Uniek aan dit weekend

  • Uitwaaien aan de Zeeuwse kust
  • Overnachting in kasteel
  • Gegarandeerd vertrek
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

De reisbegeleiders

Jacoba

Monique

Winterwandeling op Walcheren

Zeeland

13-01 t/m 14-01-2018

Kom mee op dit Zeeuwse winterweekend en wandel Walcheren bijna rond! We waaien uit op het strand, kijken uit over zee en eiland en beklimmen hoge duinruggen en dijken. We dineren en slapen als vorsten en vorstinnen in een echt kasteel. Wegens grote interesse dubbelt Spring dit weekend.

Wandel dit weekend mee over de hoge duinen van de Zeeuwse kustWinters wandelweekend op Walcheren

Het Zeeuwse eiland Walcheren heeft een prachtige kust. Tijdens dit winterse weekend gaan we het eiland bijna rond lopen. Het is een route met veel variatie. We komen van alles tegen, van woeste stukken over strand en dijk waar de wind ons door de haren wappert tot aan bosgebieden waar we meer beschutting kunnen vinden.

Van Veere tot Kasteel Westhove

Zaterdag verzamelen we op station Middelburg. Daarna nemen we de bus naar het pittoreske stadje Veere. Dit is het startpunt van onze wandeling. Eerst lopen we over een prachtig pad langs het Veerse meer naar de Veerse dam. De Veerse dam is de scheiding tussen de Noordzee en het Veerse meer. Deze verbindt Walcheren met de andere Zeeuwse eilanden. Daar hebben we voor het eerst uitzicht over de open zee! Vanaf hier zien we het eiland Schouwen liggen en de wereldberoemde Oosterscheldekering. De Oosterscheldekering is na de watersnoodramp in 1953 gebouwd. Dit 9 kilometer lange Deltawerk beschermt tegen stormvloed en is een heel imposant gezicht. Als we zijn uitgekeken wandelen we door over een stuk wijds strand en genieten van de frisse wind, de zilte zeelucht en het geluid van de golven. Laat in de middag bereiken we onze bestemming; het middeleeuwse Kasteel Westhove. Rozig en met winterwangen schuiven we aan voor een heerlijk driegangendiner en genieten we van een gezellige avond in deze sprookjesachtige locatie.

Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland. Warm ingepakt genieten we van het winterweer op WalcherenVia Westkappele naar de Westerschelde en pittoreske Zoutelande

Zondag starten we de dag met een heerlijk ontbijtbuffet. Daarna gaan we weer fris en fruitig op pad. Als het weer het toelaat lopen we afwisselend over het strand en over de glooiende duinrug. Vanaf de duinrug hebben we een mooi uitzicht over de kustlijn. We zetten koers richting de Westelijke punt van Walcheren naar het monumentale dorp Westkappelle. Westkappele ligt achter een van de meest indrukwekkende dijken van Nederland. We volgen de dijk tot het meest Westelijke puntje en gaan dan de hoek om verder over strand en duin. Op dit stuk kust treffen we het enige Zuidstrand dat Nederland heeft. We wandelen langs de monding van de Westerschelde. Vanaf hier zien we de grote containerschepen van over de hele wereld richting Antwerpen varen. Een bijzonder gezicht! Bij helder weer zien we zelfs Zeeuws-Vlaanderen en de kustlijn van België. We komen aan in het dorp Zoutelande, vanaf hier nemen we de bus terug naar Middelburg. In deze mooie historische stad kunnen we met de liefhebbers het avontuurlijke weekend afsluiten door gezamenlijk nog een hapje te eten of een drankje te nemen. Vanaf Middelburg nemen we allemaal moe maar voldaan de trein weer terug naar huis.

Verzamelpunt

Dit weekend begint en eindigt op station Middelburg. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Wegens grote interesse dubbelt Spring dit weekend. Dit betekent dat we met twee groepen tegelijk op pad gaan,
maar in tegenovergestelde richting lopen. We overnachten wel gezellig op dezelfde locatie. De tweede groep wordt begeleid door reisbegeleiders Robbert en Rens.

Praktische informatie

Gebied : Zeeland
Activiteit : Wandeltrektocht met overnachting in hostel
Afstand : Zaterdag ca. 17 km en zondag ca. 15 km
Reisdata : Zaterdag 13 januari t/m zondag 14 januari 2018 (2 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 31 december 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 weekendbegeleiders
Prijs leden : €72
Prijs niet-leden : €82 Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend.
Inclusief : Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachting in hostel; driegangen-diner op zaterdagavond; ontbijtbuffet en lunch op zondag.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; vervoer per bus van en naar station Middelburg; lunch zaterdagmiddag; drankjes en tussendoortjes.

Contact

 

Wandelen door de winterse bossen van WalcherenHopelijk ligt er een laagje sneeuw op deze winterse wandeltochtWe wandelen dit weekend over dijken, duinen en natuurlijk het strand