Uniek dit weekend

  • Boshuis
  • Steenovenpizza
  • Bosrijk gebied
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Esther

Annelies

Winters relaxen in Ommen

Overijssel

15-12 t/m 17-12-2023

Ga mee twee dagen winters wandelen en relaxen in de bosrijke omgeving van Ommen. We verblijven twee nachten in een prachtig boshuis en zullen op de zaterdagavond buiten pizzabakken in een steenoven!

Vecht- en Beneden-Regge-gebied

We verzamelen op vrijdagavond in het comfortabele huis de Wolfskuil dat midden in de bossen van Ommen ligt. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Na een eerste gezellige avond in ons huisje, zullen we de aankomende twee dagen vanaf ons boshuis door afwisselende landschappen wandelen. Het Vecht- en Beneden-Reggegebied bestaat uit hogere zandgronden, die we op de zaterdag zullen verkennen en het rivierengebied waar we zondag zullen wandelen.

Archemerberg

De eerste dag gaan we ten zuiden van Ommen wandelen door het heuvelachtige landschap dat ontstaan is in de ijstijd. De grond is hier van nature zuur en voedselarm. De ontstane stuwwallen creëren een heuvellandschap met ‘bergen’, waarvan we de Archemerberg zullen bewandelen. Het gebied is afwisselend met loof- en naaldbossen en heidevelden. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en vlakbij is er een restaurant waar we met wat lekkers kunnen opwarmen. Als we willen kunnen we van daaruit nog een tweede ‘berg’ bewandelen, de Lemelerberg.

Het laatste stuk van de wandeling lopen we langs de Beneden Regge, een meanderend stroompje door een meer open landschap met weide. Tijdens onze terugweg zullen we het kasteel Eerde passeren dat in de 18e en 19e eeuw is gebouwd.

De dag sluiten we af bij ons boshuisje met een gezellige winterse pizza-avond! We zullen zelf verse pizza’s maken in een houtgestookte steenoven.

Rivierengebied

De tweede dag gaan we meer de oostelijke kant van Ommen verkennen en komen we door afwisselende landschappen. We wandelen door de rijke bossen van Ommen over de Besthmenerberg richting een aantal Vennetjes. Van daaruit zullen we naar de ‘Sahara van Ommen’ wandelen, een 20 hectare grote zandverstuiving. We lopen langs de Overijsselse Vecht naar ons eindpunt station Ommen, waar we afscheid van elkaar nemen.

Verzamelpunt

We verzamelen vrijdagavond in het boshuis de Wolfskuil te Ommen. De locatie is goed bereikbaar met het OV. Zondag eindigen we bij het station Ommen.

Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Overijssel
Activiteit:
Wandelen, winters steenoven pizza bakken, met overnachting in een boshuis
Afstand:
dag 1: 22/26 km dag 2: 17 km
Reisdata:
Vrijdag 15 december t/m zondag 17 december 2023 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 3 december 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-16 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€121 €131
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding; pizzaoven; overnachtingen in boshuis; avondeten vrijdag; maaltijden op zaterdag, ontbijt en lunch op de zondag
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; evt. lokaal openbaar vervoer

Contact