Uniek dit weekend

  • Eilandhoppen
  • Kamperen
  • Waddeneilanden
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Anne-Marie

Iris

Waddeneilandhoppen

Noord-Holland en Friesland

29-06 t/m 03-07-2022

Het begin van de zomer is de ideale tijd om de Waddeneilanden te bezoeken. We zullen samen de mooiste plekjes van Terschelling, Vlieland en Texel ontdekken! Tijdens deze unieke vijfdaagse waddenhop trip kun je genieten van het echte eilandgevoel.

We maken een trektocht waarbij je tijdens twee dagtochten met een lichte rugzak kunt wandelen en verblijven daarbij op kleinschalige natuurcampings. Het is de perfecte trip om kennis te maken met Spring of alvast in te lopen voor de reizen in de zomer. Ervaar op deze laagdrempelige mini trektocht het heerlijke gevoel van wandelen en kamperen.

Woensdag: op naar Terschelling

Woensdagmiddag verzamelen we in Harlingen om gezamenlijk de boot naar Terschelling te pakken. Vanaf hier kan de (korte) vakantie echt beginnen. Met de veerdienst duurt het 115 minuten voordat we Terschelling hebben bereikt. Tijd genoeg om lekker uit te waaien op het dek of binnen een spelletje te spelen. Als we de boot af zijn wandelen we naar de camping waar we twee nachten verblijven. Onderweg doen we boodschappen. In juni hebben we de langste dagen van het jaar en na het eten hebben we nog genoeg tijd om naar de ondergaande zon te kijken.

Na een nacht te hebben doorgebracht op onze natuurcamping maken we het ontbijt. Hierna hebben we de hele dag op Terschelling en dus genoeg tijd voor een stevige wandeling. We laten de tenten staan dus we hebben een lichte rugzak. Bij mooi weer is een duik in zee of een terrasje ook zeker een gezellige optie. Terschelling staat ook bekend om de cranberries. Op verschillende plekjes kan je deze lekkernij verwerkt in gebakjes of in jams proeven en kopen. Misschien leuk om iets mee naar huis te nemen. Na een lange dag zullen we gezamenlijk uit eten gaan in West-Terschelling.

Vrijdag: naar Vlieland

Op vrijdag pakken we onze tassen en tenten in om op weg te gaan naar Vlieland. We vertrekken op tijd, de Waddentaxi wacht op ons! In 30 minuten zal de Ms Zeehond ons naar Vlieland brengen. Even genieten in de luxe stoelen en het mooie uitzicht. Bij aankomst zal het prachtige Vlieland je betoveren. Dit kleinste bewoonde eiland doet zeker niet onder in schoonheid met haar hoge duinen, brede stranden en bos. Het bijzondere aan Vlieland is dat er nauwelijks auto’s op het eiland aanwezig zijn. Daardoor is het heerlijk rustig en kunnen we optimaal van de natuur genieten. We overnachten twee nachten op een natuurcamping. Deze camping is gelegen op een rustige plek midden tussen de bossen en duinen. ‘s Nachts slaap je hier met het geruis van de zee op de achtergrond en hoor je de wind die door de dennenbomen waait. Nadat we ons tentje hebben opgezet gaan we Vlieland verkennen. Ook de hele zaterdag kunnen we hiervoor uittrekken. Na op donderdag heerlijk uit eten te zijn geweest, gaan we op Vlieland twee avonden koken. Nu de winkels niet ver weg zijn, doen we ter plaatse de boodschappen.

Zondag: last stop Texel

En dan is de laatste dag alweer aangebroken. We wandelen vandaag met volledige bepakking en beginnen met een kort stukje naar het Posthuys. Hier worden we opgehaald door een grote truck die dwars door de Vliehors rijdt. Dit gebied is de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa en staat daarom ook wel bekend als Sahara van het Noorden. Een mooi stukje natuur, te bewonderen enkel vanuit de truck en een unieke ervaring. Na een kort ritje van 30 minuten komen we aan bij het schip “de Vriendschap”.  Dit schip vaart tussen Texel en Vlieland en hier worden regelmatig zeehonden gezien. We turen de zee over in afwachting van wat we gaan zien. Het is een vaartocht van slechts 30 minuten dus geen tijd om in te dutten…

Bij aankomst op Texel wandelen we richting de Slufter. De Slufter bestaat uit een krekenstelsel, waarbij het Noordzeewater tot achter de duinen komt. Dat maakt dit gebied uniek voor vogels, zeedieren en zoutminnende planten. Zo groeit hier de geurige zeealsem en het lamsoor dat in de zomer het gebied paars laat kleuren. Afhankelijk van het getij zullen we misschien natte voeten halen bij een van de doorsteken. Dit is een mooie afsluiter van onze vijfdaagse trip. Voor het laatste stukje Texel pakken we de bus en gaan we richting de veerpont naar Den Helder. Tijdens de korte oversteek van ongeveer 20 minuten kan je alvast terugkijken op een mooie en gezellige waddenhop-trip! Eenmaal aangekomen in Den Helder nemen we afscheid en gaat iedereen zijn eigen weg.

Verzamelpunt

We verzamelen in Veerhaven Harlingen en eindigen in Den Helder. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Holland en Friesland
Activiteit:
Kampeertrektocht over Terschelling, Vlieland en Texel
Afstand:
15-20 kilometer per dag, m.u.v. aankomstdag (5 km)
Reisdata:
Woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli 2022 (5 dagen)
Inschrijven t/m:
Woensdag 15 juni 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-10 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€233 €243
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en materiaal; 4 overnachtingen op een camping; alle 4 overtochten, bus Texel en rit Vliehors Expres; maaltijden diner woensdag t/m lunch zondag m.u.v diner donderdag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; tenten in onderling overleg; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; diner donderdagavond.

Contact