Unieke wandelweekenden met gelijkgestemden van 25 t/m 40 jarigen. We overnachten in trekkershutten, natuurvrienden huizen of kamperen op een camping. Blijf op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Limburgs Heuvelland

Limburg

23-11 t/m 24-11-2019

Prachtige herfstkleuren in het Limburgs Heuvelland! Dit weekend maken we een tweedaagse trektocht van Geleen naar Schin op Geul en laten we ons verrassen door afwisselende akkers en weilanden, kastelen en mergelgroeves, bos en adembenemende uitzichten. We overnachten in Nivon Natuurvriendenhuis villa Eikhold in Heerlen.

Brabantse bieren en bossen extra

Noord-Brabant

11-01 t/m 12-01-2020

Hou jij van prachtige natuur én van een goed biertje op z’n tijd? Ga dan een weekend mee naar Noord-Brabant: we bezoeken namelijk de bierbrouwerij van La Trappe en combineren onze biertour met winterse wandelingen door het unieke Brabantse bossen- en vennenlandschap.

Brabantse bieren en bossen

Noord-Brabant

18-01 t/m 19-01-2020

Hou jij van prachtige natuur én van een goed biertje op z’n tijd? Ga dan een weekend mee naar Noord-Brabant: we bezoeken namelijk de bierbrouwerij van La Trappe en combineren onze biertour met winterse wandelingen door het unieke Brabantse bossen- en vennenlandschap.

Weekend tussen Rijn en Waal

Gelderland

14-02 t/m 16-02-2020

Dit winterweekend gaan we overnachten in traditionele Mongoolse yurts. Overdag verkennen we drie dagen het gebied tussen de Rijn en de Waal: we wandelen langs de rivieroevers van Arnhem naar Nijmegen, maken een rondwandeling naar kasteel Doornenburg en fort Pannerden en struinen daar buiten de gebaande paden door ruig gebied.

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van weekenden die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Back to basics op de Veluwe

Gelderland

09-06 t/m 10-06-2018

Dit weekend gingen we 'back to basics'. We liepen door prachtige natuur, werden wijzer tijdens een workshop over enkele basisprincipes van bushcraft, kookten op houtvuur en sliepen in een zelfgemaakt onderkomen of direct onder de sterren! Nieuwsuur was mee om dit alles te filmen voor hun serie over duurzaam reizen.

Winters Walcheren

Zeeland

13-01 t/m 14-01-2018

In dit Zeeuwse winterweekend wandelden we Walcheren bijna rond! We waaiden uit op het strand, keken uit over zee en eiland en beklommen hoge duinruggen en dijken. Dineren en slapen deden we in een echt kasteel. Wegens grote interesse heeft Spring dit weekend met twee groepen uitgevoerd. Keri schreef er een verslag over.

Kanoën in de Biesbosch

Noord-Brabant & Zuid-Holland

26-08 t/m 27-08-2017

Kanoën over kronkelende kreken en langs rietvelden op zoek naar een glimp van de bever en de visarend. Al peddelend kwamen we in nationaal park De Biesbosch helemaal tot rust.

Grensweekend

Limburg

08-10 t/m 09-10-2016

Een Spring wandelweekend vanuit Swalmen via het grenspark Maas-Swalm-Nette naar een jeugdherberg net over de grens in Duitsland. Op zondag liepen we terug via nationaal park De Meinweg richting Roermond. Het was een herfstweekend met prachtig weer en een erg gezellige groep.