Uniek dit weekend

  • Volledig verzorgd weekend
  • Polder
  • Soester Duinen
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Wouter

Coen

Wei, zand en bos

Utrecht

12-11 t/m 13-11-2022

Een afwisselend herfstweekend in het hart van Nederland: met Spring gaan we om Soest heen wandelen. We treffen hierbij oneindige vergezichten in de polder, het woeste zand van de Soester Duinen en de herfstige sfeer in de Baarnse bossen. Ga je mee?

In het midden van Nederland, bij Baarn en Soest, vinden we een bijzonder stukje natuur wat we gaan ontdekken. Aan de oostzijde van Soest ligt de Eempolder, waar je de wolken elkaar achterna ziet jagen. Aan de zuidzijde van Soest liggen zandstuifgebieden de Soester Duinen. En de west- en noordzijde van Soest herken je aan de luxueuze buitenverblijven die verscholen liggen tussen de statige bossen.

Van weilanden naar zand

Dit weekend lopen we een samengestelde route van het Utrechtpad, een klompenpad en het Trekvogelpad. Zo zijn we verzekerd van afwisselende paden en het mooiste landschap. De eerste dag wandelen we langs een vogelbroedgebied en over de Eemdijk, we trekken door een weiland en maken een omtrekkende beweging door de Soester Duinen, om aan het einde van de dag aan te komen bij ons hostel.

En van zand naar bos

De tweede dag trekken we vooral door de bossen van Soest en Baarn, maar dit wordt ook afgewisseld met een heidegebied en landgoed Pijnenburg. De ruigheid van het ene bos staat soms in schril contrast met de liefelijkheid van het andere bos. En in de herfst zullen we zeker verrast worden door de veelheid aan kleuren die in de natuur aanwezig is. Ongemerkt is de cirkel bijna rond, wanneer we Baarn binnenstappen. Het station is nog maar enkele minuten lopen, waar dit weekend ten einde komt.

Overnachten en diner

We slapen in het hostel Stayokay Soest. Dit ligt in het bos, maar is goed bereikbaar. In het hostel kunnen we zaterdag na een lange dag wandelen aanschuiven voor een driegangendiner. Na afloop kunnen we bijkomen en napraten in de gezellige bar. Op zondag staat er ook een goed ontbijt klaar en maken we een lunchpakket voor de tweede wandeldag. Een volledig verzorgd weekend dus!

Verzamelpunt

Start- en eindpunt: NS Station Baarn. We lopen een rondje, dus je kunt de volgende dag aan het einde weer makkelijk in de trein, auto of op je fiets stappen.

Praktische informatie

Provincie:
Utrecht
Activiteit:
Wandelweekend en verblijf in hostel
Afstand:
19 en 15 km
Reisdata:
Zaterdag 12 november t/m zondag 13 november 2022 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Vrijdag 28 oktober 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€80 €90
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding; overnachting in hostel met lakenpakket; diner op zaterdag; ontbijtbuffet; lunchpakket op zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; lunch zaterdag; drankjes en tussendoortjes.

Contact