Uniek aan deze reis

  • Wandelen langs de mooiste beek in Nederland
  • Ongerept stuk Nederland
  • Kampeertrektocht in eigen land
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Floris

Liezelotte

De loop van de Drentsche Aa

Nederland

11-10 t/m 16-10-2020

Ten oosten van Assen kronkelen de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa door een landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. We maken een kampeertrektocht en wandelen een week lang door dit prachtig ongerepte stukje Nederland. Even helemaal weg in het mooiste stukje van Drenthe!

NP Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een beek die als een van de weinige in Nederland nauwelijks door de mens is beïnvloed (Andre Brasse)Tussen het hart van Drenthe en Groningen ligt het Nationaal Park Drentsche Aa: het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Het landschap in het stroomgebied is de voorbije 150 jaar weinig veranderd. Zo is de Drentsche Aa zelf, een beek die over de Hondsrug loopt, een van de weinige in Nederland waarvan de loop nauwelijks door de mens is beïnvloed.

Kronkelen door het landschap

Onze route begint in Assen, waar de oude Bosbeek zich door het Asserbos kronkelt. Via het Witterdiep, Anreeperdiep en de Ruimsloot gaan we richting een klein stroompje dat hier als het Amerdiep begint. Zo slingeren we en volgen we de loop van de Drentsche Aa, van beekje, naar dorpje. We komen langs schilderachtige esdorpen met Saksische boerderijen, zoals Grolloo, Amen en Anderen.

Het is een afwisselende route, en onderweg herkennen we het oude landschap van Drenthe met zandgronden, groene beekdalen en heidevelden, afgewisseld met bossen. We wandelen ongeveer 17 km per dag, soms iets meer, soms iets minder.

We eindigen de week in Assen, waar we afscheid nemen en zelf de reis naar huis maken.

Kamperen

Omdat we in oktober gaan, verwachten we dat we voldoende ruimte hebben op de campingsWe maken een kampeertrektocht, waarbij iedereen in z’n eigen tentje overnacht. We overnachten op campings. Omdat we in oktober gaan, verwachten we dat we voldoende ruimte hebben op de campings. De campings zijn meestal kleinschalige (boeren) campings waar de rust nog echt te vinden valt.

‘s Avonds koken we met zijn allen een lekkere maaltijd voor de groep. Daarnaast kun je de avonden vrij invullen, gezellig met de groep of even lekker ontspannen voor jezelf.

Door ook onderweg nog een deel van het eten in te kopen houden we de rugzakken zo licht mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je zo’n 15 kg moet kunnen dragen.

Eigen vervoer naar Assen

De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf regelen. De tocht begint en eindigt bij station Assen.

Corona

Tijdens deze wandeltrektocht zorgen we er oa voor dat iedereen voldoende afstand kan houdenTijdens deze reis houden we ons uiteraard aan de geldende richtlijnen en adviezen betreffende Covid-19. Spring heeft ook een eigen protocol. De reisbegeleiders zullen daar voorafgaand aan en tijdens de reis ook informatie over geven.

Onderdeel van het protocol is dat iedereen in z’n eigen tent slaapt, zodat we ook ‘s nachts 1,5 meter afstand kunnen houden. Verder is het ontbijt en de lunch exclusief bij deze reis. Dat betekent dat je dat zelf moet meenemen. Ook bij gemeenschappelijke taken als het koken van het avondeten, het afwassen, kaartlezen en andere voorkomende situaties houden we afstand van elkaar en houden we ons aan de richtlijnen. Kernwaarde in het protocol is dat we van iedereen in de groep verwachten dat men zich verantwoordelijk en passend bij de huidige situatie gedraagt.

Wil je voordat je deze reis boekt meer weten over het corona-protocol van Spring, mail dan naar spring@nivon.nl. Het protocol wordt, als de richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven, uiteraard steeds geactualiseerd.

Praktische informatie

Land:
Nederland
Activiteit:
Kampeertrektocht
Zwaarte:
Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is gemiddeld 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata:
Zondag 11 oktober t/m vrijdag 16 oktober 2020 (6 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 27 september 2020 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 reisbegeleiders
CO2-Voetafdruk:
2 kg CO2 per persoon per dag
Reisprijs:
Nivon-leden Niet-leden**
10% korting* nvt nvt
Normaal €175 €215
* Voor deze reis geldt geen vroegboekkorting.
** Je kan lid worden bij het inschrijven voor de reis en ontvangt dan meteen leden korting, het standaard tarief is €40 per jaar.
Inclusief:
Spring reisbegeleiding en -materiaal; overnachtingen op campings; avondmaaltijden.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; tent; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; ontbijt en lunch; lokaal vervoer.
Jij:
Je bent gezond en hebt zin in een fijne vakantie in eigen land. Je hebt de beschikking over een eigen (lichtgewicht) tent. Je maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag:
Vrijdagavond 2 oktober (online)

Contact