Uniek dit weekend

  • Spelletjes
  • Landgoed Twickel
  • Beken en bos
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Jeroen

Ciska

Spelletjeswandelweekend

Overijssel

11-02 t/m 12-02-2023

De dagen zijn kort en guur: hoogste tijd dus voor een spelletjeswandelweekend! Stop je favoriete (bord)spellen in je rugzak en ga mee naar Twente voor een combinatie van lekker buiten wandelen en knus binnen opwarmen met spelletjes in natuurvriendenhuis Krikkenhaar!

Wandelend naar een spelletjesmiddag

In dit vroege voorjaarsweekend hebben de krokussen hun kopjes misschien net boven de grond uitgestoken. Het kan echter ook nog bar koud zijn. Wij trotseren de kou en wandelen over het Twentepad langs het water van de mooie beek Loolee, de Bornse beek en de Azelerbeek. Na een verfrissende wandeling komen we begin van de middag aan in natuurvriendenhuis Krikkenhaar. Daar halen we onze (bord)spellen uit onze rugzakken en maken we ons klaar voor een gezellige spelletjesmiddag en -avond. Wie even pauze wil houden van de spelletjes kan helpen met het klaarmaken van een lekkere maaltijd.

Beken en bos

De volgende ochtend pakken we alle spelletjes in en gaan we weer op pad. We ruilen de beken deze dag grotendeels in voor bossen. We lopen over stukjes van het Marskramerpad en het Overijssels Havezatenpad. Ook lopen we over het zeven eeuwen oude en 4500 hectare grote landgoed Twickel met zijn kenmerkende kasteel. Misschien zien we deze dag wel één van de kenmerkende boerderijen met zwart-witte luiken, eeuwenoude eiken, vennen, of akkers en weilanden die worden omzoomd door houtwallen. Je waant je bijna in het spel Carcassonne… Aan het eind van deze wandeldag nemen we op het station afscheid van elkaar en gaan we weer op weg naar huis.

Verzamelpunt

Vertrek vanaf station Almelo, terugreis vanaf station Delden of station Hengelo gezondheidspark. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Overijssel
Activiteit:
Wandeltrektocht met overnachting en spelletjesmiddag in Natuurvriendenhuis
Afstand:
zaterdag 14 km en zondag 17 km
Reisdata:
Zaterdag 11 februari t/m zondag 12 februari 2023 (2 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 29 januari 2023 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€49 €59
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; overnachting in Natuurvriendenhuis Krikkenhaar; spelletjesmiddag; diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch zaterdag; evt. lokaal openbaar vervoer; optioneel lakenpakkethuur

Contact