Unieke wandelweekenden met gelijkgestemden van 25 t/m 40 jarigen. We overnachten in trekkershutten, natuurvrienden huizen of kamperen op een camping. Blijf op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Dagwandeling Veluwezoom

Gelderland

27-06 t/m 27-06-2021

Zin in een gezellige dagwandeling met relatief veel hoogtemeters maar toch dicht bij huis? Ga met ons mee naar de Veluwezoom! Afwisseling is het trefwoord van deze dag; heide, bos, vergezichten en zandvlaktes, alles komt voorbij.

Wandelen in Midden-Delfland

Zuid-Holland

10-07 t/m 10-07-2021

Ingeklemd tussen Delft en Rotterdam doorkruist de Groenblauwe Slinger de Randstad, als uitloper van het Groene Hart. Een mengelmoes van cultuurlandschap, gedeeltelijk omgevormd tot natuurgebied. Ook in de Randstad is er genoeg natuur te ontdekken!

Genieten in de Graafschap

Gelderland

05-08 t/m 08-08-2021

Een zomerse mini-vakantie in eigen land. In vier dagen verken je het Graafschapspad tussen Ruurlo en Hanzestad Zutphen. De tassen zijn relatief licht want we nemen geen kookspullen mee en eten kopen we onderweg. Dit is bij uitstek een wandelreis om op je gemak van de omgeving te genieten. En natuurlijk van een ijsje of drankje op het terras!

Berg, bos en beken

Gelderland

Zin in een weekend stevig wandelen? Loop 40 km met ons mee over het Maarten van Rossumpad! Een afwisselende route over kronkelige bospaadjes langs de Veluwse sprengenbeken, maar ook met spectaculaire uitzichten over het rivierenlandschap van de Rijn. We overnachten in het Nivon Natuurvriendenhuis De Bosbeek.

De oude IJsselvallei is een prachtig afwisselend gebied met rivierduinen, bossen, pittoreske stadjes en oude boerderijen. Een heerlijk gebied voor een weekendje wandelen in voorjaar. De camping waar onze blokhutten staan heeft een bowlingbaan, dus ‘s avonds is er nog een gezellige activiteit!

Ahrtal – Rotweinwanderweg

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

Ideaal als inloopweekend voor onze zomerreizen gaan we een lang Hemelvaartweekend onze tenten opslaan in het Duitse Ahrtal, in de buurt van Bonn, alwaar het middelgebergte ons uitnodigt voor een paar stevige tochten. Al doende genieten we van de mooie bergen, wijnvelden en schattige Duitse vakwerkhuizen.

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van weekenden die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Utrechtse Veenweides

Utrecht

22-08 t/m 22-08-2020

De eerste Spring activiteit na het stilleggen van de wandel activiteiten sinds de uitbraak van het coronavirus en meteen volgeboekt! Superfijn om toch een activiteit te kunnen organiseren waarbij de Spring uitgangspunten niet hoefden te worden vergeten, ondanks de korte duur en de 1,5 meter maatregelen.

Back to basics op de Veluwe

Gelderland

09-06 t/m 10-06-2018

Dit weekend gingen we 'back to basics'. We liepen door prachtige natuur, werden wijzer tijdens een workshop over enkele basisprincipes van bushcraft, kookten op houtvuur en sliepen in een zelfgemaakt onderkomen of direct onder de sterren! Nieuwsuur was mee om dit alles te filmen voor hun serie over duurzaam reizen.

Winters Walcheren

Zeeland

13-01 t/m 14-01-2018

In dit Zeeuwse winterweekend wandelden we Walcheren bijna rond! We waaiden uit op het strand, keken uit over zee en eiland en beklommen hoge duinruggen en dijken. Dineren en slapen deden we in een echt kasteel. Wegens grote interesse heeft Spring dit weekend met twee groepen uitgevoerd. Keri schreef er een verslag over.

Kanoën in de Biesbosch

Noord-Brabant & Zuid-Holland

26-08 t/m 27-08-2017

Kanoën over kronkelende kreken en langs rietvelden op zoek naar een glimp van de bever en de visarend. Al peddelend kwamen we in nationaal park De Biesbosch helemaal tot rust.

Grensweekend

Limburg

08-10 t/m 09-10-2016

Een Spring wandelweekend vanuit Swalmen via het grenspark Maas-Swalm-Nette naar een jeugdherberg net over de grens in Duitsland. Op zondag liepen we terug via nationaal park De Meinweg richting Roermond. Het was een herfstweekend met prachtig weer en een erg gezellige groep.