Uniek aan dit weekend

  • Surfen
  • Trefkamp
  • Veel tijd om zelf de omgeving te verkennen
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Valeer

Surfen in Wijk aan Zee extra

Noord-Holland

04-09 t/m 06-09-2020

In het eerste weekend van september gaan we, corona-proof, naar de kust! We kamperen in Wijk aan Zee bij De Banjaert, op loopafstand van het strand. Zaterdagochtend gaan we samen surfen. De rest van het weekend heb je alle tijd om de omgeving te verkennen en te wandelen in het Noord-Hollands Duinreservaat.

Uitwaaien aan het strand (Michael)Trefkamp – voor en door

Een lang weekend naar het strand, dat is een fijne afsluiting van de vakantieperiode! Dit weekend is een trefkamp. Bij Spring wordt altijd een eigen inbreng van de deelnemers verwacht: het ‘voor en door principe’ . Bij dit weekend in Wijk aan Zee is er extra veel ruimte voor eigen initiatief. Samen en toch op 1,5 meter afstand even lekker uitwaaien!

Vrijdag – je eigen tent opzetten

Vrijdag verzamelen we op het Nivon-kampeerterrein De Banjaert en zet iedereen z’n eigen tentje op. We hebben onze eigen hoek op het kampeerterrein en kunnen zo echt ons eigen plekje creëren. We vragen je om een klein trekkerstentje mee te nemen, des te meer ruimte hebben we om elkaar buiten te ontmoeten. Je kiest zelf hoe laat je aankomt. Misschien kies je er voor om op de fiets te komen, en bij aankomst af te koelen met een duik in zee?

Zaterdag – de zee op!

Suppen bij zonsondergang (Roos)Zaterdagochtend gaan we samen de zee op! Afhankelijk van hoe de golven die dag zijn, gaan we surfen of suppen. We hebben les bij een surfschool in Wijk aan Zee, dus ervaring is niet nodig. In de middag kun je je eigen plan trekken. Alleen, of met een paar andere groepsleden. In en rondom Wijk aan Zee is genoeg te doen. De weekendbegeleiders zullen wat opties aan jullie meegeven, maar er is veel ruimte voor leuke initiatieven vanuit de groep. Vanuit de Banjaert loop je zo de duinen in, voor een mooie wandeling door het Noord-Hollands Duinreservaat. In de omgeving liggen veel geocaches verstopt. Misschien hebben jullie zin om in kleine groepjes elkaar uit te dagen en op jacht te gaan naar de meeste schatten?

Zondag – waar heb jij zin in?

Zondag is er geen vast programma. Wie weet wil een van de groepsleden ‘s ochtends een yogales op het strand organiseren. Of ga je met een groepje samen een vroege ochtendwandeling maken? Als je nog een lange fietsreis naar huis voor de boeg hebt, kies je er waarschijnlijk voor om bijtijds naar huis te gaan. Als je wat meer tijd hebt, kun je nog een lange wandeling maken, zelf nog een uitgebreide dagcursus surfles volgen, of gewoon lekker relaxen aan het strand. Een weekendje vakantie!

Extra weekend

Wegens het succes met inschrijvingen op het eerste weekend organiseren we dit tweede ‘Surfen in Wijk aan Zee’ weekend.

Corona

Tijdens dit weekend houden we ons uiteraard aan de geldende richtlijnen en adviezen betreffende Covid-19. Spring heeft ook een eigen protocol. De reisbegeleiders zullen daar voorafgaand aan en tijdens het weekend ook informatie over geven.

We kamperen samen, maar je bepaalt veelal zelf wat je gaat doen. Alleen, of met anderen uit de groep. (Bas Wetter)Onderdeel van het protocol is dat iedereen in z’n eigen tent slaapt, zodat we ook ‘s nachts 1,5 meter afstand kunnen houden. Verder is het ontbijt en de lunch exclusief bij dit weekend. Dat betekent dat je dat zelf moet meenemen. Wel zorgen wij voor koffie en thee. Ook bij gemeenschappelijke taken zoals het koken van het avondeten, het afwassen, kaartlezen en andere voorkomende situaties houden we afstand van elkaar en houden we ons aan de richtlijnen. Kernwaarde in het protocol is dat we van iedereen in de groep verwachten dat men zich verantwoordelijk en passend bij de huidige situatie gedraagt.

Wil je voordat je deze reis boekt meer weten over het corona-protocol van Spring, mail dan naar spring@nivon.nl. Het protocol wordt, als de richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven, uiteraard steeds geactualiseerd.

Aanvullend voor dit weekend geldt dat deze de vorm krijgt van een trefkamp. We kamperen samen, maar je bepaalt veelal zelf wat je gaat doen. Alleen, of met anderen uit de groep. Zaterdagochtend gaan we samen surfen, maar verder is het weekend ‘voor en door’ en is er geen vast programma.

Verzamelpunt

Het weekend is in Wijk aan Zee bij Nivonhuis de Banjaert. Het weekend  begint vrijdag aan het einde van de middag en duurt tot zondag waarbij je zelf vrij bent om te bepalen hoe laat je wilt vertrekken.

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Holland
Activiteit:
Kampeerweekend met surfen
Afstand:
n.v.t.
Reisdata:
Vrijdag 4 september t/m zondag 6 september 2020 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Vrijdag 21 augustus 2020 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-8 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€94 €104
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding; twee overnachtingen op een kampeerterrein; surfles; 2x dinner; koffie en thee.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; kampeeruitrusting; passende reisverzekering; ontbijt; lunch; toegangskaart om in de duinen te mogen wandelen (duinkaart).

Contact