Lees ook onze andere blogs en reisverslagen.

Spring door de jaren heen

Dacht je dat je alle reisverslagen gelezen had? We hebben meer! Dit zijn een aantal reisverslagen van onze oude website. In die tijd gebruikten we nog sterren in plaats van schoentjes om de zwaarte van de reizen aan te geven. Het was geen indicatie van luxe, maar meer een idee van hoeveel sterren je aan de hemel zou zien vanaf een overnachtingsplek. We beginnen met een vijf sterren wildkampeertrektocht uit 2004.

2004 Italië Valmalenco ***** : Afzien, gezelligheid, sneeuwveldjes, natuur, wildkamperen… Kort samengevat de reis naar Valmalenco in de Italiaanse Alpen. Door Arjan van Leest.

2005 Roemenië **** : Polenta, paard en wagen, en de machtige Karpaten. Door Jeroen Moelands.

2007 Zweden Kungsleden **** : Een onvergetelijke tocht door de ongerepte wildernis 200 kilometer boven de poolcirkel. Een verhaal over eenzame landschappen, machtige bergen, muggen en dichtgevroren tenten. Door Nynke van der Vliet (8800 woorden).

2007 Tsjechië Berounka ** : De indrukwekkende avonturen van 7 Springreizigers in Tsjechië: een waargebeurd verhaal voor bij het kampvuur. Door Annemarie Boschloo.

2007 Polen Westelijke Beskiden *** : Een winterse tocht door besneeuwde dennenbossen over de grens van Polen en Slowakije, waarbij we de lokale krant nog hebben gehaald. Door Nynke van der Vliet.

2009 Montenegro **** : Toen God de aarde schiep, scheurde plotseling de zak met stenen open en dat werd Montenegro, zo wil een lokaal gezegde. Spring toonde belangstelling voor de stenen en vertrok naar Montenegro voor een stevige bergtocht. Er waren inderdaad stenen, maar dit versbedachte Balkanstaatje met gejatte munteenheid heeft meer te bieden. Door Karolien van Wijk.

2010 Frankrijk Thabor ***** : Enkele bepalende ingrediënten van de Mont Thabor reis: zon, warmte, vrieskou, regen, sneeuw, hagel, onweer, kamperen in het wild, een overnachting in een berghut. Een zeer sterke, flexibele, sociale en humoristische groep. De groep kiest de tocht en de groep vormt de tocht, maar de tocht vormt ook de groep. Door Koen Kruijne.

2013 Noorwegen Setesdalen *** : Twaalf enthousiaste Springers hebben in juli 2013 een wildkampeertrektocht in Setesdal (ZuidNoorwegen) gemaakt. Iedereen kwam na afloop met een grote glimlach op z’n gezicht thuis. Door Dennis en Jean-Philippe.