghut te relaxen?

Țarcu en Retezat

Roemenië

Reis mee naar de Zuidelijke Karpaten in Roemenië. Land van wilde bergen, dichte bossen, beren en paard en wagen. Tijdens deze avontuurlijke kampeertrektocht ontdekken we Țarcu en Retezat, twee naburige berggebieden in de Transsylvanische Alpen.

Op de grens in Rätikon

Oostenrijk en Zwitserland

Wandelen van Oostenrijk naar Zwitserland in een prachtig gebergte. Omgeven door machtige toppen tot bijna 3000 meter wandelen we van hut naar hut. Van liefelijke almen tot technisch alpien terrein, we komen het allemaal tegen op deze uitdagende huttentocht.

Julische Alpen

Slovenië

Ontdek het natuurschoon van Slovenië in de Julische Alpen, de ruigste en meest gevarieerde landschappen van Oost Europa. Via hoogvlaktes en langs meren klimmen we deze nazomer naar de woeste rotswanden van het Triglav Nationaal Park, met 150 bergtoppen van boven de 2000 m! We eten en overnachten in gezellige berghutten.

Majestueuze vuurtorens, zandstranden, kliffen, rotsformaties in zee en de Galicische keuken: in het najaar steekt Spring haar licht op in Noordwest Spanje op het Vuurtorenpad (O Camiño dos Faros). Tijdens deze eigenvervoersreis volgen we een kustpad dat op en neer slingert langs pittoreske vissersdorpjes en overnachten we in zeer diverse accommodaties.

Steig am Rhein

Duitsland

Volop genieten van de herfst!! De Rheinsteig en de Rheinburgerweg horen tot de mooiste wandelroutes in Duitsland. Het biedt fantastische uitzichten op oude burchten en een panoramaview op het wereldberoemde Rijndal. Een tocht met pittige klimmetjes door de loofbossen in prachtige herfstkleuren!

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van reizen die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Winter in het Ertsgebergte

Duitsland en Tsjechië

22-02 t/m 01-03-2020

De sneeuw kraakte onder je sneeuwschoenen. Om ons heen stonden hoge bomen, bedekt met een laagje verse sneeuw. We waren in het Ertsgebergte, op de grens van Duitsland en Tsjechië, waar we genoten van dit sprookjesachtige winterse landschap. Anne schreef er een gedicht over.

Het Woud van Chimay

België en Frankrijk

22-05 t/m 26-05-2019

We gingen ‘back to basic’ op deze korte kampeerreis door de zuidelijke Ardennen langs campings en bivakzones. De wandeling door de bossen van Chimay en de Viroin- en Hermetonvallei bracht ons terug in de tijd, op de stilste plekjes en door de mooiste dorpjes van Franstalig België. Bekijk de foto's van deze zonnige dagen.

Salzburger Almenweg

Oostenrijk

24-08 t/m 02-09-2018

In het Salzburgerland zijn de toppen in vergelijking met andere delen van de Alpen relatief laag. Hierdoor was het mogelijk om een mooie huttentocht te wandelen zonder al te veel hoogtemeters te moeten maken. Laat je in dit fotoverslag meenemen op deze zomerse reis naar het deels besneeuwde Oostenrijkse Salzburgerland.

Lente in de Lakes

Groot-Brittannië

22-04 t/m 30-04-2017

Dit reisverslag neemt je mee naar het mooiste gebied van Engeland: het Lake District! Wandelen over de ruige groene heuveltoppen en langs de vele kristalheldere meren waar het gebied zijn naam aan dankt. Bekijk de video en lees het verslag.

30-09 t/m 09-10-2016

Een nazomertocht met een mediterraans tintje, aangename temperaturen en overnachtingen in witte Moorse dorpjes aan de voet van de Sierra Nevada.

Huttensfeer

Italië

02-09 t/m 11-09-2016

Dit fotoverslag geeft een creatieve sfeer impressie weer van Italiaanse berghutten. Het idee kwam van reisbegeleider Chris en deelneemster Janneke Stoffelen ging de uitdaging aan. De foto's zijn gemaakt tijdens de zomerse huttentocht Alta Via dell’Adamello door de Dolomieten.

23-04 t/m 02-05-2016

Corsica is de perfecte zonnige voorjaarsbestemming! Aan de kust staat alles volop in bloei, terwijl hoog daarboven de onbereikbare toppen nog flink besneeuwd zijn. Op de route Mare e Monti zie je het eiland op haar mooist.

31-07 t/m 09-08-2015

Tijdens deze reis bewandelden we de eerste etappes van de prachtige Grande Traversata delle Alpi (GTA) in Italiaans Noord‐Piemonte. Een tocht door het land van Walser met frisse bergmeren en schitterende panorama’s op hoge Alpen‐toppen zoals de Weissmies. Rianne Jansen schreef er een verslag over.