Uniek dit weekend

  • Uitwaaien aan het strand
  • Golfsurfen
  • Mooiste duingebied van Nederland
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Wibrich

Quintijn

Zomer aan zee

Noord-Holland

12-07 t/m 14-07-2024

Een lang weekend heerlijk uitwaaien aan het strand, een golfsurf les, wandelen door het mooiste duingebied van Nederland en een overnachting in een Stayokay hostel! Ga je mee?

Zomer aan zee

Dit zomerweekend gaan we uitwaaien aan de kust, struinen door de duinen en golfsurfen. We lopen door het Noord-Hollandse duinreservaat: misschien wel het mooiste duingebied van Nederland. Daar vinden we zandverstuivingen, open duinen en duinmeertjes, afgewisseld met een vrij brede strook van dichte bossen. Je ziet en hoort hier bijvoorbeeld veel spechten.

Uitwaaien aan het strand en verkoeling op zee

We starten vrijdagochtend in Castricum en lopen via dit gezellige dorp al snel in het Noordhollands Duinreservaat in. Na een stevige wandeling komen we aan bij ons overnachtingsadres. Zaterdag wandelen we een kort stukje naar de kust voor een verfrissend avontuur óp het water. We gaan golfsurfen! Onder begeleiding van een instructeur krijgen we 2 uur les en trotseren we de golven. We krijgen les in groepen en kunnen op verschillende niveaus les krijgen. Afhankelijk van de ervaring en skills in de groep en in overleg met de instructeurs, bepalen we de groepsindeling en het lesniveau. Na het golfsurfen kunnen we even bijkomen op het strand, voordat we weer rustig richting de Stayokay lopen.

Zondag gaan we lekker lang uitwaaien op het strand. We lopen naar het noorden met de zon in de rug en een verkoelende wind van zee. Dat is fijn in de zomer wanneer de temperaturen hoog kunnen zijn! Halverwege de route buigen we af richting de duinen en lopen we in de richting van Bergen. Een prachtige en zeer afwisselende route. Vanaf Bergen nemen we de bus naar Alkmaar. Daar eindigt onze tocht en gaan we weer huiswaarts.

Overnachting in een hostel

We overnachten in de Stayokay Egmond aan Zee. Hier slapen we twee nachten en die zijn volledig verzorgd. In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor ons klaar en in de avond kunnen we genieten van een heerlijk diner. Luxe dat we gewoon kunnen aanschuiven!

Verzamelpunt

We verzamelen op station Castricum en eindigen bij station Alkmaar. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Holland
Activiteit:
Wandeltrektocht met overnachting in een Stayokay hostel
Afstand:
15-20 km (vrijdag en zondag, zaterdag golfsurfen)
Reisdata:
Vrijdag 12 juli t/m zondag 14 juli 2024 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 30 juni 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€199 €214
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in hostel, lunch zaterdag en zondag, ontbijt zaterdag- en zondagochtend, diner vrijdag- en zaterdagavond, toegangskaart duinen, golfsurfles
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; lunch vrijdag; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; evt. lokaal openbaar vervoer

Contact