Uniek aan dit weekend

  • Leren kaartlezen
  • Aan de slag met kompas
  • Volledig verzorgd
  • Afwisselende natuur
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Rosalinde

Karin

Wegwijs met kaart en kompas

Utrecht

10-05 t/m 12-05-2019

Altijd al willen weten wat je allemaal kunt zien op een kaart? Je eigen routes leren uitzetten en een kompas gebruiken onderweg? Dan zit je bij dit weekend goed! Ga mee op pad met twee ervaren kaartlezers en kompasexperts. En ontdek de bossen van Soest op een nieuwe manier!

We wandelen dit cursusweekend in de bossen van Soest en op de Soesterduinen terwijl we oefenen met navigeren op kaart en kompas (Bas Wetter)Draai jij je hand niet om voor het verzinnen van een eigen route? Kent een kompas geen geheimen voor jou? En ken je de kaartlegenda op je duimpje? Dan heb je misschien weinig aan dit weekend. Als je deze dingen juist wil leren, lees dan vooral verder!

Wegwijs in de Soesterduinen

We gaan naar Soest: midden in Nederland, gemakkelijk te bereiken en vooral een prachtige omgeving om te wandelen. Naast de prachtige bossen van de Utrechtse heuvelrug vinden we hier ook de Soesterduinen. Deze duinen zorgen voor grote zandverstuivingen die uniek zijn in Nederland én zijn de ideale oefenlocatie om een doorsteek met kompas te maken. Kortom, een perfecte omgeving om met kaart en kompas te oefenen.

Mooi wandelen en oefenen met kaart & kompas

Op de open Soesterduinen oefenen we met het maken van een doorsteek met behulp van een (spiegel) kompas (Bas Wetter)Dit weekend wordt begeleid door twee ervaren kaart-en kompaslezers. Ze brengen je de theorie bij, zodat je daarmee aan de slag kunt. En je hebt vooral heel veel tijd om zelf te oefenen. Dan leer je het het beste. Je gaat aan de slag met vragen als: wat kun je allemaal zien op een kaart? Hoe lang zal je doen over een bepaalde route? Wat zijn hoogtelijnen? Hoe kan je een kompas gebruiken tijdens het wandelen? Op welke manieren kan je controleren of je op de goede plek bent? Hoe kan je een doorsteek maken buiten wegen en paden, en op de goede plek uitkomen? Op zondag sluiten we af met een puzzeltocht, waarin je al je geleerde vaardigheden nodig hebt! We inventariseren vooraf het niveau van de deelnemers. Daarbij proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met wat jij wilt leren.

Overnachten en lekker eten

We overnachten in designhostel Stayokay Soest waar we dit wandelweekend genieten van de volledige verzorging (Bas Wetter)We verzamelen op vrijdagavond en slapen in het designhostel Stayokay Soest. Dit ligt in het bos, maar is goed bereikbaar. In het hostel kunnen we zaterdag na een lange dag oefenen en wandelen aanschuiven bij een heerlijk driegangendiner. Na afloop kunnen we bijkomen en napraten in de gezellige bar. Op zaterdag en zondag staat er ook een goed ontbijt klaar, zodat we met voldoende energie aan de slag kunnen met kaart- en kompaslezen. Een volledig verzorgd weekend dus!

We adviseren om een eigen kompas mee te nemen naar het weekend. Het is niet verplicht, maar wel veel leuker als je steeds met een kompas kunt oefenen. Bovendien kun je zo ook na het weekend je navigatiekunsten blijven verbeteren!

Verzamelpunt

Begin en einde bij NS Station Soest Zuid. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Utrecht
Activiteit:
Kaart en kompas cursus; wandelen
Afstand:
10-15 km (variabel)
Reisdata:
Vrijdag 10 mei t/m zondag 12 mei 2019 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 28 april 2019 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€111 €121
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en materiaal; twee overnachtingen in StayOkay-hostel; maaltijden ontbijtbuffet zaterdag t/m lunch zondag; kaartmateriaal; kaart- en kompasinstructie.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; kompas; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact