Uniek aan dit weekend

  • Duits waddeneiland
  • Zuiverende lucht
  • Strandwandelen
  • Overnachting in hostel
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Niels

Wouter

Waddenweekend op Borkum

Nedersaksen, Duitsland

25-10 t/m 27-10-2019

Heb je zin in een lang weekend weg? Ga mee uitwaaien op het Duitse waddeneiland Borkum! Overdag trotseren we weer en wind voor de prachtige waddennatuur van het eiland, en ‘s nachts slapen we in een warm hostelbed. – We proberen extra plekken te regelen, informeer naar de mogelijkheden!

Eind oktober verkennen we het Duitse Waddeneiland BorkumSinds 2018 is de boot naar Borkum goed bereikbaar vanuit Nederland, dus de hoogste tijd om met Spring poolshoogte te gaan nemen! Borkum is dan wel het grootste eiland van de Duitse Oost-Friese Waddeneilanden, het is kleiner dan ‘ons’ kleinste waddeneiland Vlieland. Dat maakt het haalbaar om in dit weekend het hele eiland te verkennen!

Een Duits waddeneiland

Qua landschap verschilt Borkum niet veel van de Nederlandse waddeneilanden. We volgen het Streekpad dat ons brengt over brede stranden, door berkenbosjes, langs rietmoerassen, wadden en kwelders, maar ook over de dijk met een weids uitzicht over het wad en langs weilanden met boerderijen. Ook de vissershuisjes zullen je waarschijnlijk bekend voorkomen.

Toch is Borkum anders. Dankzij haar ligging in de open zee heeft Borkum een zeer geschikt klimaat voor kuren, en dat merk je. Hotels, gezondheidsklinieken en wellnesscentra maken Borkum tot een waar kuuroord voor een ieder die behoefte heeft aan de frisse, jodiumrijke lucht. Wij zullen ook zeker verkwikt worden door die verfrissende lucht. Afhankelijk van hoe het weekend loopt is mogelijk om op eigen gelegenheid nog één van de kuuroorden te bezoeken.

Volledig verzorgd

Ondanks dat Borkum ook een waddeneiland is heeft het wel een heel ander uiterlijk door de Duitse cultuur (W. Bulach)We hebben een heerlijk lang weekend voor de boeg waarin we alle tijd hebben om het eiland te bezichtigen. We zullen veel op pad zijn, waaronder een stevige herfstwandeling over de dijk en langs het strand. En natuurlijk bezoeken we Borkum-Stad met haar drie vuurtorens en on-Nederlandse architectuur. Maar ook voor ontspanning zal ruimte zijn, al is het maar omdat we comfortabel in een warm hostel verblijven waar zelfs alle maaltijden voor ons worden verzorgd! En de lunch van die dag stellen we zelf samen met verse ingrediënten van het ontbijtbuffet.

De zondag hebben we nog een groot deel van de dag om ons te vermaken op Borkum. Pas zondagmiddag gaan we met de (eiland)trein naar de boot, om terug te keren naar de vaste wal.

Verzamelpunt

In verband met de reisafstand verzamelen we vrijdag al vroeg in de middag in de Eemshaven om samen de boot van 13:45 naar Borkum te pakken. De Eemshaven is vanaf Groningen CS goed bereikbaar per trein. Op zondag rond 16:00 zijn we weer terug in de Eemshaven waar het weekend eindigt. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Extra plekken

Dit weekend heeft inmiddels het maximum aantal plekken bereikt en zit daarmee vol. We proberen echter nog extra plekken te regelen tot maximaal 12 deelnemers. Geef je op voor de wachtlijst, dan zullen we je zo snel mogelijk informeren of je nog mee kan! Neem voor vragen contact op met de administratie.

Praktische informatie

Provincie:
Nedersaksen, Duitsland
Activiteit:
Wandelweekend met overnachting in hostel op Borkum
Afstand:
7km, 16km en 8km
Reisdata:
Vrijdag 25 oktober t/m zondag 27 oktober 2019 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 13 oktober 2019 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-8 (optioneel 12) + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€177 €187
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachting in een hostel; maaltijden diner vrijdag t/m lunch zondag; overtocht naar Borkum; lokaal openbaar vervoer.
Exclusief:
Heen- en terugreis; persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; aanvullende activiteiten op het eiland.

Contact