Uniek dit weekend

  • Hoogveengebied
  • Bosrijke omgeving
  • Twents coulissenlandschap
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Wibrich

Fieke

Op de grens in Twente

Overijssel

12-03 t/m 13-03-2022

Ga mee met deze uitdagende wandeltrektocht in Twente, op de grens met Duitsland! We wandelen door veel natuurschoon, van restanten van hoogveengebied tot weide en heide. We volgen stukjes van het Trekvogel- en Noaberpad en overnachten in de bossen bij Natuurvriendenhuis Den Broam.

We wandelen naar Nivon Natuurvriendenhuis Den Broam in TwenteDe route van dit prille voorjaarsweekend gaat door de prachtige grensstreek met Duitsland in Twente. Een gebied met veel restanten van hoogveengebied, heide, Twentse boerderijen en vooral veel groen!

We starten onze wandeling in de Ster van Twente, namelijk Haaksbergen. Op deze eerste wandeldag lopen we zo’n 23 km door een rustig gebied op de grens met Duitsland. Afwisselend komen we langs weidegrond, heidegebied Buurserzand, kleine typisch Twentse boerderijen en restanten van (hoog)veengebied zoals het Haaksbergerveen. Wellicht spotten we hier nog een adder, die vaak in dit veen aanwezig zijn!

Midden in het bos staat het Natuurvriendenhuis Den Broam. Hier koken we een lekkere maaltijd en vinden we ons bed voor de nacht.

We wandelen in Twente over landgoed Smalenbroek met een zeer gevarieerd bos (Bas Wetter)De volgende dag staan er weer flink wat kilometers op de planning! We wandelen door het bos naar het plaatsje Haarmühle, bekend van zijn monumentale molen uit 1916. De route wordt daarna meer afgewisseld met het typische Twentse landelijke gebied met haar kleine boerderijen. We wandelen over het landgoed Smalenbroek met een zeer gevarieerd bos. De route gaat verder naar Aamsveen, een afwisselend gebied met heidevelden, natte veenputten en schraalgraslanden. Na een stukje Duitsland steken we de inmiddels onopvallende grens over naar Glanerbrug. Vanuit Glanerburg pakken we de trein naar huis, na hopelijk een geslaagde wandeltweedaagse!

Verzamelpunt

Op zaterdag verzamelen we bij het busstation in Haaksbergen, zondag eindigt de wandeling bij station Glanerbrug.

Praktische informatie

Provincie:
Overijssel
Activiteit:
Wandeltrektocht met overnachting in natuurvriendenhuis
Afstand:
23 km en 25 km
Reisdata:
Zaterdag 12 maart t/m zondag 13 maart 2022 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 27 februari 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€56 €66
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in Natuurvriendenhuis; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact