Unieke wandelweekenden met gelijkgestemden van 25 t/m 40 jarigen. We overnachten in trekkershutten, natuurvrienden huizen of kamperen op een camping. Blijf op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Twentse Venen

Overijssel 

16-03 t/m 17-03-2024

In Twente liggen langs de grens met Duitsland prachtige natuurgebieden tussen typisch Twents cultuurlandschap. Een wandelparadijs voor de natuurliefhebber! Geniet van de zeldzame hoogveengebieden, heidegebieden op voormalig stuifzand, meanderende beekjes, essen en houtwallen, oude watermolens en voor het echte vakantiegevoel: een drankje in een Duitse biergarten.

Voorjaarsdagtocht Amsterdamse Waterleidingduinen

Noord-Holland 

13-04 t/m 13-04-2024

Dit voorjaar gaan we een dag wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit waterwingebied, net onder Zandvoort, voorziet Amsterdam en omgeving van water. Het is een afwisselend duingebied, wat bekend staat om het gemakkelijk spotten van damherten en vossen.

Op pelgrimstocht in Midden-Nederland

Utrecht 

10-05 t/m 12-05-2024

Ga mee op een 3-daagse pelgrimstocht vol bezinning, symboliek, avontuur en uitdaging door Midden-Nederland van Amersfoort naar Rhenen langs het “Gelukkigerwijspad”. We trekken van camping naar camping met alles wat we nodig hebben in onze rugzak.

Overleven in de natuur

Gelderland 

31-05 t/m 02-06-2024

Stel je voor: Je bent lekker aan het wandelen en opeens slaat het noodlot toe. Je bent gestrand in de natuur en hulp duurt nog wel even. Weet jij hoe je jezelf kan redden met een mes, kompas, een firesteel en moeder natuur?

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van weekenden die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Uitwaaien op Texel

Noord-Holland 

03-11 t/m 05-11-2023

In november ging Spring uitwaaien op Texel en het ‘Uitwaai-weekend’ deed zijn naam eer aan. Een korte terugblik van weekendbegeleider Sofie.

Utrechtse Veenweides

Utrecht 

22-08 t/m 22-08-2020

De eerste Spring activiteit na het stilleggen van de wandel activiteiten sinds de uitbraak van het coronavirus en meteen volgeboekt! Superfijn om toch een activiteit te kunnen organiseren waarbij de Spring uitgangspunten niet hoefden te worden vergeten, ondanks de korte duur en de 1,5 meter maatregelen.

Back to basics op de Veluwe

Gelderland 

09-06 t/m 10-06-2018

Dit weekend gingen we 'back to basics'. We liepen door prachtige natuur, werden wijzer tijdens een workshop over enkele basisprincipes van bushcraft, kookten op houtvuur en sliepen in een zelfgemaakt onderkomen of direct onder de sterren! Nieuwsuur was mee om dit alles te filmen voor hun serie over duurzaam reizen.

Winters Walcheren

Zeeland 

13-01 t/m 14-01-2018

In dit Zeeuwse winterweekend wandelden we Walcheren bijna rond! We waaiden uit op het strand, keken uit over zee en eiland en beklommen hoge duinruggen en dijken. Dineren en slapen deden we in een echt kasteel. Wegens grote interesse heeft Spring dit weekend met twee groepen uitgevoerd. Keri schreef er een verslag over.

Grensweekend

Limburg 

08-10 t/m 09-10-2016

Een Spring wandelweekend vanuit Swalmen via het grenspark Maas-Swalm-Nette naar een jeugdherberg net over de grens in Duitsland. Op zondag liepen we terug via nationaal park De Meinweg richting Roermond. Het was een herfstweekend met prachtig weer en een erg gezellige groep.