Uniek aan dit weekend

  • Uitwaaien aan zee
  • Driegangendiner in hostel
  • Afwisselend duingebied
Bekijk de weekendverslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Rens

Wibrich

Uitwaaien aan de kust

Noord-Holland

07-03 t/m 08-03-2020

Op de overgang van winter naar lente gaan we lekker uitwaaien aan de kust. We wandelen een afwisselende route door de Schoorlse duinen en het Noordhollands duinreservaat. We overnachten in een modern en duurzaam hostel in Egmond.

Wandel mee over de klimduinen rond Schoorl in het Noordhollands duinreservaatHet Noordhollands duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het is een prachtig en uitgestrekt gebied, dat gaan we dit weekend verkennen!

Op zaterdag verzamelen we op het station van Alkmaar en reizen gezamenlijk met de bus naar het beginpunt van de wandeling. We lopen dwars door de Schoorlse duinen. De duinen in dit gebied zijn hoog en ruig. Het is ook bekend om de klimduinen, zo ligt het hoogste duin van Nederland (55,4 meter) vlak naast het dorpje Schoorl. Via de gezellige kustplaatsjes Bergen aan Zee en Egmond wandelen we naar stayokay Egmond. Dit is een modern en duurzaam hostel. Hier schuiven we ’s avonds aan voor een heerlijk driegangendiner.

De Zondagochtend begint ontspannen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna vervolgen we onze wandeling zuidwaarts. We slingeren door het duingebied. Vanaf de duintoppen hebben we prachtige doorkijkjes over het weidse landschap en de Noordzee. De tweede helft van deze afwisselende wandeldag lopen we door het bos. We lopen samen naar station Castricum. Moe maar voldaan en heerlijk uitgewaaid nemen we daar afscheid van elkaar.

Vanaf de duintoppen hebben we prachtige doorkijkjes over het weidse landschap en de Noordzee (Peter)

Verzamelpunt

We verzamelen op Alkmaar station en reizen gezamenlijk met de bus naar het beginpunt van de wandeling. Het weekend eindigt op station Castricum. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Noord-Holland
Activiteit:
Wandeltrektocht met overnachting in hostel (Stayokay Egmond)
Afstand:
Zaterdag 22 km en zondag 15 km
Reisdata:
Zaterdag 7 maart t/m zondag 8 maart 2020 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 23 februari 2020 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€67 €77
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in hostel Stayokay Egmond; toegangskaartjes duingebied; 3 gangen diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag.
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; lokaal openbaar vervoer.

Contact