Uniek dit weekend

  • Exclusieve excursie met natuurgids
  • Kamperen midden op de Veluwe in een gebied met veel wild
  • ’s Avonds bij een vuurtje op de camping
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Rosalinde

Vera

De wilde Veluwe

Gelderland

21-10 t/m 23-10-2022

Beleef dit weekend de herfst op de Veluwe waarbij we op zoek gaan naar zijn wilde bewoners. We kamperen in de omgeving van radio Kootwijk en de schaapskooi van Hoog Buurloo. Op zaterdagochtend gaan we vroeg op pad met een natuurgids, en ’s avonds maken we een vuurtje op de camping.

Op vrijdagmiddag verzamelen we op station Apeldoorn. Hiervandaan wandelen we naar de camping waar we twee nachten verblijven. Op zondag eindigt hier ook ons wandelweekend.

Midden op de Veluwe

We kamperen midden op de Veluwe in de omgeving van radio Kootwijk. Het hoofdgebouw van radio Kootwijk is een bijzonder en imposant gebouw, wat midden in de natuur ligt. In dit gebied komt veel wild voor. Zo heb je onder andere kans om edelherten en zwijnen te spotten. Recentelijk is ook de wolf hier gezien. Je hebt hier weidse vergezichten over de heide en het stuifzand met een oppervlakte van wel 700 hectare. Op de heide graast de schaapskudde van de schaapskooi van Hoog Buurlo, die tegenwoordig beschermd wordt tegen de wolf door meerdere honden.

Zaterdag

Op zaterdagochtend staan we vroeg op om op een unieke wijze de Veluwe te verkennen. Met een natuurgids die ons alles kan vertellen maken we een wandeling waarbij we ook kijken of we wild kunnen spotten. In deze periode van het jaar vindt de nabronst van de edelherten plaats, waardoor we ook nog kans hebben op burlende herten. Aan het eind van de ochtend sluiten we de excursie af met een hapje en een drankje. In de middag kunnen we wandelen in de omgeving of lekker relaxen en napraten op de camping. We koken zelf onze maaltijden en maken een kampvuurtje. Op loopafstand van de camping is ook een wildobservatieplaats, wat een extra mogelijkheid biedt om wild te spotten.

Zondag

Op zondag pakken we onze tenten weer in en gaan we op pad. Met bepakking lopen we een mooie wandeling naar Apeldoorn. Hier nemen we afscheid en kunnen we terugkijken op een gezellig en geslaagd weekend!

Verzamelpunt

We verzamelen op vrijdagmiddag op station Apeldoorn en lopen vanaf daar naar de camping.

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Kamperen met excursie en wandeling
Afstand:
Maximaal 10 km op vrijdag, tussen de 15 en 20 op zaterdag en zondag.
Reisdata:
Vrijdag 21 oktober t/m zondag 23 oktober 2022 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 2 oktober 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€105 €115
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; excursie met natuurgids; twee overnachtingen op een camping; maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; evt. lokaal openbaar vervoer; gebruik (eigen) tent.

Contact