Word reisbegeleider

Heb je ruime wandelervaring? Ben je graag met een groep op pad en speel je daarbij het liefst een actieve rol? Houd je van een gedegen voorbereiding van een reis? Ben jij tussen de 25-38 jaar? Dan ben jij mogelijk een geschikte Spring-reisbegeleider!

Als reisbegeleider vervul je een belangrijke rol bij Spring. Met je mede-reisbegeleider zorg je ervoor dat de reis een onvergetelijke ervaring wordt, zowel voor jezelf als voor de deelnemers. Er hoort een behoorlijk aantal werkzaamheden tot je takenpakket. Want: iedere Spring-reis is uniek en kent geen protocol. Je moet denken aan voorbereidingswerk, begeleiden onderweg én een nette afronding na thuiskomst. Je dient dan ook te bezitten over een behoorlijk aantal eigenschappen en vaardigheden.

In het kort ben je:

– Sociaal en actief (je werkt graag samen en betrekt deelnemers bij de reis).
– Een ervaren en enthousiaste wandelaar.
– Graag als vrijwilliger actief.
– Stressbestendig en flexibel.
– Heb je menselijk inzicht, een toegankelijke uitstraling, doorzettingsvermogen en een positieve instelling.
– Van plan je minimaal twee jaar in te zetten voor Spring (we hanteren daarom een maximumleeftijd van 38 jaar).

Word reisbegeleiderJe beschikt over:

– Technische vaardigheden behorend bij wandeltochten.
– Organisatievermogen.
– Goede sociale vaardigheden (je bent communicatief sterk en kan goed samenwerken; je hebt ervaring met het begeleiden van groepen).

Als Spring reisbegeleider zet je je vrijwillig in, en je krijgt daar veel voor terug: een gedegen en intensieve opleiding tot reisbegeleider waarin je alles leert over reisbegeleiden en het sturen op veiligheid en vakantieplezier, 100% korting op de reisprijs*, een mede-reisbegeleider, en financiële en administratieve ondersteuning van het Nivon landelijk bureau.

Bezit jij bovengenoemde eigenschappen en vaardigheden en wil je graag een Spring-reis begeleiden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je vanzelf een seintje als er weer een opleiding wordt georganiseerd.

Een groepsreis van Spring in de Italiaanse DolomietenIn je motivatiebrief ga je in ieder geval in op de volgende vragen:

– Wat lijkt je zo leuk /uitdagend/ …  aan het begeleiden van een groepsreis?
– Wat maakt dat je dat juist voor Spring wil doen?
– Hoe ken je Spring? Heb je ervaring met Spring of het Nivon?
– Welke reizen (zwaarte, seizoen, type accommodatie, …) spreken je het meeste aan?

Overtuig ons in je brief waarom we juist jou tot nieuwe reisbegeleider moeten opleiden!

Reisbegeleider opleiding

 

In je reis- en  wandel CV voorzie je ons van je NAW-gegevens (naam, adres, telefoon, geboortedatum) en beschrijf je onderstaande aspecten:

– Ervaring met (het begeleiden van) groepen.
– Opleiding / (Vrijwilligers)werk.
– Talenkennis.
– Technische vaardigheden (Kaart- en kompas, EHBO, …).
– Persoonlijke eigenschappen.
– Wandelervaring. Geef een korte, heldere beschrijving van de reizen die jij gemaakt hebt. Gebruik hiervoor dit document.

Wanneer je ons op basis van je brief en CV een geschikte kandidaat lijkt, nodigen we je uit voor een intakegesprek waarin we uitgebreid ingaan op je reiservaringen, persoonlijke eigenschappen en motivatie. We willen je in korte tijd graag goed leren kennen.

Na het intakegesprek ontvang je binnen twee weken per mail een intakeverslag, waarin we het gesprek samenvatten. Onderaan het verslag lees je of je al dan niet aangenomen bent (en argumentatie daarvoor) tot de reisbegeleidersopleiding**. Op dit verslag kan je jouw aanvullingen doen waarna we het verslag definitief maken.

Reisbegeleiders in actie (foto: Peter Korsten)Ik heb al reizen begeleid bij Treq/het Nivon!

Dat is een goede basis! Leuk dat je je nu bij Spring aanmeldt en je ervaring komt je goed van pas. Echter, bij Spring regelen we een aantal zaken anders dan bij Treq en andere Nivon reizengroepen, waaronder de opleiding en de selectie van de koppels reisbegeleiders. Spring wil jou dan ook leren kennen. Stuur ons je motivatiebrief en je CV (met inhoud zoals hierboven beschreven) en we praten op basis daarvan graag met je verder tijdens een intakegesprek. Je dient, wanneer je bent aangenomen, de gehele opleiding te doorlopen.


* Reisbegeleiders krijgen de reisprijs (overnachtingen, aan- en afreis) vergoed, maar betalen zelf hun uitrusting, eigen reisverzekering en eten. Je bent tijdens het begeleiden verzekerd (aansprakelijkheid) via het Nivon.
** Let op: er is een beperkt aantal plekken in de opleiding. Vol is vol.

Heb je vragen? Mail RBG-co Mieke Souverein.