Uniek dit weekend

  • Marker Wadden
  • Natuurpark Lelystad
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Iris

Karin

Marker Wadden

Flevoland

21-06 t/m 23-06-2024

Dit weekend bezoeken we de Marker Wadden. Dit nieuwe natuurgebied op een eilandengroep in het Markermeer bestaat nu een paar jaar, dus de hoogste tijd voor een bezoek!

Buytenplaets Suydersee

Kamperen (Bas Wetter)We verzamelen vrijdagavond op camping Buytenplaets Suydersee, goed bereikbaar met eigen- of openbaar vervoer. Hier zetten we onze tenten op het trekkersveld. De volgende ochtend vertrekken we met een lichte rugzak naar de Bataviahaven waar de boot op ons wacht.

Marker Wadden

Met de veerboot naar de Marker Wadden (Iris Bierenbroodspot)Vanaf Lelystad varen we met de veerboot in zo’n drie kwartier naar de Marker Wadden. Op deze voedselrijke nieuwe natuureilanden ontwikkelt zich een explosie van leven en is een vogelparadijs ontstaan. Op het eiland maken we een rondwandeling en bezoeken we verschillende vogelkijkpunten. Ook kun je de uitkijktoren beklimmen voor een prachtig en weids uitzicht. In het begin van de middag nemen we de boot terug naar Lelystad. Hierna kunnen we kiezen of we de bus pakken of dat we na de boottocht nog even de benen strekken en naar de camping wandelen.

Natuurpark Lelystad

Op zondag volgen we een route die ons naar en door Natuurpark Lelystad voert. In dit vrij toegankelijke park kun je vele kilometers lopen, en kom je onderweg mogelijk verschillende dieren tegen zoals moeflons, wisenten, herten of zwijnen. In het Natuurpark, dat vroeger een dependance was van dierentuin Artis, vinden we een recent gerenoveerd otterverblijf. De Europese otters in het otterverblijf in Natuurpark Lelystad zijn verkeersslachtoffers of dieren met een andere beperking die niet in de vrije natuur zouden overleven. De dieren mogen in het park oud worden in ruime, natuurlijke verblijven waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. In de vele plassen van het Natuurpark leven ook meerdere wilde Europese otters!

Pater Davids Herten (PereDavidsDeer CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:PaterDavidsHerten.jpg)Het Natuurpark is een rol gaan spelen in fok- en herintroductieprogramma’s van bedreigde diersoorten. Er leven ook met uitsterven bedreigde diersoorten zoals wisent, Przewalskipaard, otter, bever en Pater Davidshert. Natuurpark Lelystad is internationaal bekend geworden door de herintroductie van Przewalski paarden in Mongolië en wisenten in Rusland en Letland.

Na een uitgebreide wandeling in het Natuurpark, moeten we helaas weer terug naar huis, en kun je met de bus terug naar Station Lelystad Centrum.

Verzamelpunt

Op vrijdag verzamelen we op de camping en op zondag eindigen we in natuurpark Lelystad. Beiden hebben een directe busverbinding met Station Lelystad Centrum.

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Flevoland
Activiteit:
Kamperen bij Lelystad en bezoek aan de Marker Wadden
Afstand:
Zaterdag rond de 10-16 km en zondag rond de 18 km
Reisdata:
Vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni 2024 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 9 juni 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€94 €109
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting op camping; retour veerboot Marker wadden; avondeten op vrijdag; ontbijt, lunch en avondeten op zaterdag; ontbijt en lunch op zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lokaal openbaar vervoer; Exclusief tent, tenten worden in principe onderling gedeeld, er zijn mogelijk extra kosten voor alleengebruik tent.

Contact