Uniek dit weekend

  • Heuvels
  • Trekkershut
  • Vergezichten
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Marije

Heuvels in Salland

Overijssel

18-03 t/m 19-03-2023

Op de vooravond van de lente gaan wij naar de Sallandse Heuvelrug. We gaan over ‘bergen’ en door beboste dalen, met onderweg prachtige vergezichten. Ga je mee naar dit prachtige stukje Nederlandse natuur?

Heuvels, bos en vergezichten

In maart gaan we naar de Sallandse Heuvelrug: een nationaal park gelegen tussen Hellendoorn en Holten. In de ijstijd hebben schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand de imposante heuvels gevormd die het gebied tegenwoordig kenmerkt. De maar liefst 26 heuvels, vergezichten over golvende heidevelden en uitgestrekte bossen maken het een inspannende en afwisselende tocht. Regelmatig komen we korte steile klimmetjes tegen.

We beginnen onze tocht vanaf station Holten. De eerste dag lopen we een mooie route over smalle heidepaadjes, door diepe dalen en naar hoge punten. De bekende Holtenberg is met 59,5 m het hoogste punt van de dag. Op zondag steken we de Sallandse Heuvelrug over van zuid naar noord, wederom langs en via vele hoge punten, zoals bijvoorbeeld de Noetselerberg. Mogelijk komen we langs Landgoed Sprengenberg met de daarop kenmerkende Palthetoren, in 1898 gebouwd als jachtslot. We lopen verder door het bos naar Nijverdal, waar onze tocht eindigt.

Trekkershutten

We overnachten in trekkershutten op een camping in de buurt van Holten. Bij zonnig lenteweer kunnen we aan het einde van de wandeldag genieten van het middagzonnetje. In geval van een frisser of natter voorjaarsweertje kunnen we er warm binnen zitten.

Verzamelpunt

We verzamelen bij station Holten en eindigen het weekend in Nijverdal. Beiden plaatsen zijn goed bereikbaar met de trein vanuit Deventer of Zwolle. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Overijssel
Activiteit:
wandelen
Afstand:
15 - 20 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 18 maart t/m zondag 19 maart 2023 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 5 maart 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€42 €52
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in trekkershutten; avondeten zaterdag, ontbijt en lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting (incl. slaapzak); passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact