Lees ook onze andere blogs en reisverslagen.

Kamperen met Spring (is leuk!)

Vraag het een echte (Spring) kampeer liefhebber en je krijgt één en al enthousiasme over waarom kamperen zo leuk is. Maar wat als je dit nog nooit gedaan hebt? We hopen je met dit artikel meer inzicht te geven over de kampeerreizen bij Spring.

Een kleine waarschuwing; je krijgt na het lezen van dit artikel waarschijnlijk extra veel zin om mee te gaan op reis 😉

De beleving van het kamperen

Kamperen in Noorwegen bij ondergaande zon (Roos Lantink)Wat is de reden dat veel mensen zo enthousiast zijn over kampeer trektochten? Wij zijn het er unaniem over eens, de unieke locaties en het ultieme gevoel van vrijheid maken deze manier van reizen extra bijzonder. Kamperen bij een prachtig meertje, de ondergaande zon en een lekkere zelfbereide maaltijd geven je als wandelaar extra veel voldoening. Je ervaart het echte buitenleven en de charme van kamperen op zijn best. En bij Spring betekent dit nog meer vóór en dóór, want je bent meer op elkaar aangewezen, je helpt elkaar met het opzetten van de tenten en je zorgt er met elkaar voor dat er elke ochtend en avond (vaak verrassend) smaakvol en goed gegeten kan worden.

Een wasbeurt hier is een verfrissende aangelegenheid (Holger Westerhuis)Twijfels…

Zijn er dan toch redenen om te twijfelen om een kampeerreis te boeken? Ja die zijn er natuurlijk ook. Je zult een warme douche in moeten ruilen voor een onderdompeling in een koud meertje of stroompje. Bij slecht weer zul je eerder je tent in gaan, met als voordeel dat je lekker kan liggen lezen terwijl de regen tikt op je tent. Zijn dit de grootste bezwaren? Wij denken van niet, want ondanks dat het soms een keertje afzien kan zijn, geeft dat juist die extra ervaring aan je reis.

Serieuze bezwaren

Overnachten waar je wilt betekent wel een zwaardere rugtas (Bastiaan van Kesteren)Wat kunnen dan nog wel serieuze bezwaren zijn? Je tas zal een stuk zwaarder zijn dan bij een huttentocht. Denk aan het meenemen van een tent, slaapzak, slaapmat, kookspullen en maaltijden, dit zorgt al gauw voor 5 a 6 kilo extra. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, adviseren we je om voor de reis een aantal keer met een zware tas te gaan wandelen, zodat je alvast kan wennen. Ook vergt het voorbereiden van een kampeerreis iets meer tijd. Grammenjagen (zo licht mogelijk pakken) wordt extra belangrijk en ook het voorbereiden van maaltijden kan wat tijd in beslag nemen. Een kampeerreis is dus vooral wat intensiever; zwaardere tas en een voller dagprogramma. Toch vinden wij dat een kampeerreis zulke gave ervaringen biedt, dat we het afzien er zeker voor over hebben. En wees gerust, de reisbegeleiders van Spring zullen je ondersteunen bij een goede voorbereiding!

Welke reis kies jij?

Zou jij mee willen met een kampeerreis, dan kun je gelukkig ook nog kiezen uit een aantal verschillende reizen, met ieder hun eigen karakter en niveau. Voor welke reis kies jij?

  • Ga jij het liefst voor het ultieme Alpiene kampeer gevoel? Dan kun je kiezen voor de reis
    Tour Autour Mont Thabor’ of ‘Het hart van de Pyreneeën’.
  • Wil je wel het Alpiene gevoel, maar kortere dagen, kies dan voor de ‘instap’ kampeerreis
    De wonderen van Ligurië’.
  • Wil je wel graag kamperen, maar liever niet in Alpiene terrein of blijf je liever iets dichter bij huis? Dan kun je kiezen voor ‘De Øhavsstien’ of ‘Escapardennes’.
  • Eerst even je uitrusting en de zwaarte van je rugzak testen? Ga met een Spring kampeerweekend mee, die organiseren we weer als de Corona maatregelen het toestaan. Hou de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

We hopen je te zien op één van onze (Corona proof) Spring reizen! 😊

Kamperen 'on top of the world' (Karin)Een koud beekje is prima geschikt om een wasje te doen (Kirsten van Noord)Kamperen aan een Schots meer (Ania)Kamperen in de Pyreneeën (Bart-Jan van Rossum)Kamperen in een Oost-Europees heuvellandschap (Marloes Fraij)