Unieke wandelweekenden met gelijkgestemden van 25 t/m 40 jarigen. We overnachten in trekkershutten, natuurvrienden huizen of kamperen op een camping. Blijf op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Toppen in de Achterhoek

Gelderland

06-09 t/m 08-09-2019

In dit nazomersweekend ontdekken we de Achterhoek via de Montferlandse Toppen Wandelroute. Dit langeafstandspad verbindt 18 heuvels in Nederland én Duitsland. Onze uitvalsbasis is een camping middenin de natuur. Daar genieten we van zelfgemaakte maaltijden en overnachten we in tenten op het trekkersveld.

Wildplukken bij de Noabers

Overijssel en Noordrijn-Westfalen

05-10 t/m 06-10-2019

Dat brandnetel eetbaar is, weet je waarschijnlijk al. Maar ben je ook bekend met de smaken van zuring, watermunt en lievevrouwebedstro? Als jij wilt leren hoe je eetbare planten kunt vinden en ze het best tot hun recht laat komen, ga dan met ons mee wildplukken op het Noaberpad!

Waddenweekend op Borkum

Nedersaksen, Duitsland

25-10 t/m 27-10-2019

Heb je zin in een lang weekend weg? Ga mee uitwaaien op het Duitse waddeneiland Borkum! Overdag trotseren we weer en wind voor de prachtige waddennatuur van het eiland, en ‘s nachts slapen we in een warm bed in een hostel.

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van weekenden die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Back to basics op de Veluwe

Gelderland

09-06 t/m 10-06-2018

Dit weekend gingen we 'back to basics'. We liepen door prachtige natuur, werden wijzer tijdens een workshop over enkele basisprincipes van bushcraft, kookten op houtvuur en sliepen in een zelfgemaakt onderkomen of direct onder de sterren! Nieuwsuur was mee om dit alles te filmen voor hun serie over duurzaam reizen.

Winters Walcheren

Zeeland

13-01 t/m 14-01-2018

In dit Zeeuwse winterweekend wandelden we Walcheren bijna rond! We waaiden uit op het strand, keken uit over zee en eiland en beklommen hoge duinruggen en dijken. Dineren en slapen deden we in een echt kasteel. Wegens grote interesse heeft Spring dit weekend met twee groepen uitgevoerd. Keri schreef er een verslag over.

Kanoën in de Biesbosch

Noord-Brabant & Zuid-Holland

26-08 t/m 27-08-2017

Kanoën over kronkelende kreken en langs rietvelden op zoek naar een glimp van de bever en de visarend. Al peddelend kwamen we in nationaal park De Biesbosch helemaal tot rust.

Grensweekend

Limburg

08-10 t/m 09-10-2016

Een Spring wandelweekend vanuit Swalmen via het grenspark Maas-Swalm-Nette naar een jeugdherberg net over de grens in Duitsland. Op zondag liepen we terug via nationaal park De Meinweg richting Roermond. Het was een herfstweekend met prachtig weer en een erg gezellige groep.