Hostel/huttentochten, kampeertrektochten en dagtochten, van lichte tot zware wandelreizen. Unieke groepsreizen voor 25 t/m 40-jarigen door heel Europa. Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

15-07 t/m 24-07-2022

Wandel mee in het meeste zuidoostelijke puntje van Duitsland, ten zuiden van Salzburg. We maken een huttentocht in Nationaal Park Berchtesgaden, rondom de wereldberoemde Königssee met zijn kristalheldere water en steile bergwanden. We bevinden ons in de Noordelijke kalkalpen, met als hoogste punt de Watzmann (2.713 meter).

Op de grens in Rätikon

Oostenrijk en Zwitserland

29-07 t/m 07-08-2022

Wandelen van Oostenrijk naar Zwitserland in een prachtig gebergte. Omgeven door machtige toppen tot bijna 3000 meter wandelen we van hut naar hut. Van liefelijke almen tot technisch alpien terrein, we komen het allemaal tegen in deze uitdagende huttentocht. Om nog maar niet te spreken van de traditionele gerechten als knödel, spätzle en saibling die in de berghutten worden geserveerd.

Țarcu en Retezat

Roemenië

04-08 t/m 14-08-2022

Reis mee naar de Zuidelijke Karpaten in Roemenië. Land van wilde bergen, dichte bossen, beren en paard en wagen. Tijdens deze avontuurlijke kampeertrektocht ontdekken we Țarcu en Retezat, twee naburige berggebieden in de Transsylvanische Alpen.

Crianlarich: hill walking and munro bagging

Schotland, Verenigd Koninkrijk

12-08 t/m 21-08-2022

Schotland, een gebied dat tot de verbeelding spreekt! Bergmeren, dalen en bergtoppen heten hier lochs, glens, munro’s of corbetts. Maak deze zomer unieke dagtochten vanuit twee hostels door al dit moois. Grijp je kans, ga mee!

Julische Alpen

Slovenië

26-08 t/m 06-09-2022

Ontdek het natuurschoon van Slovenië in de Julische Alpen, de ruigste en meest gevarieerde landschappen van Oost Europa. Via hoogvlaktes en langs meren klimmen we deze nazomer naar de woeste rotswanden van het Triglav Nationaal Park, met 150 bergtoppen van boven de 2000 m! We eten en overnachten in gezellige berghutten.

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van reizen die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

06-08 t/m 15-08-2021

Het was volop zomer, de meeste sneeuwvelden waren verdwenen en de weiden stonden vol bloemen. Het was een prachtige tijd om door de Franse bergen te trekken. Spring maakte een uitdagende kampeertrektocht door het hart de Pyreneeën, grotendeels door het gevarieerde Parc National des Pyrénées Occidentales. Bekijk hier de foto's!

Winter in het Ertsgebergte

Duitsland en Tsjechië

22-02 t/m 01-03-2020

De sneeuw kraakte onder je sneeuwschoenen. Om ons heen stonden hoge bomen, bedekt met een laagje verse sneeuw. We waren in het Ertsgebergte, op de grens van Duitsland en Tsjechië, waar we genoten van dit sprookjesachtige winterse landschap. Anne schreef er een gedicht over.

31-12 t/m 31-12-2019

Een terugblik op alle geweldige tochten die we de afgelopen jaren gemaakt hebben, allemaal samengevat in één filmpje. Sit back and relax! Waar wil jij nog heen? Check onze bestemmingen voor komend jaar in de Toorts en houd in januari onze website in de gaten!

Het Woud van Chimay

België en Frankrijk

22-05 t/m 26-05-2019

We gingen ‘back to basic’ op deze korte kampeerreis door de zuidelijke Ardennen langs campings en bivakzones. De wandeling door de bossen van Chimay en de Viroin- en Hermetonvallei bracht ons terug in de tijd, op de stilste plekjes en door de mooiste dorpjes van Franstalig België. Bekijk de foto's van deze zonnige dagen.

Salzburger Almenweg

Oostenrijk

24-08 t/m 02-09-2018

In het Salzburgerland zijn de toppen in vergelijking met andere delen van de Alpen relatief laag. Hierdoor was het mogelijk om een mooie huttentocht te wandelen zonder al te veel hoogtemeters te moeten maken. Laat je in dit fotoverslag meenemen op deze zomerse reis naar het deels besneeuwde Oostenrijkse Salzburgerland.

Lente in de Lakes

Groot-Brittannië

22-04 t/m 30-04-2017

Dit reisverslag neemt je mee naar het mooiste gebied van Engeland: het Lake District! Wandelen over de ruige groene heuveltoppen en langs de vele kristalheldere meren waar het gebied zijn naam aan dankt. Bekijk de video en lees het verslag.

30-09 t/m 09-10-2016

Een nazomertocht met een mediterraans tintje, aangename temperaturen en overnachtingen in witte Moorse dorpjes aan de voet van de Sierra Nevada.

Huttensfeer

Italië

02-09 t/m 11-09-2016

Dit fotoverslag geeft een creatieve sfeer impressie weer van Italiaanse berghutten. Het idee kwam van reisbegeleider Chris en deelneemster Janneke Stoffelen ging de uitdaging aan. De foto's zijn gemaakt tijdens de zomerse huttentocht Alta Via dell’Adamello door de Dolomieten.

23-04 t/m 02-05-2016

Corsica is de perfecte zonnige voorjaarsbestemming! Aan de kust staat alles volop in bloei, terwijl hoog daarboven de onbereikbare toppen nog flink besneeuwd zijn. Op de route Mare e Monti zie je het eiland op haar mooist.

31-07 t/m 09-08-2015

Tijdens deze reis bewandelden we de eerste etappes van de prachtige Grande Traversata delle Alpi (GTA) in Italiaans Noord‐Piemonte. Een tocht door het land van Walser met frisse bergmeren en schitterende panorama’s op hoge Alpen‐toppen zoals de Weissmies. Rianne Jansen schreef er een verslag over.