Hostel/huttentochten, kampeertrektochten en dagtochten, van lichte tot zware wandelreizen. Unieke groepsreizen voor 25 t/m 40-jarigen door heel Europa. Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schotse Wildernis

Schotland

17-05 t/m 26-05-2024

Heb jij zin in een wildernisavontuur? Dan is deze reis precies wat je zoekt. Spring gaat terug naar de Schotse Hooglanden. Dit jaar lopen we over ongemarkeerde paden van Achnasheen naar Shiel Bridge. We gaan met elkaar genieten van de ruige wildernis, Munros, wildkamperen, rust, ruimte en ontspanning door inspanning. Ga mee en je zult versteld staan van het Schotse natuurschoon!

12-07 t/m 21-07-2024

Rond een groene alpenweide met bergbloemen rijzen rotswanden van 1500 meter steil omhoog. Daar middenin tuimelt de hoogste waterval van Europa 423 meter naar beneden. Het hoogtepunt van onze huttentocht door de Franse Alpen is de Cirque de Gavarnie, een van de meest spectaculaire natuurlandschappen van Europa.

Salzburger Almenweg

Oostenrijk

19-07 t/m 28-07-2024

Houd je van de bergen maar ben je geen echte klimgeit? Nergens in Oostenrijk zijn er zoveel alpenweides te vinden als in het Salzburgerland. Tijdens onze huttentocht kunnen we genieten van kleurrijke ‘Almen’, bloemrijke weiden en bossen.

Zomer in de Zee-Alpen

Frankrijk en Italië

26-07 t/m 04-08-2024

Kans op heerlijk weer, mooie bergpaden en verre uitzichten! We wandelen zowel in Frankrijk als Italië, de grenskam volgend langs verlaten forten hoog in de bergen. Het gebied leent zich perfect voor kamperen in het wild, dus na een inspannende dag wandelen zetten we onze tentjes op bij een van de vele bergmeren. En sluiten de dag af met een verfrissende duik!

Zwitserse Alpenreuzen

Zwitserland

02-08 t/m 11-08-2024

Ga deze zomer mee op een uitdagende en spectaculaire tocht rond de Grand Combin! Een week lang struinen we door het zuidelijke deel van de Zwitserse Alpen en worden we beloond met prachtige panorama’s - we lopen tussen de Alpenreuzen. ‘s Avonds kunnen we heerlijk uitrusten in de mooie en hooggelegen hutten die Zwitserland rijk is.

Parc des Écrins

Frankrijk

10-08 t/m 18-08-2024

Schitterende trektocht over goed begaanbare bergpaden. Geniet van de natuur, bewonder prachtige gletsjers en sta oog in oog met bergmarmotten. We overnachten in eenvoudige maar comfortabele hutten en gîtes.

Höga Kusten

Zweden

16-08 t/m 25-08-2024

Ga mee met Spring naar de Hoge Kust van Zweden. Elke avond kamperen we op prachtige plekken en voor de tent koken we ons eigen maaltje. Wandel mee door bossen, over zandstranden en over rotsige heuvels met prachtige uitzichten over de zee.

Schladminger Tauern

Oostenrijk

24-08 t/m 01-09-2024

Ga mee op een van de mooiste huttentochten van Oostenrijk! We trekken door hoog alpien terrein met spectaculair uitzicht op machtige bergen en langs lieflijke alpenweiden. Het gebied heeft een ongekende rijkdom aan planten en diersoorten door alle beekjes, bergmeertjes en watervallen. ’s Avonds kunnen we lekker uitrusten in een van de gezellige Oostenrijkse berghutten.

27-09 t/m 06-10-2024

Verken de adembenemende natuur en cultuur van Slovenië langs de eerste zeven etappes van de relatief onbekende Via Dinarica Trail. Ontdek majestueuze kalkstenen plateaus, uitgestrekte grottenstelsels, dichte bossen en lokale lekkernijen tijdens deze comfortabele wandeltocht langs verschillende accommodaties.

Boheems Paradijs

Tsjechië

19-10 t/m 27-10-2024

Tsjechië is een heerlijke bestemming voor de herfst! Door het Boheems paradijs loopt “het Gouden Pad”, een divers gebied dat veel te bieden heeft: prachtige bossen, indrukwekkende rotsformaties, mooie doorkijkjes en sprookjesachtige kastelen. Elke avond slapen we in een hotel of pension en genieten we van de lokale keuken!

