Uniek aan dit weekend

  • Nazomeren
  • Wijnrondleiding en proeverij
  • Havezathen
  • Vertrekt gegarandeerd!
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

De reisbegeleiders

Rens

Eva

Wijnproeven in het Vechtdal

Overijssel

15-09 t/m 17-09-2017

Tijdens dit weekend gaan we lekker nazomeren en genieten we van het beste wat Nederland ons kan bieden. We proeven Nederlandse wijnen en we wandelen door één van de mooiste wandelgemeentes van ons land.

Het bezoek aan een wijnboerderij en natuurlijk de proeverij zijn het hoogtepunt van dit luxe wandelweekendVrijdagmiddag verzamelen we op station Ommen. Na een korte wandeling komen we aan op de camping waar we dit weekend zullen overnachten in luxe blokhutten. Hier zullen we twee nachten slapen, dus overdag kunnen we met lichte tassen wandelen. Nadat we zaterdag tijdens het ontbijt een goede bodem hebben gelegd wandelen we naar Den Ham. Hier krijgen we op wijnboerderij De Tappenmars een rondleiding door de wijngaard en wijnkelder, met een proeverij van verschillende wijnen. Nadat we voldoende wijn hebben gekocht voor ‘s avonds bij het eten wandelen we door het prachtige Reggedal terug naar Ommen. Onderweg kunnen we nog stoppen voor een biologisch ijsje en komen we langs een aantal prachtige Havezaten. Een Havezate is een versterkt huis of hoeve. Het bezit was een voorwaarde voor het lidmaatschap van een ridderschap. Vooral in Overijssel, Drenthe en de omgeving van Zutphen kom je ze tegen.

Op deze wandeling komen we langs verschillende Havezathes, zoals de versterkte huizen vroeger ook wel genoemd werden (Bas Wetter)Op zondag maken we een prachtige rondwandeling door het Vechtdal. Ook vandaag komen we langs een aantal wijngaarden en passeren we één van de stuwen in de Vecht met vistrap zodat vissen weer verder de Vecht op kunnen komen. We eindigen weer op station Ommen waar we nog in de gezellige stationsrestauratie een drankje kunnen nemen om vervolgens weer huiswaarts te gaan.

Verzamelpunt

We verzamelen vrijdag eind van de middag op station Ommen en eindigen daar zondag ook weer. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Gebied : Overijssel
Activiteit : Wandelen en wijnproeverij
Afstand : Zaterdag 20 km en zondag 18 km
Reisdata : Vrijdag 15 september t/m zondag 17 september 2017 (3 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 3 september 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-13 + 2 weekendbegeleiders
Prijs leden : €101
Prijs niet-leden : €111 Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend.
Inclusief : Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachtingen in luxe blokhutten; rondleiding (door wijngaard en –kelder) en wijnproeverij (incl. 3 wijnen, stokbrood en kruidenboters); maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; evt. lokaal openbaar vervoer; wijn (anders dan de proeverij).

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring: springreizen.adm@gmail.com.

Heb je een vraag over het weekend? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.

Deelnemers ontvangen uiterlijk tien dagen voor de vertrekdatum meer informatie per e-mail over het weekend.

Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon.

We wandelen eerst kort naar de camping en maken daarna dagwandelingen langs Havezates en een wijngaarden (Felix Tiele)We overnachten dit wandelweekend in luxe blokhutten (rivercabins) en maken van daaruit wandelingen met een lichte rugtasMet een beetje geluk komen we op onze wandeltocht een ree tegen in het veld of tussen de wijngaarden (Bas Wetter)We bezoeken een wijnboerderij en krijgen daar onder andere een rondleiding en natuurlijk een wijnproeverijOp zondag maken we een mooie wandeltocht door het vechtdal voor we als groep het weekend afsluiten in Ommen (Victor Jansen)