Uniek aan deze reis

  • Prachtige vergezichten
  • Lichte bergtocht over goede paden
  • Heerlijk eten in de hutten en gîtes
  • Enkele plekken beschikbaar
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Marleen

Saskia

Les Écrins

Frankrijk

29-07 t/m 06-08-2017

Schitterende wandel trektocht over goed begaanbare bergpaden in de Franse Alpen. Geniet van de natuur, bewonder prachtige gletsjers en sta oog in oog met bergmarmotten. We overnachten in eenvoudige maar comfortabele hutten en gîtes.

Na een heerlijke nacht in een berghut maken we ons klaar voor de volgende etappe. Na een heerlijke nacht in een berghut maken we ons klaar voor de volgende etappe (bron: Bas Wetter)Wil je een trektocht in de bergen maken maar zonder lange dagen of zware bepakking? Dan is dit je reis! We hebben onderweg de tijd om te genieten van meertjes, bloemenweiden en prachtige uitzichten of om gewoon lekker op het terras van de hut te zitten. Misschien komen we nog wel bij een gletsjer in de buurt. De rugzakken blijven licht, want ’s avonds wordt in de gîtes en hutten heerlijk voor ons gekookt.

Over de reis

Het nationaal park “Les Écrins” is één van de zeven nationale parken van Frankrijk. Het is het eerste Franse nationale park, opgericht in 1913 onder leiding van klimmers, natuurliefhebbers en verenigingen van de Franse Alpen Club. Het park heeft een omvang van 92.000 hectare en wordt begrensd door de valleien van de Romanche, Durance, Guisane en Drac. In het Parc National des Écrins vind je meer dan honderd toppen boven de 3000 meter met als hoogste piek de 4.102 meter hoge Barre des Écrins. Het park is verdeeld in twee zones: het centrale hart van het park en de perifere zone.

Een klein dorpje tussen de bergen in de Romanche vallei (bron: Bas Wetter)In de perifere zone liggen de dalen met de dorpen en wegen. In deze dalen wordt gezocht naar een goede balans tussen de economische ontwikkeling en het respect voor het milieu. Op de berghellingen vind je kleine dorpjes met slechts enkele huizen omringd door alpenweiden vol bloemen en insecten. Sprinkhanen en vlinders schieten met tientallen tegelijk voor je voeten weg. Hoger op de bergen liggen uitgestrekte grasvlakten met meertjes, omringd door toppen van circa 2500 meter hoog.

In het hart van het park liggen de hoge toppen en gletsjers. Er gelden strikte regels om de natuur te beschermen. Er is geen menselijke bewoning te zien en de berghutten liggen eenzaam in de overweldigende natuur. Op mooie dagen zijn er veel wandelaars, op regenachtige dagen waan je je alleen op de wereld.

Grande Randonnée 54

We reizen per trein naar Grenoble, waar we overstappen op de bus die ons naar het beginpunt van onze trektocht brengt. De tocht voert ons door het noordelijke deel van het park door het dal van de Romanche. We lopen hoog boven het dal in de bergen. De uitzichten op de toppen en gletsjers zijn onvergetelijk. Ook de natuur waar we doorheen lopen is prachtig: weides vol bloemen en insecten, ijskoude meertjes waarin de bergen weerspiegeld worden en marmotten die elkaar met gefluit waarschuwen als ze ons ontdekken. Onze route volgt stukken van de Tour de l’Oisans et les Écrins (GR 54).

We hebben genoeg tijd voor een lange lunchpauze (bron: Suzan van Delft)De etappes zijn niet lang. We hebben voldoende tijd om van het uitzicht te genieten, foto’s te maken, een lekker lange lunchpauze te houden of op het terras van de gîte of hut te genieten van het zonnetje. Dit is een relatief lichte bergwandelreis, waarbij het “lichte” vooral zit in de lengte van de etappes, het relatief lage gewicht van de rugzak en de goed begaanbare paden. Maar onderschat het niet: je zult regelmatig stevig moeten klimmen en we lopen soms over smalle paadjes langs een afgrond of helling. Het is dus een echte bergwandeltocht.

Overnachtingen en maaltijden

De berghutten en gîtes zijn eenvoudig maar comfortabel. In de gîtes slapen we in meerpersoonskamers met stapelbedden. De berghutten zijn soms wat minder luxe, maar bijna altijd is er een warme douche en een prachtig uitzicht. Het eten in de gîtes en hutten is heerlijk en bestaat vaak uit een driegangendiner. Ook komt er vaak een lokaal kaasje op tafel.

Praktische informatie

Land : Frankrijk
Activiteit : Trektocht langs gîtes en berghutten
Zwaarte : Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is maximaal 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata : Zaterdag 29 juli t/m zondag 6 augustus 2017 (9 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 18 juni 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk : 60 m² per dag
10% Korting : €863 voor Nivon-leden en €898 voor niet-leden bij boeken t/m woensdag 29 maart 2017.
Reguliere prijs : €959 voor Nivon-leden en €994 voor niet-leden. Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis.
Inclusief : Spring reisbegeleiding; overnachtingen in gîtes en berghutten op basis van halfpension (dus incl. avondeten en ontbijt); heen- en terugreis per trein en bus; lokaal vervoer.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; lunches; lokaal vervoer naar vertrekpunt in Nederland.
Jij : De trektocht gaat over goed beloopbare paden, de dag etappes zijn niet lang en de rugzakken niet zo zwaar. Maar het zijn wel bergen, we zullen dagelijks flink klimmen en dalen en af en toe langs een smal of steil stukje lopen. Voor deze tocht moet je een goede conditie en geen last van hoogtevrees hebben. Jij maakt samen met de groep en de reisbegeleiders de reis tot een succes.
Voorbereidingsdag : Zondag 2 juli 2017.

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring.

Heb je een vraag over de reis? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.

Deelnemers ontvangen uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum meer informatie per e-mail over de reis en de voorbereidingsdag.

Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon.

Wandel met Spring mee op deze geweldig mooie huttentocht door de Hautes-Alpes (bron: Micha Tempelman)Bergmarmotten zijn nooit ver weg (bron: Suzan van Delft)Met een beetje geluk kom jij met net zo een mooie foto van een bergmarmot thuis van je reis (bron: Suzan van Delft)Goede paden met een prachtig uitzicht (bron: Elly de Krijger)

Ook af en toe een bergpad naast een stijle helling (bron: Suzan van Delft)Geniet in de hogere valleien van Les Ecrins van de pure natuur en het koele water (bron: Bas Wetter)