Uniek dit weekend

  • 1100 hoogtemeters in eigen land
  • veel geschiedenis onderweg
  • de immer betoverende Veluwe
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Johan

Sander

Hiken met Hemelvaart

Gelderland

18-05 t/m 21-05-2023

Het Elfbergenpad is een 4-daagse rondwandeling van 86 km die loopt door het heuvelachtige gebied van de Zuid-Veluwe. Onderweg ga je over 11 heuvels die we in Nederland, met enig gevoel voor humor, “bergen” noemen. Met in ongeveer 1100 hoogtemeters is dit Hemelvaart-weekend een mooie inlooptocht voor het seizoen 😉.

Zuid-Veluwe

Het gebied van de Zuid Veluwe is een bijzonder stuk Nederland, dat rijk is aan natuur, maar ook de eeuwenlange menselijke bewoning heeft zijn sporen nagelaten. Van prehistorische grafheuvels, stuwwallen, beekdalen, uiterwaarden en akkers, tot natuurlijk de bekende Veluwse bossen met veel wilde dieren. Daarnaast zal je veel sporen zien van de Tweede Wereldoorlog, zoals gedenkplaatsen, de “Muur van Mutsaerts”, en het Airborne monument.

“Bergen”

Donderdagochtend verzamelen we bij station Ede-Wageningen. Het is het startpunt van onze rondwandeling via plaatsjes als Lunteren, Otterlo, Wolfheze, Heveadorp en Renkum.
Onderweg kom je langs vele “toppen” en dalen, soms best wel onopgemerkt! We lopen per dag zo’n 250 – 300 hoogtemeters, omhoog én omlaag. De kuilen zijn veelal ontstaan door zand- en grindwinningen die hier geregeld plaatsvonden, onder andere voor de aanleg van de spoorlijn Ede-Amersfoort.

 

Middelpunt van Nederland

Een van de “toppen” in deze route is de bijna vijftig meter hoge Lindeboomsberg. In de jaren dertig van de vorige eeuw is deze plek geclaimd als het ‘Middelpunt van Nederland’. Om deze titel onder ieders aandacht te brengen, is er een kei met inscriptie neergelegd.

Kampeertrektocht

We maken een trektocht langs drie verschillende campings: een grote familiecamping, een NIVON-terrein (Bosbeek) en een boerencamping (waar nog volop geboerd wordt). Afwisselend vertrouwd en bijzonder dus. Het is een echte mini-vakantie, waarbij we net als bij een echte bergtrekking onze eigen spullen, de tenten, het eten en wat groepsbagage in onze rugzak dragen. We maken lekker veel kilometers (reken op afstanden tussen de 20 en 25 km per dag). Dit lange weekend is dus een goede gelegenheid om je materiaal uit te testen, en/of (weer) te wennen aan het wandelen met een zware rugzak.

Geef je schoenen een laagje wax, pak je wandelstokken weer uit je kast en geef je zomer een goede start tijdens dit Hemelvaart-wandelweekend!

Afstanden en zwaarte

Op de eerste dag wandelen we ruim 20 km. Ook de andere dagen lopen we afstanden van 20 km – 25 km. Daarnaast krijg je per dag met zo’n 250-300 hoogtemeters te maken (omhoog en omlaag). Houd er ten slotte rekening mee dat je een rugzak op hebt met al jouw eigen spullen en wat groepsbagage. Alles bij elkaar is een tikkie conditie en, voor wie dat wil, wandelstokken dus wel zeer aan te raden 🙂.

 

Verzamelpunt

De reis begint en eindigt op station Ede-Wageningen.
Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Kampeertrektocht
Afstand:
donderdag t/m zondag 20-25 km per dag
Reisdata:
Donderdag 18 mei t/m zondag 21 mei 2023 (4 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 30 april 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€92 €102
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; drie overnachtingen op een camping; ontbijt, lunch op vrijdag, zaterdag en zondag; avondeten op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch donderdag; evt. lokaal openbaar vervoer; Exclusief tent, tenten worden in principe gedeeld, er zijn mogelijk extra kosten voor alleengebruik tent;

Contact