Uniek dit weekend

  • Bloesem
  • Dagtocht
  • Linge
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Wibrich

Thijs

Bloesemdagtocht langs de Linge

Gelderland

01-04 t/m 01-04-2023

In het voorjaar is het prachtig in de Betuwe. Over de Lingedijk slingeren we ons een weg door het landschap langs velden vol fruitbloesem. Ga je mee genieten van het voorjaar op deze dagwandeLinge?

Vruchtbare oevers

We verzamelen in de West Betuwe op station Geldermalsen. Ver hoeven we niet te lopen om zicht te hebben op de eerste fruitboomgaarden vol met bloesemknoppen. Vandaag kunnen we onze ogen uit kijken. De zandoevers van de Linge geven een perfecte bodem voor het telen van appels, peren en kersen, waardoor deze regio vol zit met fruitboomgaarden. Helaas zijn wij nog een beetje te vroeg voor vers fruit, maar we kunnen wel met volle teugen genieten van al het moois wat de bloesem te bieden heeft.

Dorpjes aan de Linge

Na een stukje slingeren over de asfaltdijk langs de Linge komen we langs Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, een landgoed met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1129, en tegenwoordig bekend van hun biologische producten. Bij Beesd steken we de Linge over en vervolgen onze weg over de asfaltdijk langs verschillende dorpjes en nog meer boomgaarden vol met bloesem.

In één van deze dorpjes houden we een pauze met een lekker verfrissend warm drankje en een stukje appeltaart erbij, want wie heeft er na al die boomgaarden nog geen trek gekregen in een beetje fruit? Na nog eens twee keer de Linge overgestoken te zijn komen we aan in Asperen waar een fort van drie verdiepingen hoog staat met muren van wel anderhalve meter dik! Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt ‘s winters vooral bevolkt door vleermuizen. We hebben nog maar een klein stukje wandelen, en nog een laatste oversteek over de Linge, te gaan voor we aankomen in glasstad Leerdam, het eindpunt van onze wandeling.

Verzamelpunt

De wandeling start bij station Geldermalsen. Het eindpunt is bij station Leerdam.
Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Dagtocht
Afstand:
22 km
Reisdata:
Zaterdag 1 april t/m zaterdag 1 april 2023 (1 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 19 maart 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€13 €23
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; warmdrankje en stuk appeltaart onderweg
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; overige drankjes en tussendoortjes; lunch; lokaal openbaar vervoer

Contact