Uniek aan deze reis

  • Trektocht tussen hoge toppen
  • Uitdagende wandelingen
  • Zicht op de Grand Combin
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Annelies

Katja

Zwitserse Alpenreuzen

Zwitserland

02-08 t/m 11-08-2024

Ga deze zomer mee op een uitdagende en spectaculaire tocht rond de Grand Combin! Een week lang struinen we door het zuidelijke deel van de Zwitserse Alpen en worden we beloond met prachtige panorama’s - we lopen tussen de Alpenreuzen. ‘s Avonds kunnen we heerlijk uitrusten in de mooie en hooggelegen hutten die Zwitserland rijk is.

Op trektocht rondom de Grand Combin

We maken een uitdagende tocht rondom de Grand Combin, een van de prachtige vierduizenders die Zwitserland rijk is. Onderweg overnachten we in hutten waar we verblijven op basis van halfpension. De paden zijn over het algemeen goed gemarkeerd en bij mooi weer heb je vaak zicht op witte toppen en smeltende gletsjers! De moeilijkheidsgraad is wisselend, soms lopen we over relatief eenvoudige paden, soms lopen we in hoog alpien terrein waar tredzekerheid onmisbaar is. En we zetten de benen flink aan het werk deze week: we lopen zo’n duizend meter omhoog en naar beneden op een dag.

Zuid Zwitserland

We begeven ons deze reis in het zuiden van Zwitserland, in Wallis. Of Valais, gezien we ons in het Franstalige stuk van Zwitserland bevinden. Dit deel van Zwitserland kent de meeste zonuren en er zijn veel vierduizenders te vinden; denk aan de Matterhorn en de Monte Rosa. En de Grand Combin natuurlijk! De Grand Combin heeft drie toppen, waarvan de hoogste de 4314 meter aantikt. Op de Grand Combin zelf en in het bergmassief eromheen liggen verscheidene gletsjers. In het massief komen veel dieren voor zoals de steenbok, gems, marmot en steenarend. En we kunnen ook genieten van de prachtige alpenflora!

Op pad door het bergmassief

In zes dagen lopen we een ronde door het massief rondom de Grand Combin. Onze tocht start in het karakteristieke bergdorp Bourg-Saint-Pierre. Hier overnachten we in een slaapzaal op een camping, zodat we in de ochtend uitgerust kunnen starten aan de steile klim richting de eerste berghut. De tweede dag hebben we bij goed weer al de mogelijkheid om een top te beklimmen: een van de routes loopt via de Mont Rogneux. Op weg naar de Cabane de Panossière (volgens ‘Op Pad’ één van de mooiste berghutten van Zwitserland) komen we ook de Passerelle de Corbassière tegen: een stalen hangbrug over de gletsjer heen. Na de derde wandeldag, waarbij we uitzicht hebben op het lac de Mauvoisin, is het tijd voor de rustdag. Na de rustdag vervolgen we de tocht richting Italië. We steken de grens over bij de Mont Avril en overnachten in een echte Italiaanse Rifugio. Vanaf hier begeven we ons via de bekende Sint-Bernard pas weer langzaam richting het noorden, om de week te eindigen in Bourg-Saint-Pierre.

De charme van het huttenleven

We verblijven tijdens de reis in berghutten. Na een flinke tocht kunnen we hier uitrusten en genieten van een lokaal biertje of een huisgemaakt taartje. De hutten zijn rustig gelegen, midden in het berglandschap. Ze variëren in grootte en ze bieden allen een verblijf op basis van halfpension aan. In de avond kunnen we genieten van een driegangenmenu, vaak met gerechten uit de streek. Tegenwoordig is het goed mogelijk om vegetarisch te eten in de hutten. En dan is het om tien uur ‘s avonds tijd voor Hüttenruhe!

Met de trein richting Bourg-Saint-Pierre

Op de heenweg gaan we met de nachttrein naar Basel en vervolgen we de volgende dag onze reis naar Orsières. Vanaf waar we met de bus het laatste stukje naar Bourg-Saint-Pierre zullen reizen. De reis eindigt ook in Bourg-Saint-Pierre en samen reizen we met de dagtrein terug naar Nederland.

Nivon lidmaatschap verplicht

De Zwitserse wetgeving laat enkel groepsreizen toe in verenigingsverband of onder leiding van een gediplomeerde berggids. Daarom is het verplicht om lid te zijn van het Nivon als je met deze reis meegaat. Ben je nog geen Nivon-lid? Dan kun je je tijdens het boeken van de reis aanmelden. Dit levert je gelijk korting op bij het boeken van de reis.

Praktische informatie

Land:
Zwitserland
Activiteit:
Trektocht langs berghutten
Zwaarte:
Zwaarte 5 - Dit betekent 6 tot 8 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 2000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 2 augustus t/m zondag 11 augustus 2024 (10 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 23 juni 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
11.7 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €1076 €1136
Normaal €1197 €1257
* Korting bij boeken t/m 07-04-2024
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €42 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in berghutten; heen- en terugreis; ontbijt en diner op wandeldagen en rustdag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; lunch; maaltijden op de reisdagen.
Jij:
Je bent 25-40, hebt bergwandelervaring, geen hoogtevrees en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
16/06/2024

Contact