Uniek dit weekend

  • Uitwaaien aan het strand
  • Overnachting in kasteel
  • Mooiste duingebied van Nederland
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Jeroen

Barbera

Voorjaar in de duinen

Noord-Holland

23-04 t/m 24-04-2022

Een weekend heerlijk uitwaaien aan het strand, wandelen door het mooiste duingebied van Nederland en een overnachting in een kasteel! Ga je mee?

Struinen door de duinen

(Bas Wetter)Dit voorjaarsweekend gaan we uitwaaien aan de kust en struinen door de duinen. We starten in Heiloo en lopen via dit gezellige dorp al snel in het Noordhollands Duinreservaat. Dit is misschien wel het mooiste duingebied van Nederland. Daar vinden we zandverstuivingen, open duinen en duinmeertjes, afgewisseld met een vrij brede strook van dichte bossen. Je ziet en hoort hier veel spechten.

Overnachting in een kasteel

Na een stevige wandeling komen we aan bij ons overnachtingsadres, de StayOkay Heemskerk. In het voorjaar staan de akkers rondom Heemskerk vol in bloei, dus hopelijk kunnen we in april al genieten van de Hollandse bollenvelden.

Stayokay Heemskerk is gevestigd in een prachtig 13e-eeuws kasteel met Oranjerie, Slot Assumburg. Met grootse entree en slotgracht waan je je hier in een sprookje. ‘s Avonds wordt er een heerlijk 3-gangen diner voor ons bereid. Luxe dat we gewoon kunnen aanschuiven!

Uitwaaien aan het strand

(Bas Wetter)Zondag wandelen we weer richting de kust en gaan we lekker lang uitwaaien op het strand. We lopen naar het noorden, dus we hebben de wind in de rug (meestal dan 😊). Halverwege de route klimmen we via een steil duintje het achterland in en genieten we weer van duinen en bossen en het waterwingebied van Noord-Holland. Een prachtige en zeer afwisselende route.

Onze tocht eindigt bij het station van Castricum. Hier kunnen we het weekend afsluiten met een lekker drankje voordat we weer huiswaarts gaan.

Verzamelpunt

Het weekend start op station Heiloo en eindigt op station Castricum.

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Holland
Activiteit:
Wandeltrektocht met overnachting in stay okay
Afstand:
17-22 km
Reisdata:
Zaterdag 23 april t/m zondag 24 april 2022 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 10 april 2022 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€99 €109
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in stay okay; maaltijden diner zaterdag t/m lunch zondag; toegangskaart duinen.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer;

Contact