Uniek dit weekend

  • Waddeneiland
  • Overnachting in duurzaam hostel
  • Gevarieerd landschap
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Sofie

Marije

zz23 Uitwaaien op Texel

Noord-Holland

03-11 t/m 05-11-2023

Ga je mee naar Texel? Zodra je op de boot stapt, voelt dit weekendje weg als vakantie! We verkennen dit eiland met twee dagtochten. We overnachten bij de Stayokay in Den Burg en maken gebruik van het (goed geregelde) openbaar vervoer op het eiland. Van alle waddeneilanden schijnt de zon het meest op Texel!

Texel – altijd een goed idee

Het is altijd een goed idee om naar Texel te gaan. Vanuit Den Helder vaar je in een klein half uurtje naar dit gevarieerde eiland. Je hebt er prachtige bossen, rustige dijkjes waar je slechts schapen tegenkomt, fijne plekjes met heel veel vogels, en natuurlijk bekende pareltjes als de Slufter en de Waddenkust. We gaan lekker uitwaaien, genieten van de herfstkleuren op het eiland en verschillende kanten van het eiland verkennen.

Dagtochten vanuit hostel

Dat doen we vanuit een standplaats, een relaxt hostel van Stayokay in Den Burg. Dit gezellige dorpje is de hoofdstad van het eiland. We verzamelen vrijdagavond in het hostel, en als je de tijd hebt kunnen we je aanraden al overdag te komen en zelf (of met een paar van je groepsgenoten) het eiland al een beetje te verkennen. Als het een mooie avond is, maken we misschien een kleine avondwandeling om alvast een beetje in de stemming te komen en de benen te strekken na je reis.

Zaterdag maken we een dagwandeling met een lichte (dag)rugzak. We komen aan het eind van de dag namelijk weer terug in het hostel, waar we zo aan kunnen schuiven voor het diner. Zondag lopen we wel met onze grote(re) rugzak, want we lopen via het Dennenbos, de Horspolders en de Mokbaai terug naar de boot.

Natuurgebieden op Texel

Meer dan de helft van het oppervlakte van het eiland is beschermd natuurgebied. Daarbinnen zit veel variatie. De Slufter is de bekendste, een grote kwelder waar zout water uit de Noordzee door het gebied loopt. Maar ook andere gebieden zijn prachtig om te voet te verkennen. Denk aan de Bollekamer, waar grote Black Angus runderen rustig grazen in duinvalleien en zo zorgen dat grote struiken het gebied niet overwoekeren. Of de Horspolders en Kreeftepolders, een natte duinvallei met diverse zeldzame en bijzondere planten en een goede plek om vogels te spotten.

Gebruik Texelhopper

Vergeet je OV-chipkaart niet mee te nemen, want we maken dit weekend gebruik van het openbaar vervoer op het eiland. De kleine Texelhopper busjes brengen je van en naar meer dan honderd opstapplekken over het eiland. Zo kunnen we eenvoudig de mooiste plekjes op het eiland verkennen.

Verzamelpunt

We verzamelen vrijdagavond in het Stayokay hostel in Den Burg. Het weekend eindigt zondag bij ‘t Horntje, waarvandaan je met de boot terug naar het vasteland kunt gaan. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Holland
Activiteit:
Wandelingen vanuit standplaats op Texel
Afstand:
+/-15 tot +/- 20 km
Reisdata:
Vrijdag 3 november t/m zondag 5 november 2023 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 15 oktober 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€145 €155
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; 2 overnachtingen in een hostel, ontbijt en lunch op zaterdag- en zondag, diner op zaterdagavond
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; avondeten vrijdag; overtocht van en naar Texel; lokaal openbaar vervoer (Texelhopper)

Contact