Uniek aan deze reis

  • Kennismaken met de Alpen
  • Oostenrijkse gastvrijheid in almhutten
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Jeroen

Eva

Salzburger Almenweg

Oostenrijk

24-08 t/m 02-09-2018

Houd je van de bergen maar ben je geen echte klimgeit? Nergens in Oostenrijk zijn er zoveel alpenweides te vinden als in het Salzburgerland. Tijdens onze huttentocht genieten we van de kleurrijke ‘almen’ en bossen.

Deze wandelreis volgen we grotendeels de Salzburger Almenweg die ons uitzicht biedt op oa de Hohe Tauern (Bas Wetter)We bevinden ons in het gebied rondom St. Johann im Pongau, vanuit hier hebben we met helder weer prachtige panoramische uitzichten richting de Hochkönig (2941 m), Hoher Dachstein (2995 m) en de met eeuwige ijs bedekte 3000’ers van de Hohe Tauern. We volgen grotendeels etappes van de Salzburger Almenweg, een lange afstandsroute van 350 km die naast de kleurrijke almen en bossen ook langs vele watervallen en kapellen loopt.

Het Salzburgerland

In het Salzburgerland zijn de toppen in vergelijking met andere delen van de Alpen relatief laag, rond de 2000 m. Hierdoor is het mogelijk om mooie 3-schoentjes tochten te maken zonder al te veel te moeten klimmen en dalen. Dit gebied is dus heel geschikt om kennis te maken met het hooggebergte. Op sommige wandeldagen ontkomen we er niet aan dat er toch flink geklommen moet worden, maar de beloning is dan wel dat we op 2400 meter overnachten. Bij helder weer betekent dit fantastische vergezichten met een mooie zonsondergang en opkomst.

De hoogteverschillen zijn relatief laag, we wandelen dan ook veel door almen zoals uit The Sound of Music (Bas Wetter)Wandelroute Salzburger Almenweg

De route gaat van hut naar hut, dwars door alpenweiden en soms door het ruigere berglandschap. Denk aan Heidi en de Sound of Music! De hutten liggen soms erg afgelegen en een enkele keer komen we door een dorpje. Met enige regelmaat zullen we andere hutten tegenkomen, waar het soms mogelijk is om van koffie of lunch te genieten in het zonnetje op het terras.

We wandelen vier dagen, brengen een rustdag door in de omgeving van een mooie hut, en wandelen weer drie dagen. Afhankelijk van het weer en de conditie van de groep kunnen we misschien zelfs een keer een bergtop beklimmen!

We kunnen aan het einde van de tocht nog een prachtige kloof bekijken, als we daar nog zin in hebben natuurlijk. Als de kloof open is, dan is een bezoek zeker de moeite waard. Het betreft de Liechtensteinklamm, deze natuurlijke kloof is 300 meter diep en 4 km lang en is een echt natuurspektakel!

Almhutten en treinreis

Op onze weg door het Salzburgerland komen we af en toe deze typische Alpen bewoner tegen (Anna Wolffensperger)Op deze huttentocht overnachten we vaak in traditionele almhutten. Deze almhutten zijn vaak oude traditionele boerderijen die zijn omgebouwd tot toeristenverblijf en komen in alle soorten en maten. In de hutten kunnen we de Oostenrijkse gastvrijheid ervaren! We overnachten comfortabel en genieten van traditionele maaltijden.

Op vrijdag reizen we overdag met de trein vanuit Nederland naar Oostenrijk. Vanuit St Johann im Pongau trekken we verder het gebied in en lopen we delen van de Salzburger Almenweg. De laatste avond sluiten we de reis af in St. Johann im Pongau en op zondag reizen we weer terug naar Nederland.

Nivon lidmaatschap verplicht

Ter info: de Oostenrijkse wetgeving laat enkel groepsreizen toe in verenigingsverband of onder leiding van een gediplomeerde berggids. Daarom is het verplicht om lid te zijn van het Nivon als je met deze reis meegaat. Het lidmaatschap kost je €40 per jaar (ongeveer de meerprijs die Spring voor niet-leden rekent) en biedt je naast korting op onze reizen en weekenden, vele andere voordelen zoals korting op overnachtingen in Natuurvriendenhuizen en korting bij Carl Denig.

Praktische informatie

Land:
Oostenrijk
Activiteit:
Wandeltrektocht langs berghutten
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 24 augustus t/m zondag 2 september 2018 (10 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 15 juli 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk:
61 m² per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €694 Lidmaatschap is voor deze reis verplicht.
Normaal €771
* Korting bij boeken t/m dinsdag 24 april 2018.
** Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en materiaal; overnachtingen in hutten of hostels; heen- en terugreis; lokaal vervoer.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden; verplicht lidmaatschap Nivon.
Jij:
Je houdt van bergen, maar niet van heel veel hoogtemeters of wilt graag kennismaken met het hooggebergte. Je geniet van de verzorging en ontspanning van een huttentocht.
Voorbereidingsdag:
Zaterdag 21 juli 2018.

Contact

Geniet in augustus mee van de Oostenrijkse Alpen op deze huttentocht (Blanca uit het Broek)Het natuurspektakel van de Liechtensteinklamm is zeker een bezoekje waard (Zairon)