Uniek aan dit weekend

  • Overnachting in yurt
  • Struinen buiten de paden
  • Fort Pannerden en kasteel Doornenburg
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Carolien

Elisa

Weekend tussen Rijn en Waal

Gelderland

14-02 t/m 16-02-2020

Dit winterweekend gaan we overnachten in traditionele Mongoolse yurts. Overdag verkennen we drie dagen het gebied tussen de Rijn en de Waal: we wandelen langs de rivieroevers van Arnhem naar Nijmegen, maken een rondwandeling naar kasteel Doornenburg en fort Pannerden en struinen daar buiten de gebaande paden door ruig gebied.

We overnachten in traditioneel ingerichte Mongoolse ger of yurt tentenWe verzamelen vrijdag aan het begin van de middag in Arnhem. Daar verlaten we al snel de stad en wandelen vervolgens een stuk langs de oever van de Nederrijn, waarna we via een landelijke route onze Mongoolse camping bereiken. De komende twee nachten slapen we namelijk in traditionele Mongoolse tenten, ook wel yurt of ger genoemd. Dit is een ronde tent die vooral gebruikt wordt door nomaden, die schapen, geiten, kamelen en/of paarden houden, en die leven in de koude droge steppegebieden van Centraal-Azië. De tenten zijn voorzien van authentieke bedden, tafels, krukjes, keukenkastje én een houtkacheltje. Koud zullen we het daar dus niet hebben. Na aankomst bereiden we een lekkere maaltijd en zitten we ‘s avonds gezellig samen bij het vuur.

Dagwandeling naar Fort Pannerden

Op zaterdag staat er een stevige wandeling op het programma. Omdat we ‘s avonds weer op deze camping terug komen, hoeven we geen zware rugzak mee. We kunnen daarom volop genieten van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft. Kort nadat we de camping verlaten lopen we langs de Linge richting kasteel Doornenburg. Dit is een kasteel uit de Middeleeuwen dat grotendeels verwoest werd in 1945, maar ook weer herbouwd is. Daarna wandelen we verder naar de Klompenwaard. Dit natuurgebied is vrij om in te struinen, dus we zoeken zelf onze weg. In dit ruige gebied leven veel vogels en zelfs bevers. Ook grazen er Gallowayrunderen en Konikpaarden.

We wandelen dit weekend in het landachap tussen Arnhem en Nijmegen en bezoeken Kasteel Doornenburg en Fort PannerdenMiddenin de Klompenwaard, gelegen tussen de Nederrijn en de Waal, ligt Fort Pannerden. Dit is een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, gebouwd rond 1870 en de laatste jaren volledig gerestaureerd. Tijdens deze dagwandeling kunnen we een warme drank in het fort of kasteel drinken om even op te warmen. Daarna lopen we voldaan terug naar de camping, waar we weer zelf koken.

Zondag wandelen we via een afwisselende route naar Nijmegen, voornamelijk langs de Waal met zicht op de Ooijpolder. ‘s Middags steken we de Waal over, waarna het nog een klein stukje naar het station is. Daar nemen we afscheid van elkaar en gaan weer huiswaarts. Hopelijk kijkt iedereen dan terug op een mooi en gezellig wandelweekend!

Verzamelpunt

We verzamelen vrijdagmiddag op treinstation Arnhem. Het weekend eindigt zondagmiddag op treinstation Nijmegen. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Wandelen met overnachtingen in een yurt
Afstand:
vrijdag 15 km, zaterdag 20-25 km en zondag 15-20 km
Reisdata:
Vrijdag 14 februari t/m zondag 16 februari 2020 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 2 februari 2020 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
6-10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€99 €109
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; 2 overnachtingen in een traditionele Mongoolse yurt; diner vrijdag t/m lunch zondag, 1 consumptie in fort of kasteel.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; evt. lokaal openbaar vervoer.

Contact