Uniek dit weekend

  • Prachtige natuurgebieden in Brabant
  • Heide en vennen
  • Op de grens met België
  • Lang weekend weg in de zomer
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Johan

Nelleke

Zomer in Brabant

Noord-Brabant

05-08 t/m 07-08-2022

Het Brabants Vennenpad is één van de mooiste en meest afwisselende streekpaden van Nederland. Dit zomerse weekend lopen we een prachtig stuk, vlakbij de grens met België. Ga je mee, wandelen over heidevelden en door bosgebieden, een lekker lang weekend kamperen en genieten van het rijke Brabantse leven?

Bladelse bossen

Het weekend begint al op vrijdag, zodat het een echte mini-vakantie wordt. We verzamelen in Bladel, een dorpje dat vroeger vrij geïsoleerd lag. Maar met de komst van de tramlijn Eindhoven-Reusel in 1897 bloeide de industrie hier op. We beginnen met een relatief korte dag, zodat je kunt wennen aan je rugzak en er voldoende tijd is om met je groepsgenoten kennis te maken. We volgen de Raamsloop, een ecologische verbindingszone tussen de Bladelse bossen en Landgoed de Utrecht.

Landgoederen

Zaterdag en zondag maken we flink wat kilometers. Zaterdag lopen we via de Neterselsche Heide naar Landgoed de Utrecht. Vanuit Uitkijktoren de Flaes heb je een prachtig uitzicht over het natuurgebied en de bossen eromheen, ook het deel dat niet toegankelijk is.

Landgoed de Utrecht dankt zijn naam aan levensverzekeringmaatschappij De Utrecht. Aan het eind van de 18e eeuw kozen zij ervoor om te investeren in bosaanleg en heideontginning. Het is tegenwoordig een prachtig natuurterrein, met het dal van de Reusel, diverse vennen en heide.

Lopen op de grens met België

Zondag zoeken we de grens met België op. Via een oude trambaan, inmiddels een brede zandweg, wandelen we naar de landgoederen Gorp en Roovert. Hier zien we bijzondere cultuurhistorische gebouwen, zoals monumentale boerderijen en een neogotisch landhuis. We lopen veel door het (gemengde) bos, dat ons verkoeling geeft. Én beschutting tegen de warme augustus-zon.

Het weekend eindigt in Hilvarenbeek. Een dorpje met een gezellig centrum met grote terrassen, waar we het weekend samen kunnen afsluiten.

Verzamelpunt

Het weekend begint in Bladel en eindigt in Hilvarenbeek. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Brabant
Activiteit:
Kampeertrektocht
Afstand:
20 - 22 km
Reisdata:
Vrijdag 5 augustus t/m zondag 7 augustus 2022 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zaterdag 23 juli 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€65 €75
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag; twee overnachtingen op een camping.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch vrijdag; evt. lokaal openbaar vervoer; gebruik (eigen) tent.

Contact