Unieke wandelweekenden met gelijkgestemden van 25 t/m 40 jarigen. We overnachten in trekkershutten, natuurvrienden huizen of kamperen op een camping. Blijf op de hoogte van onze nieuwe activiteiten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zomerdagtocht Krickenbecker Seen

Limburg/Noordrijn-Westfalen 

18-08 t/m 18-08-2024

Deze zomer gaan we een dag wandelen van Duitsland naar Nederland door het natuurgebied Krickenbecker Seen. Dit gebied kenmerkt zich door natte natuur waar veel (water)vogels neerstrijken. In Nederland lopen we over de Groote heide die prachtig paars kleurt aan het eind van de zomer.

Dutch Mountain Trail

Limburg / België / Duitsland 

11-09 t/m 15-09-2024

De Dutch Mountain Trail is een uitdagende wandeltocht van 100 km over de ‘Seven Summits’ van Zuid-Limburg. Onbewegwijzerd, met prachtige vergezichten, ruige paden en serieuze hoogtemeters zal het berggevoel nooit ver weg zijn! Tijdens deze vijfdaagse kampeertrektocht lopen we van Maastricht naar Eygelshoven. Ga dit unieke avontuur aan en verbaas je over het prachtige landschap van Zuid-Limburg!

De loop van de Hondsrug en de Hunze

Drenthe / Groningen 

12-10 t/m 13-10-2024

Ga je deze herfst mee naar de Hondsrug en de Hunze? We lopen door een eeuwenoud landschap. Zaterdag lopen we door de bossen en over de heide van de Hondsrug. Zondag verkennen we het stroomgebied van het riviertje de Hunze. We overnachten in gezellige trekkershutten met een ontbijtbuffet!

Reisverslagen

Regelmatig verschijnen er reisverslagen van weekenden die zijn geweest. Een leuke manier om de sfeer te proeven.

Uitwaaien op Texel

Noord-Holland 

03-11 t/m 05-11-2023

In november ging Spring uitwaaien op Texel en het ‘Uitwaai-weekend’ deed zijn naam eer aan. Een korte terugblik van weekendbegeleider Sofie.

Utrechtse Veenweides

Utrecht 

22-08 t/m 22-08-2020

De eerste Spring activiteit na het stilleggen van de wandel activiteiten sinds de uitbraak van het coronavirus en meteen volgeboekt! Superfijn om toch een activiteit te kunnen organiseren waarbij de Spring uitgangspunten niet hoefden te worden vergeten, ondanks de korte duur en de 1,5 meter maatregelen.

Back to basics op de Veluwe

Gelderland 

09-06 t/m 10-06-2018

Dit weekend gingen we 'back to basics'. We liepen door prachtige natuur, werden wijzer tijdens een workshop over enkele basisprincipes van bushcraft, kookten op houtvuur en sliepen in een zelfgemaakt onderkomen of direct onder de sterren! Nieuwsuur was mee om dit alles te filmen voor hun serie over duurzaam reizen.

Winters Walcheren

Zeeland 

13-01 t/m 14-01-2018

In dit Zeeuwse winterweekend wandelden we Walcheren bijna rond! We waaiden uit op het strand, keken uit over zee en eiland en beklommen hoge duinruggen en dijken. Dineren en slapen deden we in een echt kasteel. Wegens grote interesse heeft Spring dit weekend met twee groepen uitgevoerd. Keri schreef er een verslag over.

Grensweekend

Limburg 

08-10 t/m 09-10-2016

Een Spring wandelweekend vanuit Swalmen via het grenspark Maas-Swalm-Nette naar een jeugdherberg net over de grens in Duitsland. Op zondag liepen we terug via nationaal park De Meinweg richting Roermond. Het was een herfstweekend met prachtig weer en een erg gezellige groep.