Uniek dit weekend

  • Kou en stilte
  • Prachtige natuur
  • De ervaring van het winterkamperen
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Liezelotte

Winterkampeertocht op de Veluwe

Gelderland

05-02 t/m 06-02-2022

Ga mee winterkamperen met Spring. Geniet van de extra rust in de natuur en het heerlijke winterkamperen. We lopen een uitdagende tocht met afstanden van meer dan 20 kilometer per dag over het prachtige Maarten van Rossumpad. Ivm de huidige coronamaatregelen is dit weekend verplaatst naar 5 & 6 februari.

Wandel je in de winter mee op een kampeer trektocht over de Veluwe? (Bas Wetter)

Ivm de huidige coronamaatregelen is dit weekend verplaatst naar 5 & 6 februari.

Ga de uitdaging aan en ga mee met deze pittige 2-daagse winterkampeertrektocht. We hopen natuurlijk op prachtige taferelen van sneeuw en ijs, maar we kunnen nu alleen nog de prachtige natuur beloven.

De Veluwe in de winter

In twee dagen lopen in dit winterkampeerweekend van Ugchelen naar Velp. We zullen over het Maarten van Rossumpad wandelen over de Veluwe, en door NP Veluwezoom. Het is een afwisselende route met mooie velden, bos en zandverstuivingen.

Omdat de dagen kort zijn, verzamelen we zaterdag al bijtijds voor een stevige wandeling. We lopen langs de rand van de Veluwe, dus hopen op een glimp van de wilde dieren die daar leven. Na ruim 20 kilometer zetten we onze tenten op bij  kampeerterrein het Hallse Hull van het Nivon. Daar maken we een gezellig kampvuur, zodat we de hele avond lekker warm kunnen zitten en kletsen.

Zal jij moeite hebben om 's ochtends je warme slaapzak te verlaten (Mieke)Als we zondagochtend wakker worden, ligt de witte rijp nog op het gras. Misschien is je tent een beetje bevroren? Zou het moeite kosten om uit je warme slaapzak te kruipen? We maken een stevig ontbijt, zodat we goed voorbereid zijn op de tweede wandeldag. In Nationaal Park De Veluwezoom lopen we naar de Posbank, waar we een prachtig uitzicht hebben op de diep uitgesleten droogdalen. We krijgen het zeker niet koud vandaag, want we maken flink wat hoogtemeters!

Winterkamperen

Misschien worden onze tenten 's nachts wel bedekt met een laagje sneeuwDe winter maakt deze tocht natuurlijk speciaal. Omdat het naast prachtig, inspannend en rustig ook heel koud kan zijn, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Het spreekt voor zich dat het weekend voor iedereen een stuk leuker is als je materiaal op orde is. De weekendbegeleiders kunnen je eventueel adviseren over het huren van een extra warme slaapzak. Omdat de dagen kort zijn en de afstanden lang, lopen we lekker door. Zo blijven we ook goed warm. Desondanks kan het zijn dat we het laatste stukje in de schemering of het donker moeten lopen. Een goed moment om te kijken of je wilde dieren kunt spotten!

Het kampvuur wachtZie jij niet op tegen een beetje modder, een zware rugzak met extra veel warme kleren en heb je zin in een uitdaging? Ga dan mee met dit winterkampeerweekend! Het kampvuur wacht op je.

Verzamelpunt

We verzamelen zaterdag op station Apeldoorn om samen de bus te nemen naar Ugchelen en de bushalte Hoog Buurloseweg. De tocht eindigt zondag bij station Velp (+/- 1 uur naar Utrecht met de trein).

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Winterkamperen
Afstand:
20-25 km
Reisdata:
Zaterdag 5 februari t/m zondag 6 februari 2022 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 9 januari 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€44 €54
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting op kampeerterrein Hallse Hull; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; tent; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact