Uniek dit weekend

  • Survival
  • Bushcraft
  • Slapen onder een tarp
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Marloes

Hetty

Overleven in de natuur

Gelderland

31-05 t/m 02-06-2024

Stel je voor: Je bent lekker aan het wandelen en opeens slaat het noodlot toe. Je bent gestrand in de natuur en hulp duurt nog wel even. Weet jij hoe je jezelf kan redden met een mes, kompas, een firesteel en moeder natuur?

In dit bijzondere weekend leer je allerlei vaardigheden om in en met de natuur te leven. Je slaapt onder een tarp, maakt vuur, zoekt water en voelt je steeds meer thuis in de wildernis. Jij komt hierna niet meer voor verrassingen te staan.

Het avontuur begint vrijdag om 15:00 op station Wolfheze. In kleine groepen zoeken we eerst onze weg door het bos. Met kaart en kompas navigeren we naar een fantastische bivakplek. Daar aangekomen laten we zien hoe je een eenvoudig onderkomen bouwt met tarps (verzorgd door Spring). De komende twee nachten slaap je veilig en beschut maar wel onder de sterren!

Een kamp uitbouwen

Zaterdag bouwen we ons basiskamp verder uit. Je leert vuur maken, eetbare planten herkennen en water zuiveren. Terug in het kamp kun je houtsnijden, bosthee zetten, vallen, strikken of een visnet maken, of een natuurlijk onderkomen bouwen. Je voelt je steeds vertrouwder in de wildernis en overleven begint comfortabele vormen aan te nemen.

 

Thuis in de natuur

Zondag heb je voldoende vaardigheden verzameld om je weg naar de bewoonde wereld te vinden. We wandelen zo’n tien kilometer waarbij het niet gaat om de kilometers maar om wat we onderweg tegenkomen. Een gids neemt ons mee in diersporen en wildernisbeleving. Rond 13:00 zijn we bij station Ede. Maar tegen de tijd dat je terug bent, wil je helemaal niet meer naar huis!

Geen zorgen!

Er is voldoende voedsel en drinkwater, en ook een toiletgebouw zodat je onbezorgd kunt genieten van het wildernisavontuur.

Bosbrandrisico

De programmaonderdelen vuur maken en koken op houtvuur zijn alleen toegestaan bij een laag bosbrandrisico. Het kan daardoor voorkomen dat we een alternatieve workshop moeten organiseren en koken op gas/benzinebranders. In dat geval maken we er op een andere manier een net zo avontuurlijk weekend van!

Verzamelpunt

Vrijdag om 15:00 verzamelen we op station Wolfheze. We kamperen twee nachten op dezelfde plek op een kampeerterrein in de buurt. Zondag wandelen we zo’n 10 kilometer en eindigen we om 13:00 op station Ede-Wageningen. Als je met de auto reist, kun je deze het beste op station Ede laten staan en daar de sprinter naar Wolfheze nemen (6 minuten reizen).

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Bushcraftworkshops en wildernisbeleving
Afstand:
10 km
Reisdata:
Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2024 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Vrijdag 17 mei 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€96 €111
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; workshops; slapen onder een tarp; diner vrijdag en zaterdag, ontbijt en lunch zaterdag en zondag
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting (evt. kompas); passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; evt. lokaal openbaar vervoer

Contact