Uniek aan dit weekend

  • Ontspannen in een hottub
  • Overnachten in een Finse Kota
  • Winterwandeling in de Achterhoek
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Janneke

Jeroen

Winterwandelweekend met hottub

Gelderland

15-12 t/m 16-12-2018

Een klassieker die we wegens veel vraag en succes herhalen: wandelen in het prachtige winterlandschap rond Winterswijk en daarna opwarmen in een zelf gestookte hottub! We overnachten in een knusse Kota (Finse trekkershut), waar we ook een gezellig vuurtje kunnen stoken.

Wegens veel vraag en succes herhalen we dit weekend waarbij we overnachten in een Finse KotaOp zaterdag vertrekken we vanuit Lievelde (station Lichtenvoorde-Groenlo) en lopen we door het afwisselende coulisselandschap rondom Winterswijk. Dit heet een coulisselandschap omdat het afwisselend en half open is. De afwisseling van open velden, houtwallen, beplanting en bebouwing doet denken aan een toneel met coulissen. Kortom, een prachtig gebied waar ook in de winter veel te zien is.

Na ongeveer 20 km arriveren we op camping ’t Walfort, bij onze bijzondere overnachtingslocatie: drie kota’s, authentieke Finse trekkershutten. Binnen kunnen we het haardvuur hoog opstoken, zodat we het lekker warm krijgen. Samen koken we een lekkere, winterse maaltijd.

Na een mooie wandeling door de Achterhoek ontspannen we 's avonds in de zelfgestookte hottubMaar nog beter is het natuurlijk om op te warmen in een zelf gestookte hottub. Dat is nog eens ontspanning na inspanning!

Ook zondag lopen we een prachtige wandeling van ongeveer 20 km. Het gebied waarin we lopen behoort tot het Nationaal Landschap. We zien onderweg waarschijnlijk een aantal statige Scholtenboerderijen waar deze omgeving om bekend staat. Na de wandeling kunnen we bij het station van Winterswijk nog even opwarmen met een kopje warme chocolademelk met iets lekkers, om daarna weer lekker uitgewaaid en ontspannen naar huis te gaan.

We maken dit winterse weekend twee wandeltochten door de Achterhoek en overnachten gezellig in Finse Kota's (Niels Wheeler)Werd je ook zo jaloers van de foto’s van het vorige winterwandelweekend met hottub? Wegens succes herhalen we dit weekend, dus schrijf je snel in!

Verzamelpunt

We verzamelen op NS station Lichtenvoorde-Groenlo (Lievelde). De wandeling eindigt op zondag in Winterswijk. Vanaf hier pakken we weer de trein naar huis. Als je auto bij het beginpunt staat is het tien minuten terug met de trein. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Wandelen en ontspannen in een hottub met overnachting in Finse kota's
Afstand:
ca. 20 km per dag
Reisdata:
Zaterdag 15 december t/m zondag 16 december 2018 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Woensdag 14 november 2018 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-11 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€59 €69
* Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en materiaal; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag; overnachting in Finse kota’s; gebruik van een zelf gestookte hottub; chocolademelk met iets lekkers.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact