Uniek aan deze reis

  • Fantastische kustroute
  • Lichte 4 schoentjes-reis
  • Lekker eten in de gîtes
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

Corsica Mare e Monti

Frankrijk

23-04 t/m 02-05-2016

Corsica is de perfecte zonnige voorjaarsbestemming! Aan de kust staat alles volop in bloei, terwijl hoog daarboven de onbereikbare toppen nog flink besneeuwd zijn. Op de route Mare e Monti zie je het eiland op haar mooist: we liepen door geurige maquis, langs diep uitgesleten riviertjes en over grillig gevormde rotsen, maar nooit zonder de zee uit het oog te verliezen!

In het voorjaar is Corsica op haar best: De temperatuur is aangenaam, de paden zijn nog rustig en alles staat in bloei. De leidraad voor deze reis was wandelroute Mare e Monti, in het noordwesten van het eiland. Deze route combineert het berglandschap van Corsica met fantastische uitzichten op zee. De route loopt tussen zeeniveau en een hoogte van 1200 meter en heeft daarmee voor iedereen een mooie omgeving te bieden.

We zijn er bijna (Peter Kok)Eindelijk aan de wandel (Peter Kok)Richting de bergen (Robbert van Dijk)Gezelligheid in de hut (Peter Kok)Daar gaan we heen

Kunnen we weer?Rugtassen aan de ene kantGroepsfoto aan de andere kant (Peter Kok)Op de rustdag beklimmen we een top (Robbert van Dijk)En we hebben de top gehaald (Robbert van Dijk)

Wandelen over een bergkam (Robbert van Dijk)Pauze om de nodige energie aan te vullen (Peter Kok)Genieten van het uitzicht is ook belangrijkZeker als het uitzicht zo mooi is als hier op Corsica (Robbert van Dijk)Een panorama foto voor het overzicht (Peter Kok)

Hier klauteren we weer over een kam, met aan beide zijden mooi uitzicht (Robbert van Dijk)Nog even nagenieten voor we weer naar huis gaan (Robbert van Dijk)