Uniek dit weekend

  • Unieke theetuin
  • Route vol met pontjes
  • Waterrijk wandelparadijs
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Coen

Johan

Betoverende Theetuinwandeling

Gelderland

08-06 t/m 08-06-2024

Een gezellige dag met Springers opstap. Er toch nog even samen op uit voordat het reizenseizoen losbarst. Ga mee een dagje wandelen door de waterrijke Rijnstrangen en Millingerwaard. Het is een gebied vol met pontjes en watervogels. Pauzeren doen we in de betoverende en beroemde theetuin in Millingen voor een heerlijk ontspannen lunch!

Wat is er nou lekkerder dan banjeren door de mooie Gelderse natuur terwijl we kunnen genieten van een lekkere uitgebreide lunch bij een van de meest bijzondere theetuinen van Nederland? En onderweg meteen de voeten extra inlopen voor die aankomende reis, met elkaar terugblikken op het drukke opleidingsseizoen, natuurlijk ook kennismaken met de nieuwe reisbegeleiders en vooral gezellig bijpraten!

We beginnen in Zevenaar waar we het Rijnstrangenpad oppakken. Neem je verrekijker maar mee want grote kans dat je verschillende watervogels kunt spotten. Het duurt niet lang voor we het water over gaan met de eerste trekveer. Leuke teambuilding! Zo hoppen we van stukje land naar stukje land met verschillende pontjes om uiteindelijk in de Millingerwaard uit te komen.

Theetuin

Eenmaal aangekomen in de Millingerwaard is het nog even doorlopen tot de lunchplek. Verscholen in de uiterwaarden van de rivier de Waal ligt een oase van rust en schoonheid. Ooit begonnen als het terrein van een voormalige steenfabriek en is in meer dan 35 jaar tijd door Coen en Floor omgetoverd tot een waar natuurparadijs. Naast een weelde aan meer dan 1.500 exotische bloemen, planten en bomen vind je er ook diverse bouwwerken gemaakt met verzamelde spullen of geïnspireerd door hun vele reizen over de hele wereld. Het resultaat is een tuin van een voetbalveld groot dat op het eerste gezicht overwegend Noord-Afrikaans aandoet.

Na de heerlijke lunch is er tijd om heerlijk te verdwalen op de kronkelende paadjes van de Millinger theetuin. Achter elk stukje groen vind je weer een verborgen hoekje. Er is een Moors theehuis met veranda, maar ook een Marokkaans-Oosters theehuis met blauwe mozaïeken rond een romantisch fonteintje. Fraaie kussentjes in mooie printjes, Marokkaanse kleden die je zo onder je arm mee zou willen nemen en overal vrolijke blauwe stoeltjes.

Strandje

Bij lekker weer (of voor de durfals) kunnen we zelfs een dip wagen in de Waal bij het strandje vlak bij de theetuin. Even pootjebaden kan natuurlijk ook.

Millingerwaard

Na de theetuin slingeren we nog even verder door de Millingerwaard. Als er genoeg tijd over is en het water niet te hoog staat, kunnen we misschien wel over de Kekerdomse Ward dam. Uiteindelijk komen we uit in Millingen aan de Rijn. Hier nemen we de bus terug naar Nijmegen CS.

Afstand

De dagwandeling is zo’n 16-18 km lang, afhankelijk van welke stukken we allemaal lopen of links laten liggen omwille van tijd en toegankelijkheid. De kortere dagafstand zorgt ervoor dat we genoeg tijd hebben om van al het natuurschoon, de rijke lunch en de uitbundige theetuin te genieten.

Verzamelpunt

De dagwandeling begint op station Zevenaar en eindigt op Nijmegen CS. We nemen de bus van Millingen a/d Rijn naar Nijmegen aan het eind van de wandeling.

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Dagwandeling voor Spring vrijwilligers
Afstand:
ca 16-18 km
Reisdata:
Zaterdag 8 juni t/m zaterdag 8 juni 2024 (1 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 25 mei 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-30 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€26 €26
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; Lunch bij Millinger theetuin; tickets voor veerdiensten (totaal 2.50 euro)
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; heenreis naar Zevenaar; busticket naar Nijmegen CS; terugreis vanaf Nijmegen

Contact