Uniek aan deze reis

  • Prachtige herfstkleuren
  • Korte herfstreis
  • Gasthöfe en natuurvriendenhuizen
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

De reisbegeleiders

Geertje

Rens

Herfst op de Hermannsweg

Duitsland

11-10 t/m 15-10-2017

Trek er lekker nog even op uit deze herfst! De Hermannsweg is daarvoor de ideale bestemming: Prachtige herfstkleuren, mooie uitzichten en een megalomaan monument voor Hermann. Deze Arminius versloeg de Romeinen en was zo een van de grondleggers van het Germaanse Rijk. Je vindt dit alles op slechts een paar uur afstand van de Nederlandse grens.

Wandel in de herfst met Spring mee op een korte reis door het Teutoburger Wald (Bas Wetter)Niet ver over de grens vind je een prachtig wandelgebied: Het Teutoburger Wald. Het is een lange heuvelachtige kam die zich uitstrekt tot ver in Duitsland. Over deze kam loopt een lange afstandswandelroute, de Hermannsweg. Genoemd naar Hermann, ook wel Arminius geheten, een later geromantiseerde held die hier de Romeinen verslagen heeft. De kam is niet zo hoog, maar precies hoog genoeg om een prachtig uitzicht te geven over het Noord-Duitse land. Omdat de bebossing voor een groot deel uit loofbos bestaat is het een ideale bestemming voor de herfst, wanneer de bomen vol kleur zijn en de uitzichten wat verder reiken.

Over de reis

Onze route gaat door het mooiste deel van het Teutoburger Wald, van Bielefeld naar Bad Driburg. We komen onderweg onder andere langs het megalomane standbeeld van Hermann en langs de bijzondere rotsformaties van de Externsteine. Voor een Kaffee mit Kuchen kunnen we terecht in een van de vakwerkdorpjes die we passeren. We overnachten afwisselend in Duitse Natuurvriendenhuizen in het bos en gezellige Gasthöfe in de dorpjes.

Voor een Kaffee mit Kuchen kunnen we terecht in een van de vakwerkdorpjes (Nikater)Eigen vervoer naar Bielefeld

De reis begint in Bielefeld en eindigt bij het treinstation van Bad Driburg. De heen- en terugreis zijn niet bij de prijs inbegrepen en moet je zelf boeken. Maar het is wel gezellig, praktisch en mogelijk goedkoper om samen te reizen. De reisbegeleiders zullen dit coördineren. Ons advies is te wachten met het boeken van je heen- en terugreis totdat het zeker is dat de reis doorgaat. Dit hoor je uiterlijk ca. zes weken vóór de reis.

Wie meer informatie of een prijsindicatie wil, verwijzen we naar de Deutsche Bahn reisplanner en de Treinreiswinkel voor informatie over treinen. Of spreek af om met een aantal mensen te carpoolen, Bielefeld ligt op circa 3 uur rijden vanaf Utrecht.

Praktische informatie

Land : Duitsland
Activiteit : Wandeltrektocht langs natuurvriendenhuizen en gasthöfe
Zwaarte : Zwaarte 3 - Dit betekent 4 tot 6 loopuren per dag; totaal aantal hoogtemeters is maximaal 1000 per dag (stijgen + dalen).
Reisdata : Woensdag 11 oktober t/m zondag 15 oktober 2017 (5 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 3 september 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 reisbegeleiders
Voetafdruk : 74 m² per dag
10% Korting : nvt
Reguliere prijs : €204 voor Nivon-leden en €214 voor niet-leden. Je kunt lid worden bij het inschrijven voor de reis.
Inclusief : Spring reisbegeleiding en materiaal; overnachtingen in natuurvriendenhuizen en gasthöfe.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; voorbereidingsdag; maaltijden op trekkingdagen; heen- en terugreis.
Jij : Jij hebt zin om er in de herfst nog even met wandelschoenen en rugzak op uit te trekken, en samen met de groep de reis tot een groot succes te maken!
Voorbereidingsdag : Zaterdag 9 september 2017

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring.

Heb je een vraag over de reis? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.

Deelnemers ontvangen uiterlijk zes weken voor de vertrekdatum meer informatie per e-mail over de reis en de voorbereidingsdag.

Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon.

Het monument van Hermann (Arminius) in het Teutoburger woud (Nawi112)Maak een mooie herfstwandeltocht op deze korte groepsreis over de Hermannshöhen vanuit het Duitse Bielefeld (Bas Wetter)De wandeltocht voert ons onder meer langs de Externsteine, een zandsteen formatie in Noordrijn-Westfalen (Tuxyso)Geniet van de laatste warme najaarszon op deze korte herfstreis over de Hermannsweg door het Teutoburgerwoud (Bas Wetter)