Uniek aan deze reis

  • Dagtocht
  • Coronaproof
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

Utrechtse Veenweides

Utrecht

22-08 t/m 22-08-2020

De eerste Spring activiteit na het stilleggen van de wandel activiteiten sinds de uitbraak van het coronavirus en meteen volgeboekt! Superfijn om toch een activiteit te kunnen organiseren waarbij de Spring uitgangspunten niet hoefden te worden vergeten, ondanks de korte duur en de 1,5 meter maatregelen.

Veenweides, gezien vanaf De Grote Sniep (Johan)Een dagje rond Breukelen en Kockengen, een wandeltocht tussen de eeuwenoude veenweides, langs de vele watergangen die het gebied rijk is. In een variërende omgeving, vol natuur, cultuur en historie. Tijdens de tocht langs landweggetjes en onverharde paden werden onder meer een buizerd, tal van weidevogels, en een arrogante rode rivierkreeft gespot.

Halverwege de wandeling hebben we gezellig geluncht bij de De Grote Sniep, op de gelijknamige veenweide De Grote Sniep (de grote snipper). Na de lunch sloot een lokale gids aan om van alles te uitgebreid vertellen over de veenweides, de geschiedenis en natuur rondom Kockengen.

Ondanks de dreigende Hollandse luchten, een enkele stortbui net na de lunch, prikte de zon ook geregeld door de wolken heen. Al met al werd het een geslaagde dag!

Omdat de kosten voor Spring zeer beperkt waren, is er gekozen om het grootste deel van het inschrijfgeld ten goede te laten komen aan de Sociale Groepsvakantie werkgroep van Nivon. In totaal is er een bedrag van ruim 129 euro opgehaald.

Wil je de route alsnog zelfstandig lopen, dan kun je het wandelkaartje hier vinden. Wel is er de kans dat de kreeft inmiddels is opgegeten, want kort na de wandeling werd ook bekend dat de otter terug van weggeweest is in de natuur rond Kockengen!

Door Johan

Oversteek greppeltje (Johan)Na regen komt zonneschijn (Johan)Hollandse luchten boven de Spengense Molen (Johan)Arrogante rode rivierkreeft (Johan)Kockengen (Johan)