Uniek aan deze reis

  • Korte nazomerreis dichtbij Nederland
  • Verassend mooi Noord-Duitsland
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Johan

Marloes

Heidschnuckenweg

Duitsland

13-09 t/m 17-09-2023

Op tocht door Noord-Duitsland, over de Heidschnuckenweg ontdekken we de uitgestrektheid van de Lüneburger Heide. Lopend door ongerepte bossen ontmoeten we de Heidschnucken, de typische langharige heideschapen. Onze wandeling kent vrijwel geen stijgingen, maar laat ons vol van de nazomer genieten.

Volg met ons de Heidschnuckenweg midden door de Lüneburger Heide en raak in de ban van de charme van Noord-Duitsland!

De Lüneburger Heide

Waar ooit machtige gletsjers het landschap bepaalden, vind je tegenwoordig een uniek, weids cultuurlandschap – de Lüneburger Heide. Op ons wachten glooiende uitgestrekte heidevelden, ongerepte bossen en de Heidschnucken, de typische heideschapen. Onze wandeling kent vrijwel geen stijgingen, maar de zandwegen eisen nog steeds een goede conditie. We genieten intussen van mooie vergezichten!

De Heidschnuckenweg

We lopen een deel van de Heidschnuckenweg. Dit langeafstandspad bestaat pas sinds tien jaar, maar heeft al meerdere prijzen gewonnen als een van de mooiste wandelroutes van Duitsland. We zijn medio september onderweg, als de heide nog mooi in bloei staat. Ideaal om nog even de zomer na te genieten, voordat het herfst wordt! We lopen tussen Schneverdingen en Buchholz in der Nordheide, vlak voor de deuren van Hamburg.

Onze tocht

We lopen in twee dagen vanuit onze startpunt Schneverdingen naar het dorp Undeloh. In Undeloh, midden in de Lüneburger Heide, verblijven we een dag en maken vanuit het dorp een dagtocht. Vervolgens zijn we nogmaals twee dagen op de Heidschnuckenweg onderweg om onze eindbestemming Buchholz in der Nordheide te bereiken.

Cultuur, overnachtingen & maaltijden

We overnachten in gasthuizen in pittoreske Heidedorpen. Onderweg kunnen we ons met Kaffee, Tee und Kuchen sterken, en kan je lokale lekkernijen sprokkelen in de boerderijwinkels. Wie zin heeft kan de dag afsluiten met een duits biertje in een gezellige stube. ’S ochtends schuiven we aan bij het ontbijtbuffet. ‘S avonds genieten we van de Noordduitse keuken in onze gasthuizen. Op de verplaatsingsdagen is het halfpension in de reisprijs inbegrepen. Op de dag van de dagtocht gaan we uit eten en kiezen we zelf een restaurant, tijdens de voorbereidingsdag maken we hier afspraken met elkaar over.

Praktische informatie

Land:
Duitsland
Activiteit:
Trektocht langs accommodaties
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Woensdag 13 september t/m zondag 17 september 2023 (5 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 30 juli 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
7 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* €476 €516
Normaal €530 €570
* Korting bij boeken t/m zondag 14 mei 2023.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; treinreis; overnachtingen in accommodaties; 2x halfpension; 2x ontbijt.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; lunch.
Jij:
Je hebt enige wandelervaring en een goede conditie. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Zaterdag 5 augustus

Contact