Uniek dit weekend

  • Limburgs heuvelland
  • Hostel met wellness
  • Maastricht in kerstsferen
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Rosalinde

Floris

Gezelligheid rond Maastricht

Limburg

04-12 t/m 05-12-2021

Klinkt een bezoekje aan de sauna na een winterse wandeling door de Limburgse heuvels jou als muziek in de oren? Ga dan mee wandelen rond het gezellige Maastricht en overnacht in ‘het beste uitzonderlijke hostel ter wereld van 2021’!

Winters landschap van Zuid-Limburg (Bas Wetter)Dit weekend wandelen we door de heuvels in de omgeving van Maastricht. Een gebied met holle wegen, beekdalen, beboste hellingen en prachtige uitzichten! We komen langs resten van de mergelwinning en lopen door verschillende dalen, waaronder het Gerendal en het Geuldal.

Stukje Krijtlandpad

Op zaterdag verzamelen we op station Maastricht en gaan vanaf daar met het ov naar Gulpen. Hierna wandelen we 14 km over het Krijtlandpad naar Houthem. Onderweg doen we Valkenburg aan, een stad bekend om zijn mergelgrotten.

Gezelligheid in Maastricht

Magisch Maastricht (<a href="https://www.flickr.com/photos/8032297@N05/11258572816/" target="_blank" rel="noopener">H. Bos</a>)Het hostel waar we overnachten is dit jaar uitgeroepen tot beste nieuwe uitzonderlijke hostel ter wereld. Hier komen eventueel pijnlijke spieren heerlijk tot rust in de sauna en hammam! Het hostel ligt op loopafstand van het centrum, waar we ‘s avonds uit eten gaan. In december is Maastricht onder de noemer “Magisch Maastricht” feestelijk verlicht en is er een kerstmarkt in het centrum. Dus volop gezelligheid!

De andere kant van Maastricht

Op zondag verkennen we de zuidkant van Maastricht en maken een rondwandeling in de omgeving van de Sint-Pietersberg. We volgen het riviertje de Jeker en hebben uitzicht op de ENCI-groeve en Chateau Neercanne. Uiteindelijk keren we terug naar station Maastricht waar we na een geslaagd weekend weer huiswaarts keren.

Verzamelpunt

We verzamelen op NS station Maastricht. Vandaar gaan we gezamenlijk met het openbaar vervoer naar het beginpunt van de wandeling.

Praktische informatie

Provincie:
Limburg
Activiteit:
Wandeltocht rond Maastricht met overnachting in hostel
Afstand:
ca. 14 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 4 december t/m zondag 5 december 2021 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 21 november 2021 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€113 €123
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in hostel met wellness; huur items wellness; ontbijtbuffet en lunch op zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lunch en diner op zaterdag; lokaal openbaar vervoer.

Contact