Uniek aan deze reis

  • Wandelen door ruig Alpien terrein, met soms uitzicht op de Susa vallei
  • Topbeklimming naar de Rocciamelone (indien de weersomstandigheden het toelaten)
  • Op de grens met Frankrijk en Italië
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Niels

Joav

Hoog boven de Susa vallei

Italië

03-09 t/m 12-09-2021

Heb jij zin in een pittige nazomerreis met het comfort van berghutten? Ga dan mee op deze uitdagende en weinig belopen huttentrektocht door alpien gebied. Geniet van prachtige uitzichten, ervaar de rust van de bergen en proef de Italiaanse keuken. Dit alles op slechts één dag reizen vanaf Nederland. Laat je verrassen door de Piemontese Alpen!

Onze leidraad deze week is de 70 kilometer lange Alta Via di Val di Susa. Dit is een weinig belopen wandelroute hoog boven het gelijknamige dal Val di Susa. Een route met weidse uitzichten, zowel op de omliggende bergen als de vallei. We overnachten in gezellige berghutten, dat betekent een relatief bescheiden rugzak en goede Italiaanse en Franse maaltijden.

We verzamelen 3 september aan het einde van de middag in Bardonecchia. Hier overnachten we, waarna we de volgende ochtend direct van start gaan met ons avontuur. Via een mooie route langs bergweiden en bossen verlaten we het dal rond Bardonecchia en klimmen we de bergen tegemoet. De eerste dagen trekken we door het Frans-Italiaanse grensgebied. Prachtige uitzichten, zowel richting de Franse Vanoise als de Italiaanse Monviso. Maar daar moet zo nu en dan wel wat inspanning voor geleverd worden: we passeren onder andere de 3078 meter hoge Passo Galambra.

Berghut in de Italiaanse Alpen (Saar of Marleen)Na enkele dagen bereiken we Mont Cenis met het gelijknamige stuwmeer. Deze plek is een van de oudste doorgangen in de Alpen, naar alle waarschijnlijkheid ook de plaats waar Hannibal met zijn olifanten door de Alpen trok. Na wat rust rondom het Lac du Mont Cenis trekken we de volgende dagen verdere over onze Alta Via. Dit deel van de route is wat anders van karakter: we lopen veelal parallel aan het Val di Susa. Maar dan wel op flinke hoogte, en lekker in het zonnetje aan de zuidzijde. De uitzichten zijn fenomenaal en we wanen ons hoog boven de bewoonde wereld. We sluiten onze tocht af met een topbeklimming naar het hoogste bedevaartsoord van de Alpen, de 3538 meter hoge Rocciamelone. Als de weersomstandigheden het toelaten zullen we deze bijzondere berg te bedwingen om op de top te kunnen genieten van een prachtig uitzicht, waarbij je op heldere dagen kunt kijken tot aan de Mont Blanc en Gran Paradiso. Tot slot dalen we af naar Meana di Susa. Hier sluiten we ons avontuur gezamenlijk af. De volgende ochtend nemen we afscheid van elkaar.

Hartje zomer kan het in de Italiaanse Alpen heet en druk zijn, maar in de nazomer zijn de Italianen weer terug naar hun werk en de temperaturen gezakt tot aangename waarden. Een ideale periode om de zomer mee af te sluiten! We zullen veelal overnachten op slaapzalen in eenvoudige berghutten. Het avondeten en drinken in de Italiaanse berghutten is echter beroemd. Waar ter wereld kun je échte espresso of cappuccino bestellen bij het ontbijt en krijg je op 2300 m hoogte een eenvoudig maar overheerlijk drie- of viergangenmenu met lokale specialiteiten voorgeschoteld? Wil je een huisgemaakte tiramisu na? En een lekkere grappa voor het slapen gaan? Kortom, genoeg redenen om mee te gaan op deze heerlijke nazomertocht!

Corona

Tijdens deze reis houden we ons aan de geldende overheidsmaatregelen betreffende Covid-19. In veel berghutten is er bijna geen mogelijkheid om 1,5 m afstand te houden, zeker binnen de eigen groep. Door deze reis te boeken accepteer je dit risico. Spring heeft hiervoor een protocol opgesteld. Kernwaarde in het protocol is dat we van iedereen in de groep verwachten zich verantwoordelijk en passend bij de huidige situatie te gedragen. De reisbegeleiders zullen je daar voorafgaand aan en tijdens de reis over informeren.

Praktische informatie

Land:
Italië
Activiteit:
Trektocht langs berghutten
Zwaarte:
Zwaarte 5 - Dit betekent 6 tot 8 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 2000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Vrijdag 3 september t/m zondag 12 september 2021 (10 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 25 juli 2021 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
12.5 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* nvt nvt
Normaal €657 €697
* Op deze reis is geen korting van toepassing.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen in berghutten met halfpension.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; heen- en terugreis; coronatest indien nodig voor bestemming/doorreis.
Jij:
Je bent 25-40, hebt bergwandelervaring, geen hoogtevrees en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Zondag 1 augustus 2021

Contact