Unieke wandelweekenden met gelijkgestemden van 25 t/m 40 jarigen. We overnachten in trekkershutten, natuurvrienden huizen of kamperen op een camping. Blijf op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bloesemdagtocht langs de Linge

Gelderland 

01-04 t/m 01-04-2023

In het voorjaar is het prachtig in de Betuwe. Over de Lingedijk slingeren we ons een weg door het landschap langs velden vol fruitbloesem. Ga je mee genieten van het voorjaar op deze dagwandeLinge?

Ontdek het nieuwe Stellingenpad!

Friesland, Drenthe 

14-04 t/m 16-04-2023

Ontdek de nieuwste Nivon-route: het Stellingenpad. Drie dagen wandelen en kamperen door verrassend en afwisselend zuidoost Friesland! Op de grens met Drenthe vind je heide, bos en venen met een rijke historie. We volgen een deel van de rondwandeling van in totaal 260 km. Onderweg overnachten we op kleine groene campings.

Hiken met Hemelvaart

Gelderland 

18-05 t/m 21-05-2023

Het Elfbergenpad is een 4-daagse rondwandeling van 86 km die loopt door het heuvelachtige gebied van de Zuid-Veluwe. Onderweg ga je over 11 heuvels die we in Nederland, met enig gevoel voor humor, “bergen” noemen. Met in ongeveer 1100 hoogtemeters is dit Hemelvaart-weekend een mooie inlooptocht voor het seizoen 😉.

Marker Wadden

Flevoland 

10-06 t/m 11-06-2023

Dit weekend bezoeken we op de zaterdag de Marker Wadden. Dit nieuwe natuurgebied op een eilandengroep in het Markermeer bestaat sinds een paar jaar, dus de hoogste tijd voor een bezoek! Op zondag wandelen we door het Natuurpark Lelystad, wat bekend staat vanwege de fok- en herintroductieprogramma’s van bedreigde diersoorten.

Bushcraft & Wildernisweekend

Gelderland 

08-07 t/m 09-07-2023

Vuur maken, slapen onder een tarp, wildernisbeleving: geef een extra dimensie aan je wandelavonturen! Tijdens dit weekend volg je zaterdag diverse bushcraftworkshops en lopen we zondag een mooie route rond het Wekeromse Zand. We slapen onder tarps en koken onze avondmaaltijd op houtvuur.

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van weekenden die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Utrechtse Veenweides

Utrecht 

22-08 t/m 22-08-2020

De eerste Spring activiteit na het stilleggen van de wandel activiteiten sinds de uitbraak van het coronavirus en meteen volgeboekt! Superfijn om toch een activiteit te kunnen organiseren waarbij de Spring uitgangspunten niet hoefden te worden vergeten, ondanks de korte duur en de 1,5 meter maatregelen.

Back to basics op de Veluwe

Gelderland 

09-06 t/m 10-06-2018

Dit weekend gingen we 'back to basics'. We liepen door prachtige natuur, werden wijzer tijdens een workshop over enkele basisprincipes van bushcraft, kookten op houtvuur en sliepen in een zelfgemaakt onderkomen of direct onder de sterren! Nieuwsuur was mee om dit alles te filmen voor hun serie over duurzaam reizen.

Winters Walcheren

Zeeland 

13-01 t/m 14-01-2018

In dit Zeeuwse winterweekend wandelden we Walcheren bijna rond! We waaiden uit op het strand, keken uit over zee en eiland en beklommen hoge duinruggen en dijken. Dineren en slapen deden we in een echt kasteel. Wegens grote interesse heeft Spring dit weekend met twee groepen uitgevoerd. Keri schreef er een verslag over.

Grensweekend

Limburg 

08-10 t/m 09-10-2016

Een Spring wandelweekend vanuit Swalmen via het grenspark Maas-Swalm-Nette naar een jeugdherberg net over de grens in Duitsland. Op zondag liepen we terug via nationaal park De Meinweg richting Roermond. Het was een herfstweekend met prachtig weer en een erg gezellige groep.