Uniek aan deze reis

  • Uitzichten op de Vecht
  • 34 km in twee dagen
  • Kampvuur
Bekijk de reisverslagen van vergelijkbare reizen

Vechtdalpad

Overijssel

02-05 t/m 03-05-2015

Zaterdag

Even na tienen verzamelen we op het station, welke net buiten een dorpje langs de Vecht ligt. Dit riviertje gaan we het komende weekend zo ongeveer volgen. ‘We’ zijn een groepje hikers (m/v) van allemaal rond de dertig jaar. Het is de bedoeling dat we de wit/blauwe pijlen volgen. Als de pijlen een vierkantje worden moeten we rechtdoor lopen. Jawel, lopen. De komende twee dagen gaan we 34 kilometer afleggen.

VechtdalAan het eind van de dag overnachten we op een natuurkampeerterrein. Dit is een minicamping met meer dan genoeg grasveld om zes tenten op te kunnen zetten. In onze trekkingrugzakken dragen we tenten, slaapzakken en ander kampeermateriaal.

We zijn onderweg naar het restaurantgebouwtje bij station Dalfsen, daar eindigt de tocht op zondagmiddag. Maar zover is  het nog niet…

KokenHet duurt niet lang voordat we de eerste zweetdruppels  op ons hoofd voelen; de zon is na een uur wandelen volop gaan schijnen en af toe lopen we één van miniheuvels in het bos op en af.  We lunchen op een grasveldje langs de Vecht en ontmoeten hier de laatste wandelaar die de groep compleet maakt. Ondanks de drie kwartier treinvertraging heeft hij ons weten in te halen!

Rond half vier lopen we Ommen binnen. Even buiten het dorp ligt de camping, waar we zullen overnachten. Na het inchecken en het opstellen van de tenten kunnen we relaxen, terwijl we wachten op het eten dat de ‘kookgroep’ klaarmaakt. Op een gasbrandertje duurt het koken wat langer dan normaal, maar de rijst en de pudding met amandelen toe smaken prima! Later die avond steken we een kampvuur aan om ons voor het slapen nog wat op te warmen.

TerrasZondag

Dag dag begint vrolijk met een lichtblauwe hemel tijden het ontbijt van gebakken eieren met (of zonder) spek. Vandaag is één van de eerste korte broeken-dagen van het jaar! Na een mooie dag lopen we langs het laatste stukje van rivier De Vecht het dorpje Dalfsen in. Hier zijn een kerkje en een winkelstraat. Bij de ophaalbrug wacht ons een verrassing: een café met terras.  De luxe stoelen mét tafeltje nodigen ons uit voor een drankje voordat we de trein instappen. Op het station nemen we moe, maar voldoen de trein terug naar huis.

Door: Nico van Belle