Uniek aan deze reis

  • Alpien terrein
  • Frisse bergmeren
  • Watervallen
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Rosalinde

Sander

Schladminger Tauern

Oostenrijk

24-08 t/m 01-09-2024

Ga mee op een van de mooiste huttentochten van Oostenrijk! We trekken door hoog alpien terrein met spectaculair uitzicht op machtige bergen en langs lieflijke alpenweiden. Het gebied heeft een ongekende rijkdom aan planten en diersoorten door alle beekjes, bergmeertjes en watervallen. ’s Avonds kunnen we lekker uitrusten in een van de gezellige Oostenrijkse berghutten.

De Schladminger Tauern liggen ten zuiden van het bekende Dachsteingebergte. Deze huttentrektocht hebben we elke dag prachtige uitzichten over ruige berglandschappen en gletsjers. We overnachten in kleine en gezellige berghutten waar we genieten van de Oostenrijkse lekkernijen en gezelligheid.

Te warm? Welnee er is bijna altijd een bergmeertje

Het is een waterrijk gebied en onderweg komen we dan ook vele bergmeertjes, beekjes en watervallen tegen. Vaak ligt er ook een bergmeertje direct naast de hut, waar we na een warme wandeldag een verfrissende duik kunnen nemen. En wie weet kunnen we ook tijdens een wandeldag even afkoelen in het kraakheldere water!

Per dag lopen we gemiddeld 1500 hoogtemeters (stijgen en dalen) per dag met af en toe een uitschieter naar boven. Een goede conditie voor deze tocht is dus geen overbodige luxe!

Van rustige almen tot echt bergachtig terrein

De tocht start met een treinreis naar Schladming, waar we de eerste nacht zullen overnachten. De volgende dag start de wandeltocht op weg naar de eerste berghut. We starten die dag met een prachtig uitzicht over het dal met Schladming en kunnen we langzaam aan de bergen wennen. In die avond is het meteen raak qua bergmeertje, aangezien de hut naast een prachtig meer staat. 

De tocht bouwt op qua terrein. Waar we eerst nog lieflijk starten in het bos en lopen over almen, komen we al snel op grotere hoogte met kale rotsen en meer alpien terrein. Dit betekent dat er pittige klimmetjes of afdalingen kunnen zijn. Na een paar mooie afwisselende wandeldagen houden we een rustdag bij een berghut, met uiteraard een heerlijk bergmeertje. Een frisse duik is daar dus een van de mogelijkheden om te genieten van je welverdiende rust.

Na de rustdag wandelen we een pas over en krijgen we uitzicht op de Greifenberg (2618m). Achter die berg ligt de Klafferkessel, een oud gletsjerdal vol koude bergmeertjes die tussen het groen glinsteren. Met een beetje geluk kunnen we vanaf de pas of op de volgende dag een blik werpen op al deze meertjes. Voorbij de Klafferkessel verlaten we het alpiene terrein dat langzaam plaats maakt voor alpenweiden en bos. We eindigen de tocht weer in Schladming. Vanaf daar keren we na een goede nachtrust met de trein naar huis.

 

Het huttenleven

Tijdens de wandeltocht slapen we in sfeervolle Oostenrijkse hutten. We slapen voornamelijk op zogeheten lagers. Dit zijn grote kamers waar we op matrassen naast elkaar liggen, typerend voor berghutten. Ook onderweg komen we soms een hut tegen waar we kunnen genieten van een kopje koffie of zelfs kunnen lunchen met typisch Oostenrijkse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan kaiserschmarren, germknödel of apfelstrudel.

In de hutten krijgen we avondeten en ontbijt. Hierdoor hoeven we alleen onze lunch en snacks voor onderweg mee te nemen en kan onze tas licht blijven. 

Nivon lidmaatschap verplicht

De Oostenrijkse wetgeving laat enkel groepsreizen toe in verenigingsverband of onder leiding van een gediplomeerde berggids. Daarom is het verplicht om lid te zijn van het Nivon als je met deze reis meegaat. Ben je nog geen Nivon-lid? Dan kun je je tijdens het boeken van de reis aanmelden. Dit levert je gelijk korting op bij het boeken van de reis.

Praktische informatie

Land:
Oostenrijk
Activiteit:
Trektocht langs berghutten
Zwaarte:
Zwaarte 4 - Dit betekent 5 tot 7 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1500 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Zaterdag 24 augustus t/m zondag 1 september 2024 (9 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 14 juli 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
11.5 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €956 €1016
Normaal €1062 €1122
* Korting bij boeken t/m 28/04/2024
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €42 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in hutten; halfpension tijdens trektocht; heen- en terugreis.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden tijdens reisdagen; lunch; drankjes en tussendoortjes.
Jij:
Je bent 25-40, hebt bergwandelervaring en een goede conditie. Daarnaast heb je geen last van hoogtevrees en heb je een goede balans. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
09/06/2024

Contact