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van reizen die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Stubaier Höhenweg

Oostenrijk

25-08 t/m 04-09-2023

De reis was heel afwisselend qua weer. Het begon als de lente/herfst met veel regen en veel water in de beekjes. Hierop volgde de winter met verse sneeuw, maar uiteindelijk was het nog volop genieten van de zomer met zon en prachtige uitzichten.

National Park Lake District

Groot-Brittannië

13-05 t/m 22-05-2022

Groene bergkammen, romantische meren, pittoreske dorpjes en lieflijke valleien. Deze uitdagende wandeltrektocht in het Lake District kent vele gezichten. In het voorjaar zijn we ruim een week op pad geweest dit nationale park, met ’s avonds een fijn bed in een jeugdherberg of b&b. Lees hier het reisverslag van deelneemster Eva.

06-08 t/m 15-08-2021

Het was volop zomer, de meeste sneeuwvelden waren verdwenen en de weiden stonden vol bloemen. Het was een prachtige tijd om door de Franse bergen te trekken. Spring maakte een uitdagende kampeertrektocht door het hart de Pyreneeën, grotendeels door het gevarieerde Parc National des Pyrénées Occidentales. Bekijk hier de foto's!

Winter in het Ertsgebergte

Duitsland en Tsjechië

22-02 t/m 01-03-2020

De sneeuw kraakte onder je sneeuwschoenen. Om ons heen stonden hoge bomen, bedekt met een laagje verse sneeuw. We waren in het Ertsgebergte, op de grens van Duitsland en Tsjechië, waar we genoten van dit sprookjesachtige winterse landschap. Anne schreef er een gedicht over.

31-12 t/m 31-12-2019

Een terugblik op alle geweldige tochten die we de afgelopen jaren gemaakt hebben, allemaal samengevat in één filmpje. Sit back and relax! Waar wil jij nog heen? Check onze bestemmingen voor komend jaar in de Toorts en houd in januari onze website in de gaten!

Het Woud van Chimay

België en Frankrijk

22-05 t/m 26-05-2019

We gingen ‘back to basic’ op deze korte kampeerreis door de zuidelijke Ardennen langs campings en bivakzones. De wandeling door de bossen van Chimay en de Viroin- en Hermetonvallei bracht ons terug in de tijd, op de stilste plekjes en door de mooiste dorpjes van Franstalig België. Bekijk de foto's van deze zonnige dagen.

Salzburger Almenweg

Oostenrijk

24-08 t/m 02-09-2018

In het Salzburgerland zijn de toppen in vergelijking met andere delen van de Alpen relatief laag. Hierdoor was het mogelijk om een mooie huttentocht te wandelen zonder al te veel hoogtemeters te moeten maken. Laat je in dit fotoverslag meenemen op deze zomerse reis naar het deels besneeuwde Oostenrijkse Salzburgerland.

Lente in de Lakes

Groot-Brittannië

22-04 t/m 30-04-2017

Dit reisverslag neemt je mee naar het mooiste gebied van Engeland: het Lake District! Wandelen over de ruige groene heuveltoppen en langs de vele kristalheldere meren waar het gebied zijn naam aan dankt. Bekijk de video en lees het verslag.

30-09 t/m 09-10-2016

Een nazomertocht met een mediterraans tintje, aangename temperaturen en overnachtingen in witte Moorse dorpjes aan de voet van de Sierra Nevada.

Huttensfeer

Italië

02-09 t/m 11-09-2016

Dit fotoverslag geeft een creatieve sfeer impressie weer van Italiaanse berghutten. Het idee kwam van reisbegeleider Chris en deelneemster Janneke Stoffelen ging de uitdaging aan. De foto's zijn gemaakt tijdens de zomerse huttentocht Alta Via dell’Adamello door de Dolomieten.

23-04 t/m 02-05-2016

Corsica is de perfecte zonnige voorjaarsbestemming! Aan de kust staat alles volop in bloei, terwijl hoog daarboven de onbereikbare toppen nog flink besneeuwd zijn. Op de route Mare e Monti zie je het eiland op haar mooist.

31-07 t/m 09-08-2015

Tijdens deze reis bewandelden we de eerste etappes van de prachtige Grande Traversata delle Alpi (GTA) in Italiaans Noord‐Piemonte. Een tocht door het land van Walser met frisse bergmeren en schitterende panorama’s op hoge Alpen‐toppen zoals de Weissmies. Rianne Jansen schreef er een verslag over.