Uniek aan deze reis

  • De Italiaanse keuken!
  • Rustige Orobische Alpen
  • Inclusief halfpension
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Karin

Niels

Orobische Alpen

Italië

31-08 t/m 09-09-2018

Wil jij ook aan het eind van de zomer het mooie weer meepakken in de prachtige Italiaanse Alpen? We lopen een afwisselende huttentocht langs bergmeren, door bossen en genieten van indrukwekkende vergezichten. We overnachten in Italiaanse berghutten met heerlijke koffie, goede maaltijden en lekkere wijn voor de liefhebbers.

We wandelen in de nazomer een huttentocht door de Italiaanse AlpenOrobische Alpen, van loofbossen tot ruige bergtoppen

De Orobische Alpen (Alpi Orobie) liggen in de Italiaanse provincie Lombardije ten noorden van de stad Bergamo en ten oosten van het Lago di Lecco. Ze behoren tot de Bergamasker Alpen, een voorgebergte van de bekende Alpen. Een gevarieerd gebied dat rijk is aan berghutten, uitgestrekte loofbossen, vele helder blauwe meren en ruige bergtoppen. De Pizzo Coca is met 3050 meter de hoogste top. We gaan in de eerste week van september en profiteren van het beste van twee werelden: veel zon en weinig mensen. Dit gebied is niet zo bekend bij het grote wandel publiek en daarom, zeker in september, lekker rustig.

Sentiero delle Orobie Orienta (route 225)

De Sentiero delle Orobie Orienta (route 225) is de komende dagen onze leidraad. We zullen hier een aantal keer van afwijken, zodat we net een extra topje of een mooi bergmeertje kunnen meepakken. Per dag lopen we tussen de 5 en 7 uren, exclusief pauzes. De routes zijn uitdagend, we maken veel hoogtemeters en schuwen af en toe een bergtop niet.

We volgen op deze wandeltrektocht de Sentiero delle Orobie Orienta een route door ruig terrein (Niels Winkel)Het terrein is ruig. De grote blokkenvelden en smalle paden vragen om tredzekerheid. Het is daarom belangrijk dat je enige bergwandel ervaring hebt. We lopen afwisselend door prachtig begroeide dalen en over rotsige pieken. Ben je enigszins verhit van het klimmen? Neem dan tijdens de lunchpauze een verfrissende duik in één van de vele bergmeertjes! We overnachten op slaapzalen in afgelegen berghutten. Hierdoor kunnen de rugzakken relatief licht blijven. Aan het einde van de dag genieten we van een warm welkom van de huttenwaard. We drinken gezamenlijk een welverdiend gekoeld drankje en genieten van het schitterende uitzicht. De huttenwaard maakt voor ons een heerlijk authentiek, veelal drie gangen, menu. We kijken nu al uit naar de Italiaanse pasta’s en kaasplankjes!

Steenbokken, marmotten en arenden

De kans om steenbokken te spotten is vooral groot rond de bergpassen (Maaike Dijkhuizen)De Bergamasker Alpen of Orobische Alpen bestaan voornamelijk uit kalksteen en kennen een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Er leven hier onder andere gemzen, steenbokken en marmotten. Door de toenemende populatie van marmotten komen hier ook weer steenarenden voor. De kans om deze wilde dieren te spotten is met name rond de bergpassen groot. In de lagere gebieden, op de weides tussen de bergtoppen, vind je honderden verschillende soorten bloemen waaronder Edelweiss.

Alles bij elkaar, een ideale combinatie voor een mooie, inspannende en gezellige vakantie voor als je zin hebt in een zonnige nazomer waarbij flink gewandeld wordt!

Treinreis naar Bergamo

We vertrekken op vrijdag 31 augustus ’s ochtends met de trein vanaf Utrecht CS. We komen ’s avonds aan in Bergamo en overnachten in deze leuke stad. Zaterdag ochtend maken we nog een korte reis met lokaal openbaar vervoer de bergen in en kunnen we de eerste wandelkilometers maken. Voor de terugreis nemen we de trein vanuit Bergamo en komen we zondag 9 september aan het einde van de dag weer aan in Nederland. Hier nemen we afscheid en kijken terug op een geweldige avontuurlijke vakantie!

Praktische informatie

Land:
Italië
Activiteit:
Wandeltrektocht langs Italiaanse berghutten
Zwaarte:
Zwaarte 4 - Dit betekent 5 tot 7 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1500 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 31 augustus t/m zondag 9 september 2018 (10 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 22 juli 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk:
60 m² per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €917 €952
Normaal €1019 €1054
* Korting bij boeken t/m maandag 30 april 2018.
** Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en materiaal; heen- en terugreis per trein; lokaal vervoer; overnachtingen in berghutten obv halfpension (ontbijt en diner).
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; overige maaltijden.
Jij:
Je hebt een goede wandelconditie. Je bent tredzeker en hebt geen last van hoogtevrees. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Zaterdag 28 juli 2018.

Contact

In de berghutten genieten we van een goede maaltijd (Dirk-Jan Boschloo)Als de Italiaanse warmte ons te veel wordt nemen we een verfrissende duik in een van de vele bergmeertjes (Niels Winkel)De Sentiero delle Orobie Orienta is een wandelroute over ruig terrein met geweldige uitzichten (Niels Winkel)Soms wandelt de fauna met ons de berg af richting het dal (Niels Winkel)In de valleien tussen de bergtoppen groeien ook in de nazomer nog verschillende soorten bloemen (Niels Winkel)