Uniek aan deze reis

  • Overnachting in kasteel Westhove
  • Uitwaaien aan de Zeeuwse kust
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

Winters Walcheren

Zeeland

13-01 t/m 14-01-2018

In dit Zeeuwse winterweekend wandelden we Walcheren bijna rond! We waaiden uit op het strand, keken uit over zee en eiland en beklommen hoge duinruggen en dijken. Dineren en slapen deden we in een echt kasteel. Wegens grote interesse heeft Spring dit weekend met twee groepen uitgevoerd. Keri schreef er een verslag over.

We overnachten dit Zeeuwse wandelweekend in Stayokay Kasteel Westhove bij Domburg (Bas Wetter)

Een gure wind waait door het station van Middelburg, maar in de kleine stationsrestauratie is het warm als zo’n 20 Springers daar verzamelen voor het eerste wandelweekend van 2018! Veel bekende gezichten, nieuwe ontmoetingen, handschoenen en mutsen op en even later vertrekken twee groepen in tegengestelde richting op weg naar Domburg. De nagenoeg lege, lokale bus zet groep twee af op het kerkplein van het pittoreske Biggekerke. Langs de oude boerderijen lopen we uitgestrekte weilanden tegemoet. De wind is koud dus stappen we stevig door om het warm te krijgen en ondertussen wordt er kennisgemaakt en druk bij gekletst. Na het doorkruisen van een kort duingebied, lopen we de trappen van het hoogste duin op en eenmaal boven ligt de zee voor ons. Een waterig zonnetje laat het water glinsteren.

Over het duin loopt een pad met prachtig uitzicht over het strand en de zee (Jacoba)Parallel aan de zee loopt een pad bovenover het duin en we hebben een prachtig uitzicht over het strand. Het pad kronkelt verder langs Zoutelande richting Joossesweg waar we de zee links laten liggen en via een klein bosgebied in Westkapelle aankomen. Na een warme chocomelk met slagroom met een Zeeuwse bolus gaat de wandeling verder door het binnenland van Zeeland: weilanden, weiland en nog meer weilanden. Langzaam komt de vuurtoren van Domburg in zicht. Na een korte etappe over het strand zetten we koers richting het kasteel van de Stayokay. Even later druppelt groep één binnen en worden verhalen en ervaringen uitgewisseld onder het genot van een biertje; alleen een knetterend haardvuurtje mist nog.

In het kreupelbos vlakbij kasteel Westhove staan we oog in oog met een groepje damherten (Wouter de Vries)De volgende ochtend na het ontbijt nemen we afscheid van de andere groep en met de opkomende zon in onze rug lopen we richting het strand. Als we door een kreupelbosje lopen, staan we plotseling oog in oog met een groep damherten. Niet heel erg verbaasd kijken ze ons aan, springen een paar meter dieper het bos in en grazen rustig verder. De zon komt net boven de bomen uit als we het duingebied oversteken en het strand oplopen. Met Zeeuwse tegenwind lopen we ruim 7 kilometer over het strand tot aan de Veerse dam, waarna we bij een strandtent even bijkomen met een welverdiend drankje.

De oude kerktoren van Veere komt steeds dichterbij (Rens)We klimmen het duin over en lopen een stuk langs het Veerse meer. De grond onder onze voeten wisselt van zand, naar gras, naar modder en voor sommige komt een extra paar sokken goed van pas! Vanaf de dijk kijken we links uit op het meer en rechts over het vredige binnenland. We steken de Polredijk over en lopen het natuurgebied Het Veerse Bos in. Via een drijvende loopbrug steken we de Veerse kreek over, waarna we weer de Polredijk oversteken en het laatste stuk langs het water lopen in de richting van Veere. De oude kerktoren komt steeds dichterbij en als we bij het dorp aankomen, hebben we nog even de tijd voor een korte rondwandeling. Met vermoeide benen en een rozige glimlach zitten we even later in de streektaxi voor de rit terug naar Middelburg.

 

Een creatieve groepsfoto op het Zeeuwse duin (Jacoba)Uitwaaien op het strand van Walcheren (Susanne)Gezelligheid in Kasteel Westhove (Bas Wetter)Wandelen door de duinen bij Domburg (Bas Wetter)Strandlopers op het strand (Bas Wetter)

Wandelen over het Zeeuwse strand (Susanne)Pauze in de duinen (Jacoba)Wandelsporen op het Zeeuwse strand met in de verte de Oosterscheldekering (Wouter de Vries)