Uniek aan dit weekend

  • Winterkamperen
  • Wild spotten
  • NP Hoge Veluwe
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Eva

Karin

Winterkamperen op de Veluwe

Gelderland

19-01 t/m 20-01-2019

Ook in de winter is kamperen leuk! Wij gaan dat ervaren op de Veluwe. We lopen pittige wandelingen door prachtige natuur en genieten van de rust onderweg en op de camping. Boswachter Jan wandelt een stuk mee en misschien spotten we dan wel wild. Ga jij het avontuur mee aan?

Zaterdag wandelen we vanuit Lunteren over het Wekeromse Zand naar de camping bij OtterloZaterdagochtend starten we onze wandeling in Lunteren. Vanuit het dorp lopen we naar het nabijgelegen middelpunt van Nederland. Van daaruit gaan we verder naar de het Wekeromse Zand. Dit gebied is omrasterd vanwege een kudde grazende moeflons. Zij zorgen ervoor dat het heide- en stuifzandgebied open blijven.

Tijdens onze wandeling sluit boswachter Jan aan. Hij loopt een paar uur met ons mee om uitleg te geven over de natuur hier. En misschien spotten we zelfs wel een ree of wild zwijn!

Vandaag eindigen we onze wandeling bij Otterlo. Op de camping aan de rand van Nationaal Park Hoge Veluwe zetten we onze tent op in het zogenaamde Zwijnenbos. We mogen zelf ons plekje kiezen: dat voelt als wildkamperen. Vlakbij onze tenten koken we ‘s avonds een lekkere maaltijd. Wie neemt er chocomelk mee om op te warmen?

Zondag ochtend wandelen we door de grillig gevormde, metershoge jeneverbesstruiken van NP de Hoge Veluwe (Bas)Zondagochtend vertrekken we voor opnieuw een mooie wandeling. Vandaag lopen we dwars door Nationaal Park de Hoge Veluwe naar Arnhem. Onderweg komen we langs enkele wildobservatieposten. Zo’n 5 km na de start lopen we door het Jeneverbesreservaat. Hier staan grillig gevormde, metershoge jeneverbesstruiken. Vervolgens doorkruisen we het Oud-Reemsterzand. Dit rustgebied voor wild bestaat uit een open vlakte met heide, gras en wat struiken. Als we het Nationale Park verlaten komen we ook weer in de bewoonde wereld. Misschien is het nu tijd om binnen een warm drankje te drinken?

Het laatste stuk van onze wandeling loopt door de parken Zijpendaal en Sonsbeek. In deze parken is de Engelse landschapsstijl nog goed te zien. Verder is het glooiend terrein met vijvers en fonteinen hier kenmerkend. Voordat we bij het station in Arnhem aankomen is dit een mooie afsluiter van dit winterweekend.

We hopen op echt winterweer met s ochtends een laagje sneeuw op onze tenten (Kitty Terwolbeck)We hopen op een echt winters weekend met sneeuw, voor het ultieme kampeergevoel in de winter! De natuur is dan anders, stiller. Als dat zo is maakt het dit Springweekend extra bijzonder. Mocht je nog twijfelen: de camping heeft verwarmd sanitair en een verwarmde slecht weer ruimte.

Verzamelpunt

Het weekend start zaterdagochtend bij station Lunteren en eindigt zondagmiddag bij station Arnhem. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Kampeertrektocht
Afstand:
zaterdag ca 18 km, zondag ca 22 km
Reisdata:
Zaterdag 19 januari t/m zondag 20 januari 2019 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 6 januari 2019 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€59 €69
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting op camping (tenten worden in overleg geregeld); diner zaterdag; ontbijt + lunch zondag; warm drankje onderweg; toegangskaart NP Hoge Veluwe (à € 9,50 ); wandeling met boswachter.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; overige drankjes en tussendoortjes; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact