Uniek aan dit weekend

  • Uitwaaien aan zee
  • Waterleidingduinen
  • Driegangendiner in hostel
  • Vertrekt gegarandeerd
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

De reisbegeleiders

Nelleke

Marloes

Uitwaaien aan zee

Noord- en Zuid-Holland

04-11 t/m 05-11-2017

Heb jij zin in een stevige afsluiting van het wandelseizoen? We verkennen de kust tussen Zandvoort en Katwijk. ’s Avonds laten we ons verwennen met een driegangendiner in een warm hostel, zet de chocomel maar vast klaar!

Wandelweekend langs de winterse Hollandse kust (Ellen)We starten op zaterdag op Station Zandvoort aan Zee, lekker dicht bij de kust zodat we meteen prachtig kunnen wandelen! We verkennen die dag de Waterleidingduinen, vooral bekend om de enorme populatie herten. Er is dus een grote kans om die te spotten! Maar wist je dat nog steeds veel van het drinkwater van Amsterdam hier wordt gezuiverd en dat al sinds 1853? We zwerven door de duinen totdat we ’s avonds aankomen in onze accommodatie, Stayokay Noordwijk. Hier doen we voor de verandering eens luxe – ’s avonds wordt er heerlijk voor ons gekookt, wel drie gangen. Daarna is er tijd voor een drankje aan de bar of een spelletje.

Op zondagochtend schuiven we aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Hierna gaan we weer lekker op stap! Rode wangen, muts op en de duinen in. We passeren Noordwijk en het tweede deel van de dag lopen we door de Coepelduynen. Dit is een uniek duingebied waar nooit commerciële activiteit heeft plaatsgevonden. Hierdoor heeft zich een uniek plantenleven ontwikkeld, dat door lichte betreding in stand wordt gehouden. Je mag  dus van het pad af – heel bijzonder in Nederland! De volgende stop en ons wandeleindpunt is Katwijk aan Zee. Hier is tijd en ruimte voor een drankje en uitdampen in een café. Vervolgens zit het weekend erop en nemen we de bus naar Leiden.

Verzamelpunt

We verzamelen zaterdag op NS station Zandvoort aan Zee en eindigen zondag op NS station Leiden. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Wegens grote interesse dubbelt Spring dit weekend. Dit betekent dat we met twee groepen tegelijk op pad gaan,
maar in tegenovergestelde richting lopen. We overnachten wel gezellig op dezelfde locatie.

Praktische informatie

Gebied : Noord- en Zuid-Holland
Activiteit : Wandelen met overnachting in hostel
Afstand : Ongeveer 20 km per dag
Reisdata : Zaterdag 4 november t/m zondag 5 november 2017 (2 dagen)
Inschrijven t/m : Zondag 22 oktober 2017 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers : 5-12 + 2 weekendbegeleiders
Prijs leden : €79
Prijs niet-leden : €89 Je kunt lid worden bij het inschrijven voor het weekend.
Inclusief : Spring weekendbegeleiding en materiaal; overnachting in hostel; maaltijden van diner zaterdag tot lunch zondag; toegang Waterleidingduinen.
Exclusief : Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lokaal openbaar vervoer.

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie van Spring: springreizen.adm@gmail.com.

Heb je een vraag over het weekend? Neem contact op met Spring. Niet voor inschrijven of annuleren.

Deelnemers ontvangen uiterlijk tien dagen voor de vertrekdatum meer informatie per e-mail over het weekend.

Lees hier de algemene voorwaarden van het Nivon.

Met een klein beetje geluk komen we tijdens dit wandelweekend roedels Damherten tegen in de Amsterdamse Waterleidingduinen (Bas)Wandel mee tijdens dit weekend door de Hollandse duinen (Bas Wetter)Uitwaaien aan de Hollandse kust met Spring Reizen (Ellen)