Uniek aan dit weekend

  • Kamperen op natuurcamping
  • Gevarieerde wandelingen
  • Relatief veel hoogtemeters
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Carolien

Jeroen

Toppen in de Achterhoek

Gelderland

06-09 t/m 08-09-2019

In dit nazomersweekend ontdekken we de Achterhoek via de Montferlandse Toppen Wandelroute. Dit langeafstandspad verbindt 18 heuvels in Nederland én Duitsland. Onze uitvalsbasis is een camping middenin de natuur. Daar genieten we van zelfgemaakte maaltijden en overnachten we in tenten op het trekkersveld.

We komen op de Montferlandse Toppen Wandelroute ook langs uitkijktoren Hulzenberg, duurzaam gebouwd van hout uit het Bergherbos zelf (Alwin)We verzamelen op vrijdagavond op de camping in Beek en beginnen het weekend met een heerlijke maaltijd. Onze camping van dit weekend ligt midden in de natuur. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn dan kunnen we gebruik maken van de faciliteiten van de camping en bijv. een drankje doen in het café.

Gevarieerd uitdagend Bergherbos en Elterberg

Na een nacht in de tent gaan de wandelschoenen aan voor een mooie en pittige wandeltocht door en rondom het Bergherbos en de Elterberg. Dit is een heuvelachtig bos omgeven door glooiende akkers. De hoogteverschillen zorgen voor een buitenlands gevoel, net als de steile klimmetjes onderweg. Maar omdat we vandaag weer terugkeren naar de camping zijn onze rugzakken lekker licht ;-). Tijdens de wandeling kunnen we in het Duitse Elten stoppen voor Kaffee und Kuchen.

Ook komen we vandaag langs uitkijktoren Hulzenberg. De toren is door een lokale aannemer gebouwd van hout uit het Bergherbos zelf: lekker duurzaam. Na een pittige klim kunnen we daar bovenop genieten van prachtig uitzicht over de weidse omgeving. Na terugkomst van onze eerste wandeldag koken we op de camping weer onze eigen maaltijd.

Genieten van bos en hei in Montferland

Op zondag maken we een afwisselende wandeling via diverse toppen, door bossen, over heide en eindigen in het pittoreske ‘s-Heerenberg (Felix Tiele)Op zondag pakken we onze spullen in en maken we weer een afwisselende wandeling. Ook vandaag staan er weer diverse toppen op het programma. Deze hebben allemaal een eigen naam en verhaal. We lopen door bos, langs bloeiende heideveldjes en eindigen de dag in het pittoreske ‘s-Heerenberg. Daar kunnen we het weekend samen afsluiten met een drankje in een gezellig café of op een terras in de nazomerzon. Vlakbij is een bushalte, waar we moe en voldaan de bus naar Doetinchem nemen om vanuit daar naar huis te reizen. Wie weet hoeveel hoogtemeters we dit weekend gemaakt hebben?

Verzamelpunt

Het weekend begint op de camping in Beek en eindigt in ‘s-Heerenberg. Bij de camping is een bushalte, bereikbaar vanaf station Didam of Wehl. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Wandelen en kamperen in Montferland
Afstand:
ca. 15 - 20 km per dag
Reisdata:
Vrijdag 6 september t/m zondag 8 september 2019 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 25 augustus 2019 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€54 €64
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; twee overnachtingen op een camping; maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting (tenten worden in overleg onderling geregeld); passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lokaal openbaar vervoer.

Contact